Viv’s Eetoverzicht #4-2021

Wij hadden een gevarieerd eetweekje, al liet ik wel de wraps een beetje de hoofdrol spelen. Ik haalde die namelijk weer eens in huis om pizza’s uit de pan mee te maken en omdat die verpakking met wraps dan vervolgens geopend is en eigenlijk niet echt meer gebruikt wordt, besloot ik er gelijk nog een gerecht mee te bedenken; quesedilla’s. Vond het daar wel weer eens tijd voor en hoewel je nog tal van andere gerechten kunt bedenken met die dingen, hadden we hier wel weer eens zin in. Al bedenk ik me nu dat ik voor de komende week eigenlijk nog wel een gerecht met wraps kan maken, heb nog een paar pakken in huis namelijk (dat soort dingen sla ik altijd gelijk x3 in; hoppetee in de voorraadkast ermee). Voor de rest aten we sinds tijden weer eens een stevige soep die ik niet zo snel in huis haal, maar waar ik het nu echt tijd voor vond. Met daarbij een kleine guilty pleasure. En verder sloeg ik mijn Ottolenghi kookboek weer eens open voor een favorietje.

Eetoverzicht Vivian Week4

Zondag

Ja die soep, dat was dus erwtensoep. Ben er niet per se dol op, maar zo af en toe vind ik het wel lekker. En die guilty pleasure, dat zijn dus die afbak stokbroodjes met kruidenboter er al in. Je kunt zeggen dat stokbrood met echte kruidenboter veel rijker belegd is, en veel lekkerder en dat ben ik dan met je eens. Maar aan deze sneetjes zit zo’n specifieke smaak, en ze zijn zo zacht doordat die boter er in gesmolten zit. En dat vinden we dan toch wel heel erg lekker. Jullie snappen me vast.

Eetoverzicht Vivian Week4 2

Maandag & Dinsdag

Dit gerecht van Ottolenghi eten wij heel graag, dus ik maak het met enige regelmaat. Het is ook gelijk veel, dus wij kunnen er altijd wel twee dagen van eten. Het is bulgur met cherrytomaatjes, gegrilde aubergine en citroenyoghurt.

Eetoverzicht Vivian Week4 3

Woensdag

Ik bedenk altijd de gerechten voor de hele week, maar op welke dag we wat eten, is iedere keer weer anders. We kijken gewoon waar we op dat moment zin in hebben (óf wat er echt op moet). Woensdag werden het de quesedilla’s en die vulde ik met tomatensaus, wat groenten die ik opbakte met flink wat kruiden en uiteraard kaas.

Eetoverzicht Vivian Week4 4

Donderdag

Shakshuka, ik vond het er wel weer eens tijd voor. En het neemt altijd meer tijd in beslag dan ik vooraf had bedacht máár, daar wordt het wel heel lekker van. Ik maakte een tomatensaus die flink gevuld was (al zie je daar hélemaal niets van) met knoflook, ui, zoete puntpaprika, zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden, honing, mozzarella en orzo. En natuurlijk met een paar eieren. Ik laat die saus altijd lekker een beetje inkoken, en proef vaak tijdens het kookproces. Uiteindelijk is het dan dit lelijke prutje, maar het was wel een lekker prutje.

Eetoverzicht Vivian Week4 5

Vrijdag

Ja daar zijn ze dan eindelijk; pizza’s uit de pan! En hoewel het een soort fast food naam heef, doet het niet helemaal zijn naam eer aan. Want het is best een gezond gerecht (wel fast klaar, dat dan weer wel). Terwijl de wrap in de pan op zacht vuur begint te bakken (in een laagje olie uiteraard), smeer ik de tomatensaus erop, en verdeel de plakken mozzarella erover zodat deze kunnen smelten. Dan verdeel ik de vooraf gebakken groenten erover en dat was in dit geval kastanjechampignons en puntpaprika. Nog een beetje van een andere soort kaas en wanneer de wrap mooi bruin gebakken is, wat gebroken rucola erover.

Eetoverzicht Vivian Week4 6

Zaterdag

We kwamen er niet helemaal uit gisteren in welk gerecht we precies zin hadden, ik had nog allerlei opties namelijk. Maar het werd deze snelle ravioli met gebakken cherrytomaatjes, champignons en paprika. En kaas, natuurlijk. Maar na de foto hè.

Voor de komende week heb ik al wat ideeën genoteerd, het gaan wederom wat lichtere gerechten zijn op basis van bulgur en couscous. Met groenten die ik graag weer even in huis haal want; tijdje niet gegeten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Kelly says:

    Hoi Viv,

    je kunt de wraps makkelijk invriezen, ik vouw ze 2x op en doe ze in een boterhamzakje in de vriezer!

  2. Vivian Author says:

    Nouuuuu wat een goeie tip! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close