Sab’s Eetoverzicht #35-2020

Ik ben mijn eetoverzicht in elkaar aan het zitten en ik ben me echt even aan het afvragen hoe ik hem moet inleiden. Het was namelijk een doodnormale eetweek voor ons. Geen gekke dingen, geen bijzonderheden… We trapten de week af met pannenkoeken aangezien ik dit aan de jongens had beloofd, aten een waanzinnig lekker vegetarisch gerecht en gingen op zaterdag buiten de deur eten met de jongens. De rest van de week stond ik gewoon zelf in de keuken en kookte ik volgens planning. Best een no brainer dus deze week. Ik pakte het maken van de planning trouwens wel precies hetzelfde aan als vorige week: ik maakte een lijstje met gerechten die we zouden eten, maar ik wees ze niet toe aan een specifieke dag. Ook nu besloot ik dus pas op de dag zelf wat van het lijstje gekookt zou gaan worden en ook deze keer beviel dat meer dan prima. Die houden we er dus in!

zondag 5

Zondag

Op zondag at ik nog met de jongens alleen en ik had Vic beloofd om pannenkoeken te maken in het weekend dat papa niet thuis zou zijn. Zo gezegd zo gedaan dus ik stond zondag pannenkoeken te bakken. Vic at er twee en Cody at zelfs een hele pannenkoek op, kleine vreters dat ze zijn.

maandag 4

Maandag

Het eten van maandagavond was echt zó lekker. Komt door de burrata, als dat op of bij een gerecht zit heb je mij al tevreden – haha. Ik maakte de gegrilde aubergine met parelcouscous en burrata van Viv. Om er een iets meer compleet gerecht van te maken grilde ik er nog courgette, rode ui en knoflook bij in plaats van spinazie te gebruiken. Wel ging er lekkere balsamico-crème overheen en flink wat verse basilicum door de couscous. Echt een van mijn favoriete vegetarische gerechten dit.

dinsdag 4

Dinsdag

Eten uit een pakje dinsdagavond, maar wel een lekkere als je het mij vraagt. Voor de rubriek ‘Zonder pakje’ moet ik eerst de pakjesmaaltijden geproefd hebben voordat ik een zelfmaak recept kan schrijven natuurlijk. Dinsdag aten we Kip Madras! Die kan ik kan ik me nog wel goed herinneren van vroeger, bij mijn ouders stond deze ook regelmatig op tafel. Inmiddels is mijn recept zonder pakjes ook geschreven en ga ik daar aankomende week mee aan de slag.

woensdag 4

Woensdag

De mosselen zijn nog steeds in het seizoen en daar wil ik graag gebruik van maken omdat ik ze zo lekker vind. Ik maakte ze deze keer op Spaanse wijze en erbij bakte ik gekruide aardappeltjes. Vic en Cody hebben ook gesmuld van de mosselen, zo grappig.

donderdag 5

Donderdag

Een lekkere lichte maaltijd op donderdag. Ik had een loempiataart op de planning gezet en zodra ik thuis kwam van werk ging ik ermee aan de slag. Het is niet meer dan jouw favoriete loempiavulling in filodeeg gevouwen en dit vervolgens bakken in de oven. Super lekker, het bevat veel groenten en toch voelt het een beetje als comfort food. Ik vulde de loempia’taart’ met een bami en nasi groentepakket, extra taugé, gekruide kip en ei. Alles op smaak gebracht met sojasaus en een beetje ketjap. Super simpel dus.

vrijdag 4

Vrijdag

Ik had voor vrijdag niets op de planning staan omdat ik aan het begin van de week niets meer kon verzinnen – haha. Uiteindelijk keek ik ’s middags gewoon naar wat we nog in huis hadden en daarmee maakte ik pasta. Het werd pasta met chorizo, champignons, olijventapenade en voor mij ging er een hele flinke berg rucola bovenop – lekker!

zaterdag 4

Zaterdag

Gistermiddag brachten we een fijne middag door met de kindjes. We gingen zwemmen en daarna ‘uit eten’ bij het wereldrestaurant. Vic, die geen rust in zijn kont heeft, kan daar lekker spelen en Cody kan om zich heenkijken. Al was die laatstgenoemde alleen maar bezig met eten – wow wat ging daar veel in, haha.

Er valt eigenlijk vrij weinig te vertellen over aankomende week. De eetplanning is bijna rond, maar ik had er deze week wel wat moeite mee om hem te maken. De inspiratie is een beetje weg ofzo en ik denk dat dit komt omdat ik voor OMF op dit moment heel veel nieuwe recepten aan het bedenken/schrijven ben. Die zijn niet per se allemaal geschikt voor het avondeten dus tja, ik moet extra dingen gaan bedenken.  Verder staat er weinig spannends in de agenda aankomende week, dus ik denk dat het een hele normale eetweek wordt.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close