Viv’s Eetoverzicht #5-2022

Ik heb een behoorlijk uitgebreid eetoverzicht deze week en dat komt met name doordat ik twee keer buiten de deur at. Wát een luxe. En wat was het lekker. Althans, met name de tweede keer want de eerste keer uit eten beviel eigenlijk helemaal niet zo goed als dat we gehoopt hadden. Hoe dan ook, de rest van de week kookte ik gewoon. En dat waren gerechten die we wel vaker eten, dus misschien ken je ze al wel. En misschien denk je dan ook; dát ga ik ook eten deze week want het waren lekkere en snelle maaltijden en die zijn ideaal voor doordeweeks. Wanneer je misschien wat later thuis bent van je werk en net zoals wij nog een soort avondprogram hebt. Of voor als je überhaupt op zoek bent naar makkelijke en snelle maaltijden, dan zijn dit wel een paar fijne voor op je planning.

Vivian Eetoverzicht week5 1

Vivian Eetoverzicht week5 2

Zondag

In Deventer zit een nieuw restaurant; Valencia. Het zit in het Havenkwartier en al lange tijd hoorde ik dat het er zou komen maar het was nog niet open. Nu dan eindelijk wel en ik besloot er met een vriendin eens een hapje te gaan eten. Het concept van shared dining spreekt me altijd erg aan dus wat dat betreft in ieder geval een goede zet! Maar als ik eerlijk ben, viel het me allemaal toch een beetje tegen. Ik had er denk ik gewoon hele andere verwachtingen van. Zo stonden de lampen op standje spotlight, en wat mij betreft mag het altijd lekker donker zijn in een restaurant, doet heel veel voor de beleving. En er zat heel veel snelheid in het concept waardoor ik de aandacht voor alles een beetje miste. Het eten was de eerste ronde lekker; burrata en een pizzaatje. Al was het meer tomaat dan burrata maar oké.

Vivian Eetoverzicht week5 3

Vivian Eetoverzicht week5 4

Onze tweede ronde bestond uit Tom Kha Kai bitterballen en Friet met Truffel en Oude Kaas. En hier vonden we wel wat van. Want de vulling van die bitterballen was allesbehalve Tom Kha Kai. Het was eerder een gele curry. En de friet was slap, en viel tegen qua smaak want ik geloof niet dat er oude kaas bovenop zit.

Nou ja, hoe dan ook, we hebben het een keer ervaren en misschien zijn het wat opstart dingetjes, maar ons sprak het op deze manier niet aan. Het was ook best een prijzig gebeuren en dat ik de toetjes niet op de kaart kon vinden was natuurlijk een groot gemis. Want als er íemand plek vrij houdt voor een toetje, dan ben ik het ;-)

Vivian Eetoverzicht week5 5

En dus fietsten we naar Zus, op de Brink in Deventer. Om daar nog even lekker een stuk cheesecake te eten want die is hier erg goed.

Vivian Eetoverzicht week5 6

Maandag

En toen begon onze gewone week. Ik had een planning gemaakt op basis van wat we nog in huis hadden en wat op moest. En dat waren in dit geval de avocado’s, zoete puntpaprika’s en bosuitjes. We hebben bijna altijd wraps in huis dus ik maakte een pizza uit de pan. Met tomatenblokjes als basis en erover een beetje truffelmayo-dressing. Zo werkte ik in 1 keer een hoop kliekjes weg. Handig! En een lekkere (en snelle) hap, dat ook.

Vivian Eetoverzicht week5 7

Dinsdag

Gebakken gnocchi gaat bij mij eens in de zoveel tijd sówieso op de planning. Ik vind dat zo’n lekker iets voor het avondeten. En je kunt er alle kanten mee op. Ik maakte er deze keer weer eens een caprese variant van; met tomaten, mozzarella en groene verse pesto. Ik had nóg een avocado die op moest dus die ging er ook doorheen. Heel lekker dit! Zo klaar.

Vivian Eetoverzicht week5 8

Woensdag

Ik had op de planning een couscous salade met paprika, bosui en broccoli. Terwijl ik alles pakte realiseerde ik me dat hier heel goed wat Aziatische smaken bij pasten dus ik pakte ook wat sojasaus, chilisaus en sesam. Ik kookte de broccoli kort, en bakte daarna alles in een wok op hoog vuur  met wat van de sauzen en sesam. Eitje erbij, citroentje erbij, gebakken ui erover en klaar was het.

Vivian Eetoverzicht week5 9

Donderdag

Pasta! En een hele makkelijke deze keer. Normaal gesproken maak ik eigenlijk altijd een zelf een saus, maar deze keer niet. Ik had namelijk nog een pot in de voorraadkast staan met een saus die ik laatst kocht omdat die me zo lekker leek. Met ricotta, en Parmezaan. Helemaal mijn straatje. Dus ik flanste dit in denk ik vijftien minuten in elkaar. Veel cherrytomaatjes er doorheen, geraspte kaas erover en klaar.

Vivian Eetoverzicht week5 10

Vivian Eetoverzicht week5 11

Vivian Eetoverzicht week5 12

Vivian Eetoverzicht week5 13

Vivian Eetoverzicht week5 14

Vivian Eetoverzicht week5 15

Vrijdag

Ik ging vrijdag uit eten in Rotterdam, bij Calaboose. En dat is een MEGA aanrader. Het is Indonesisch eten (love die keuken), en ze serveren er de beste cockails. Nu gingen wij uiteindelijk voor de Bintang, maar het eten… dat was héél erg lekker. We bestelden vooraf Rendang kroketjes, Lemper (dit vond ik een dikke hit), en Indonesische Saucijs.

De ronde daarna aten we Ayam Goreng (ook een hit), Sate Ayam, Sambal Goreng boontjes (deze waren heel mild, terwijl we pittig hadden verwacht), en een beetje witte rijst. En toen zaten we hartstikke vol. Dus de spekkoek bestelde ik voor mee naar huis!

Vivian Eetoverzicht week5 16

Zaterdag

Ovenfriet en bitterballen. Precies waar we zin in hadden en wat we nog in de vriezer hadden liggen dus er werd niet gekookt. Perfecte zaterdagmaaltijd hoor.

Voor vandaag weet ik nog niet wat het gaat worden, en voor de rest van de week heb ik het ook nog niet helemaal duidelijk. Ik ga straks maar eens aan de slag met een planning.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close