Viv’s Eetoverzicht #39-2022

Mochten jullie mijn eetoverzichten volgen voor inspiratie als het gaat om lichte en vaak gezonde gerechten – wat meestal aardig domineert in mijn weekmenu’s –, dan heb ik vandaag slecht nieuws voor je. Mijn overzicht zit namelijk vól met de meest herfstige maaltijden en waren allemaal alles behalve licht. Denk aan risotto, pasta’s en een ovengerecht. Ja hartstikke lekker allemaal hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar zelf voel ik nu wel de behoefte om de komende week even minder hoog in de koolhydraten te gaan zitten. Daar ga ik vanmiddag mee aan de slag, met die planning. Voor nu nog even terug naar de afgelopen week. En die risotto die er tussen zit, dat is een dikke aanrader.

Eetoverzicht Vivian week39 1

Zondag

Goed. We beginnen met een spaghetti bolognese en deze saus maakte ik een paar dagen ervoor al. Ik was eerlijk gezegd vergeten dat we dit nog hadden staan en ik vind het hártstikke zonde om iets weg te moeten doen. Ik had het misschien gewoon in moeten vriezen, ook een idee, maar dat had ik niet gedaan. Dus, ik kookte wat spaghetti en at dit heerlijke bordje (bijna) leeg.

Eetoverzicht Vivian week39 2

Maandag

Ik kookte voorheen niet vaak met doperwtjes maar toen onze kleine man nog wat kleiner was en we begonnen met maaltijden die hij mee kon eten (al kook ik vaak nog apart voor hem), bleken doperwtjes een handig ingrediënt te zijn. En toen ik laatst dus ergens inspiratie opdeed voor een risotto met een doperwtenpesto, vond ik dat een strak plan voor op ons menu. En deze was heerlijk. De pesto maakte ik van o.a. doperwtjes, cashewnoten, knoflook en Parmezaan. En verder was de risotto zoals je deze in de basis vaak maakt.

Eetoverzicht Vivian week39 3

Dinsdag

Even makkelijk dacht ik. Een AGV-tje tussendoor moet ik vaker op de planning zetten want: simpel en lekker. Wel krijg ik bij dit soort gerechten altijd een flashback naar vroeger door het snijden van al die aardappelen en boontjes. Ik zie zo mijn moeder weer in de keuken staan.

Eetoverzicht Vivian week39 4

Woensdag

Ik wilde een ovengerecht met aardappel maken en bedacht me dat moussaka gewoon op de planning moest. Héél lekker vinden we allebei. Ik dacht dit voor twee dagen te hebben gemaakt, maar het was zo lekker dat er maar een klein beetje over bleef.

Eetoverzicht Vivian week39 5

Donderdag

Oef. Deze héérlijke simpele maaltijd stond niet op de planning maar omdat ik nog taarten zou gaan bakken in de avond, wilde ik met het avondeten niet te ingewikkeld doen. Maar ik had wel zin in iets heel lekkers dus bij de laatste ingrediënten voor de taarten nam ik dit nog even mee. We aten dit op vakantie in Spanje: ravioli met knoflookboter en gebakken champignons. Staat zo op tafel en je likt je vingers erbij af.

Vrijdag

Ik had vrijdag een heeeeele drukke dag. Ik vloog van hot naar her en had uiteindelijk nog een half uur om mijn koffertje in te pakken voor een weekendje weg. Ik kookte niet maar rende de toko naast ons huis even in voor wat dim sum. Foto ben ik dus, in alle haast zoals je begrijpt, vergeten te maken.

Eetoverzicht Vivian week39 6

Zaterdag

Ik zit met 6 vriendinnen in Veessen in een Ecolodge op ’t Lennepserf. Práchtige plek en we hebben alles om ons heen voor een weekend volledig in standje relax. Ik heb dit weekend samen met een vriendin georganiseerd en we besloten anders zoals alle andere jaren, om eens niet te koken. We hebben Jobse&Jobse voor ons laten koken en dat was heerlijk. We aten een curry, chili con carne, salade en heel lekker brood met smeersels. En er was ook nog een dessertplank met carrot cake, rocky road en kokosmakronen.

Voor de komende week ga ik later vandaag aan de slag, eerst nog een yoga-lesje hier!

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

 1. Monique says:

  Hoi!
  De moussaka’s van Vivian zien er altijd zo lekker uit (zie ook eetoverzicht 39-2022). Welk recept gebruikt ze/je hiervoor?
  Groetjes,
  Monique

 2. Janine says:

  Wat mega irritant dat jij altijd moet benoemen dat iets teveel was, je het niet op kreeg etc. Wil je nu een sticker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close