Wat stond er op tafel week 28 – 2013

Weer even een weekje ‘normaal’ thuis zijn, heerlijk. En ik viel gelijk met mijn neus in de boter met het prachtige maar warme weer van de afgelopen week! Helaas draaide ik op het werk wel twee avonddiensten waardoor ik die dagen alsnog niet thuis at, gingen we uit eten ter gelegenheid van mijn schoonmoeder haar verjaardag en bezochten we gisteravond het waanzinnige concert van Robbie Williams. Oke, niet helemaal een normale week dus maar ik sliep in ieder geval wel weer iedere nacht thuis en dat was toch ook wel weer prettig. In ieder geval neem ik je nu weer even mee in mijn eetweek: wat stond er op tafel in week 28?

Zondag
Zondagavond om 18.30 uur vertrok mijn vliegtuig vanuit Innsbruck en uiteindelijk landde ik om 22.00 uur weer op Schiphol. Europese vluchten bevatten tegenwoordig geen maaltijden meer maar we kregen wel een broodje uitgedeeld. Eén sandwich (één dubbele boterham) met ‘mozzarella’ (plastic kaas) en kipfilet. Dat was dan ook direct mijn avondeten, maar ik heb dit niet op de foto gezet. Ik heb een hekel aan vliegen en mijn trek in eten verdwijnt dan altijd als sneeuw voor de zon, dus ik had meer dan genoeg aan een boterham.

lasagneMaandag
Yes! Ik mocht weer zelf in de keuken staan en ondanks het warme weer had ik hier maar wat zin in. Ik experimenteerde wat met lasagne en uiteindelijk is er een soort zomerse, open lasagne Caprese uitgekomen. Heel licht omdat de lasagne niet uit de oven komt en je geen vettige saus of gesmolten kaas gebruikt. Absoluut voor herhaling vatbaar, ik zal dit recept deze zomer nog met jullie delen. Zeker een aanrader, ook als voorgerecht voor een uitgebreider diner! Velen van jullie dachten dat ik weer op persreis was en dat ik het niet zelf had gemaakt dankzij de opmaak.. Gekkerds!

penne met spinazieDinsdag
Avonddienst in het hotel en dat betekent ook daar eten. Het is altijd weer een verrassing wat er op tafel staat, en afgelopen dinsdag was het pasta. Penne om precies te zijn met spinazie a la crème, kastanjechampignons, cashewnoten en een zalmmoot. Portie was natuurlijk weer veel te groot, maar de zalm heb ik sowieso helemaal opgegeten. Een lekker maaltje dat wat mij betreft ook goed paste bij het warme weer. En bovenal was het niet al te ongezond, ook heel prettig natuurlijk.

bamiWoensdag
Dinner nummer twee op het werk: bami met gehaktspiesjes, een gebakken ei en satesaus. Die bami… tsja, ik weet het niet. Heb je ooit bami gegeten met ananas en champignons? Ach, het vulde in ieder geval en het was wederom meer dan genoeg.

bill grangerDonderdag
Eén van de twee avonden waarop ik zelf kon koken deze week was op donderdag. Ik besloot een gerecht uit te kiezen uit het nieuwste boek van Bill Granger. Ik ging voor gebakken rijst met gember, varkensvlees en omeletreepjes. Ik vond het erg lekker! Vrij eenvoudig, maar het boek heet dan ook Easy en staat vol met dit soort makkelijke gerechten. Zeker voor herhaling vatbaar als je het mij vraagt.

gamba'sVrijdag
Afgelopen vrijdag was mijn schoonmoeder jarig en met z’n zessen gingen we uit eten. Ik koos voor de gamba’s als hoofdgerecht en wat waren het er veel! Ik verwachtte er een stuk of drie, maar ik geloof dat er zeker zes – acht joekels op mijn bord lagen. Ze waren lekker vlezig al vond ik ze niet helemaal vlekkeloos klaargemaakt. Bij één gamba was het volledige darmkanaal niet verwijderd en bij een aantal anderen waren er nog restjes van te vinden. Ik ben niet zo moeilijk en ga er niet over zeuren verder, maar vond het toch een klein minpuntje.

wok2goZaterdag
Na ruim een halfjaar geduld hebben gingen we gisteren dan eeeeeeindelijk naar het concert van Robbie Williams. Het was echt geweldig en ik vond het serieus jammer dat zijn twee uur durende set was afgelopen, van mij had het nog uren kunnen duren. Ik ben (weer) compleet fan! In ieder geval, we gingen al vroeg richting de ArenA zodat we een plekje voor de auto zouden kunnen vinden en zodat we nog wat konden rondlopen. Het avondeten was simpel, maar wel erg lekker. We haalden wat te eten bij de Wok2Go. Ik nam de noedels met Szechuan Pork (en op de foto een restje satésaus van het stokje dat er bovenop lag).

Komende week schijnt het weer erg warm te worden dus ik verwacht veel lichte gerechten als avondeten. Vanavond steken we in ieder geval de barbecue aan voor een Mexicaanse thema barbecue. Verder staat er weinig bijzonders op het programma, ook wel weer heel erg lekker. Ik draai drie ochtenddiensten in het hotel, heb een dag ingelast om aan de slag te gaan voor een magazine waar ik vanaf nu voor ga schrijven en buiten dat alles om ben ik vooral weer heel druk met OMF want over precies drie weken zit ik in de auto naar Spanje!

Gaan jullie nog wat leuks doen komende week? Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Daisy says:

  Was weer een leuke post!

 2. Joyce says:

  Ziet er allemaal weer lekker uit!

 3. Farah says:

  Ziet er weer heerlijk uit! Heb zelf heel de week niet gekookt, maar heb er alweer zin in. Zeker als ik dit zie!

 4. Hester says:

  Jummm, alles ziet er weer lekker uit! Het valt me trouwens op dat je heel weinig aardappel eet, maar dat snap ik wel hoor. Is gewoon niet zo heel lekker ^^ Ik heb afgelopen week drie keer gegourmet/gebarbecued en net heb ik als avondeten een patatje op, dus ik ben dringend toe aan groente, rust, reinheid en regelmaat deze week!

 5. MySimplySpecial says:

  Ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close