Viv’s Eetoverzicht #53-2020

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons is week 53/ week 1 ‘eetplanning-technisch’ bijzonder rommelig verlopen. Want de afgelopen week begon voor ons met nog een derde kerstdag, en dus aten we gezellig bij vrienden waarbij zowel zij, als wij ons uitgesloofd hadden. Verder waren het kliekjes die we aten en stond ik voor OMF in de keuken en was dat gelijk ons avondeten. O, en vergeet oudejaarsavond natuurlijk niet; bestond bij ons uit een XXL borrel. Want ik besloot niet meer te koken, maar de tafel vol te zetten met hapjes en dat was méér dan genoeg. Hoe dan ook, lekker gegeten dat zeker. Maar het was wel een zooitje ongeregeld ;-)

Eetoverzicht Vivian wk53 1

Eetoverzicht Vivian wk53 1b

Zondag

We wilden graag met onze vrienden afspreken voor kerst, maar omdat we allemaal te maken hadden met andere afspraken en een vriendin die tijdens de kerst altijd wel een keertje moet werken, werd het derde kerstdag. Strak plan vonden we zelf. Zij zorgden voor het gerecht, wij voor het dessert. We kregen een stoofpotje met frietjes erbij. Had drie uur staan pruttelen, hartstikke lekker natuurlijk dat begrijp je. Ik had al eerder even gepeild van welke toetjes ze houden, maar daar kreeg ik dus ontzettend uiteenlopende antwoorden op. Dus ik besloot drie dingen te maken; de meringue layercake in miniversie, cheesecake en een red velvet taartje die door niet werkende kleurstof (0f een fout in het recept, geen idee), een brown velvet taart werd. Heel lekker allemaal maar veel te veel voor vier personen natuurlijk. Heb het lekker achtergelaten, kon vriendin het uitdelen op haar werken en hadden ze de hele week nog een ontbijtje ;-)

Eetoverzicht Vivian wk53 2

Maandag

Ik vond het geen goed plan om boodschappen te doen aangezien we nog wel wat in huis hadden, en met oudejaarsavond in zicht wist ik dat onze koelkast weer mega gevuld zou gaan worden. Ik maakte een buddha bowl met gebakken courgette, gebakken cherrytomaatjes, een gekookt eitje, zilvervliesrijst, gebakken uitjes en een misodressing.

Eetoverzicht Vivian wk53 3

Dinsdag

Ik besloot dinsdag even aan de slag te gaan voor OMF en maakte twee gerechten. Deze eerste aten we dinsdagavond gelijk op en vonden we allebei erg lekker. Recepten komen binnenkort online!

Eetoverzicht Vivian wk53 4

Woensdag

Dit was een deel van het andere gerecht wat ik maakte, lekker rommelig zo maar in ieder geval een gezonde hap. Vond ik wel even een goed plan voor de start van het nieuwe jaar.

Eetoverzicht Vivian wk53 5 rotated

Eetoverzicht Vivian wk53 6

Eetoverzicht Vivian wk53 7

Donderdag

Zoals ik al zei besloot ik niet te koken maar gingen we al vroeg aan de borrel op oudejaarsavond. Dus ik zorgde voor een lading aan hapjes. Of nou ja, ik heb niet echt hapjes staan maken, maar wel veel lekkere dingen in huis gehaald. Het enige wat ik wel maakte was de enorme schaal nacho’s met currygehakt, en een enorme lading kaas. Verder had ik het plan om nog iets te maken, én had ik nog wat in de vriezer liggen om af te bakken maar daar kwam het niet meer van. Dit was meer dan genoeg.

Eetoverzicht Vivian wk53 8

Vrijdag

Wij hadden vrijdag niets gepland staan gezien de lockdown-omstandigheden dus ik besloot de keuken weer in te duiken voor OMF, kwam wel goed uit zo. Ik maakte een gerechtje met gebakken zalm in soja, honing en sesamolie. Met verder nog een heleboel groene groenten. Ik at dit als avondeten, met nog een kleine aanvulling van borrelhapjes die over waren.

Eetoverzicht Vivian wk53 9

Zaterdag

Ja, en ook gisteren maakte ik een gerecht voor OMF. Je kunt wel zeggen dat het een aardig OMF-weekje was maar het kwam even goed uit om hier en daar wat gerechten te maken. Met allemaal de focus op wat lichtere, gezondere maaltijden want daar zit ik persoonlijk wel op te wachten gezien de kerst-bunker-partijen.

Ik denk dat we de komende week even aankijken. Ik heb voorzichtig al een planning gemaakt en veel kan ik eigenlijk al maken met wat dingen die we nog in huis hebben. Doordat ik met de feestdagen altijd nógal royaal boodschappen doe, blijven we vaak zitten met dingen die niet open of opgegaan zijn dus daar maak ik dan nog wat mee. Het zal denk ik hooguit een klein boodschapje worden met de hoognodige dingen die we veel eten/drinken.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close