Week van OMF #12-2020

Het voelt eerlijk gezegd een beetje gek om deze Week van OMF te plaatsen zoals normaal, want niets is meer even normaal op dit moment. Onzekerheid overheerst, we proberen een balans te vinden binnen ons gezin waarin de kindjes zorgeloos kunnen leven terwijl zowel Tim als ik ook nog proberen te werken. Het sluiten van de scholen en daarmee ook KDV’s heeft natuurlijk zijn invloed op onze (werk)weken, evenals op die van alle andere ouders die hun best doen om op dit moment alle ballen hoog te houden. Waar ik aan het begin van de week nog dacht: hoe gaan we dit in vredesnaam voor elkaar krijgen aankomende weken, heb ik er inmiddels veel meer vertrouwen in. Tim en ik hakken iedere werkdag in tweeën: één van ons werkt de ochtend, we lunchen met z’n allen en vervolgens gaat de ander aan het werk. Zo hebben we allebei tijd met de kindjes en allebei tijd om ons eigen ding te doen. Ik heb daarnaast de ongelofelijke mazzel een eigen kantoor te hebben dus ik kan ‘gewoon’ naar kantoor alsof er niets aan de hand is. Maar goed, hoewel deze Week van OMF wellicht een beetje gek is, is hij waarschijnlijk voor heel veel ouders heel herkenbaar en aangezien ik er met OMF voor entertainment ben, gaan we daarmee gewoon lekker door de komende tijd.

foto20 3

Maandag

Onze week begon nog een beetje rommelig, we moesten een manier vinden om deze hele situatie werkbaar te houden. Tim was even met Vic naar de vuilstort, Cody speelde in de box dus ik kroop even achter de laptop om alle ingeplande posts voor de komende tijd te checken op actualiteit. Het zou een beetje gek zijn om nu een artikel over een nieuw restaurant te plaatsen vind ik.

foto19 3

We hadden het wel gezellig met z’n allen hoor, Cody was lekker blij.

foto18 3

In het weekend had ik wat knutselspullen bij Action gehaald voor het geval de KDV’s dicht gingen en ja hoor. Deze knutselmoeder staat op en knutselt nu met haar kind, haha. We hebben al wat paaseieren en diertjes van vouwpapier gemaakt. Verder kom ik nog niet.

foto17 3

Het thuiskantoor is geopend! Werkt voor geen meter kwam ik al gauw achter.

foto16 3

Gelukkig was het wel ontzettend mooi weer. Vic deed even een dutje op de bank, Cody sliep in de kinderwagen dus ik ging even in het zonnetje zitten met mijn laptop.

foto15 3

’s Avonds ‘vierden’ we de verjaardag van Vic. We zouden met de hele familie pannenkoeken gaan eten bij het pannenkoekenhuis, maar dat werd hem natuurlijk even niet. In plaats daarvan bakte ik pannenkoeken voor ons en voor mijn ouders en mocht Vic de kaarsjes op de taart uitblazen. Had hij heel veel zin in zoals je ziet, haha.

foto14 3

Hiep hiep hoeraaa!

Dinsdag

Vic was jarig dinsdag, een gekke verjaardag dit jaar, maar hij mocht de inhoud van onze dag bepalen. Dat werd uiteindelijk: uitslapen en daarna film kijken in bed, ontbijten met pannenkoeken, buiten spelen op de glijbaan, veel televisie kijken en ’s avonds patat eten haha.

foto13 3

Tussendoor maakte ik bloemkoolpuree voor Cody. Die wilde ik direct in de koelkast zetten maar dat werd totaal niet gewaardeerd, eerst proeven. Hij smulde ervan, de rest van de week moest hij er niets van hebben. Gekke baby’s.

foto12 3

Ik voelde me best een beetje naar. We hadden natuurlijk super leuke plannen rondom Vic zijn verjaardag en alles viel in duigen. Vic vond het gelukkig niet erg, die had een topdag.

foto11 3

Woensdag

Mamadag! Die besloot ik maar gewoon min of meer door te laten gaan. Aangezien we nu toch veel thuis zijn, besloot ik deze kast maar eens aan te pakken en op te ruimen.

foto8 3

Véél beter, maar nog lang niet perfect. Ik heb vandaag een telefonische afspraak met de meiden van Pretapantry om te kijken hoe we dit op een stijlvolle, praktische manier kunnen oplossen. Ze stuurden me een DM naar aanleiding van mijn InstaStory hierover. Super leuk dus.

foto10 3

In de ochtend trok ik er heel even met Annemie en de jongens op uit om ze ‘uit te laten’. Het was mooi weer en Vic (Nick trouwens ook) is een jongetje dat echt elke dag even naar buiten moet, dus dat doen we nu ook. Ik neem de kindjes niet mee met boodschappen doen, naar een winkel of naar een plek waar veel mensen zijn, maar iedere dag even naar de speeltuin, de glijbaan achter ons huis of mee met Senna lopen doen we wel.

foto9 3

In het kader van: we zitten hier voorlopig nog wel even, heb ik voor het eerst ooit een paastak in huis gezet. Wel heel gezellig!

foto7 3

Mijn hoofd zat zó voel woensdagavond en mijn hele lijf was stijf, dus in plaats van direct aan het werk te gaan nadat de kindjes op bed lagen, nam ik heel even een klein uurtje de tijd om yoga te doen.

foto6 3

Dat was fijn en een goede keuze want daarna kon ik nog lekker een paar uur productief aan het werk.

foto5 3

Donderdag

Goedemorgen moppies. Donderdagochtend was ik bij de kindjes terwijl Tim werkte. Vic en ik gingen ijsjes maken van klei en vervolgens met Cody in de kinderwagen een uurtje naar buiten. Naar de schommels en de glijbaan achter ons huis.

foto4 3

Na de lunch fietste ik naar kantoor waar dit leuke cadeautje van Mooby op me lag te wachten.

foto3 3

Ik ging een paar uur heerlijk aan het werk. Even wat schade inhalen en mijn hoofd leegkrijgen.

foto2 3

Ik maakte cappuccino-chia puddings die je binnenkort kunt zien op het Instragramkanaal van SMEG

foto21 3

En maakte een beetje per ongeluk dit geweldige productshot van hun nieuwe processor. De lichtinval is hier echt perfect, het is een onbewerkte foto. Was er zo blij mee, haha.

foto1 3

Ook maakte ik cheesecake voor Pasen, deze komt binnenkort online natuurlijk.

foto22 3

Vrijdag

Tim en ik wisselen steeds af wie welk deel van de dag mag werken, aangezien ik donderdagochtend bij de kindjes was, werkte ik vrijdagochtend. Om kwart over zeven liep ik al buiten met Senna en het was al lekker licht. Dat soort gelukjes lijken we bijna een beetje te vergeten nu, dus ik probeerde even extra bewust te zijn van dat fijne gevoel.

foto24 3

Ik begin al een echte knutselmoeder te worden hoor, haha.

foto32 2

’s Middags ging ik weer aan de slag met nieuwe babyhapjes voor Cody. Onder toeziend oog van meneer himself.

foto29 3

Ik maak de fruit- en groentehapjes altijd in een keer. Vier porties doe ik in potjes voor de komende dagen en de rest vries ik in een ijsblokjesbakje in. Zowel de potjes als de ijsblokjesbak komen van Zeeman.

foto28 3

Als de hapjes volledig zijn bevroren verdeel ik ze over zakjes. Altijd een voorraadje voeding in huis op deze manier.

foto27 3

Doodse stilte in huis want Tim was boven aan het werk en beide kleine jongens sliepen, woohoo! Alle tijd om even rustig een nieuwe eetplanning en boodschappenlijst te maken.

foto23 3

Van oma kreeg Vic voor zijn verjaardag een tof verkeerskleed voor op zijn kamer. Eentje die ook een beetje… interieurverantwoord is, haha. Is een groot succes!

foto31 2

Deze foto stuurde ik naar mijn vriendinnetje. Super lekkere nieuwe smaak van Ben & Jerry’s!

foto38

Weekend

Tijd om boodschappen te doen. Aangezien alle bezorgvakken vol zitten, ga ik een keer per week maar even zelf, in mijn eentje. Ik had enorme mazzel want alle schappen waren net gevuld en de AH’ers waren ook nog heel druk met vullen. Ik kon dus ALLES vinden! Met zo’n grote kar voelde het alsof ik aan het hamsteren was, was niet het geval haha.

foto34 1

Eenmaal thuis maar weer eens aan de bak met Vic. We bakten de regenboogcakejes samen.

foto25 3

En die werden ook nog even versierd natuurlijk.

foto35 1

Daarna: gamen met papa!

’s Middags deden de jongens weer een dutje en ik moest van mezelf op zoek naar een ‘nieuwe’ hobby. Op de rustige momenten thuis wil ik iets te doen hebben dat niet per se veel energie kost en ook niets te maken heeft met een scherm (als Netflix ofzo). En toen bedacht ik me dat ik deze schilderen op nummer nog had liggen boven. Goede zet, ik vind het weer helemaal leuk.

foto33 1

Gisteren begonnen we gezellig feestelijk. De mannen lagen nog in bed, ik ging vast naar beneden om wafels te bakken.

foto30 2

Heerlijk zondagsontbijt!

foto37

We hadden een binnenblijfdag maar deden wel veel. Ondertussen mocht mijn multicooker aan de slag met het maken van bolognesesaus. Ik heb de saus 8 uur laten pruttelen op de slowcook stand, jum.

foto26 3

Ons huis is zo mega opgeruimd als de hele crisis voorbij is. We deden HEEL VEEL weg, heerlijk gevoel en bestelden direct allemaal opbergboxen om onze zolderkamer beter op te ruimen.

Ik durf niet zo goed vooruit te blikken op de komende week want hoe die er gaat uitzien kan iedere dag maar zo veranderen. Wel staat er een jaarlijkse check-up met Vic bij de jeugdarts gepland en zolang ik geen tegenbericht ontvang, gaat dat gewoon door denk ik. En verder zien we wel wat de week ons gaat brengen!

Fijne week en pas goed op julliezelf! x

Join the Conversation

 1. Chantal says:

  Fijn om “gewoon” je week te kunnen zien! Als iemand uit het onderwijs: super veel respect met hoe iedereen omgaat met de eigen opvang van de kindjes. En ik doe ook altijd 1x per week boodschappen, voelde me
  gister ook een hamsteraar terwijl ik helemaal niks gehamsterd had! Ontbijt lunch diner en snacks voor een week is gewoon heel veel oepsie.

  1. Sabine Author says:

   Hahah! Normaal laat ik de boodschappen altijd bezorgen en valt de hoeveelheid niet zo op denk ik. Nu zo bij elkaar in een kar dacht ik pfoeeee.

 2. Rachel Kromdijk says:

  Ideaal zo’n processor, ik heb er ook 1 staan maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. Deze woensdag ga ik die eens proberen.. ;) wat een heerlijk overzicht weer. Zelf ben ik momenteel nog aan het werk dus ik merk nog niet heel veel van deze hele situatie rondom het corona, ik probeer als ik vrij ben zoveel mogelijk thuis te zitten en de boodschappen in 1x te halen.

 3. Annelies says:

  Ook al zijn het bizarre tijden, ik blijf het fijn vinden om je weekoverzichten te lezen. Gewoon doorgaan, zou ik zeggen. En uiteraard nog van harte gefeliciteerd met Vic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close