Viv’s Eetoverzicht week #18-2020

Ik deed voor onze afgelopen eetweek niet heel veel boodschappen. Het meeste had ik nog in huis vanwege de uitgebreide boodschappensessie die ik laatst deed. Op wat verse ingrediënten na. Ik had dan ook al bedacht wat ik zo ongeveer zou kunnen maken en daar zaten een paar klassiekers bij. Voor ons dan hè, want sommige gerechten hebben we een periode lang met grote regelmaat gegeten maar op de een of andere manier verdwijnen die recepten dan weer en dan maken ze plaats voor nieuwe vondsten. Maar, zo nu en dan scroll ik even héél ver terug in de app waar ik alles in plan, en dan kom ik die gerechten weer tegen. Zodoende aten we de afgelopen week een ei-wrap met hele smaakvolle vulling die we ooit eens in Kopenhagen aten. Er stond een bloemkoolgerecht op wat we allebei erg lekker vinden en wat op OMF staat én we aten supersimpele aardappeltjes uit de oven. Altijd goed.

Eetoverzicht week18 Vivian 1

Zondag

Maar we trapten de week af met restjes. Ik had een flinke pan pulled pork gemaakt op zaterdag en daarbij ook een lekkere Thai Papaja Salad. Maar dan zonder papaja en met courgette. Ik had ook nog wat bao’s dus ik warmde enkel de boel op.

Eetoverzicht week18 Vivian 2

Maandag

Láng geleden dit. Een flink gevulde poké bowl. Ik maakte er eentje op basis van zilvervliesrijst die ik mengde met wat sojasaus, chilisaus en sesamolie. De toppings bestonden uit radijsjes, avocado, sojabonen, mango en komkommer. M’n favoriet op deze manier. En vergeet de gebakken uitjes niet.

Eetoverzicht week18 Vivian 3

Dinsdag

Dit is dus de eiwrap die we in Kopenhagen aten, bij een Paleorestaurant. Ik weet niet of dat restaurant nog bestaat, maar toen wij er waren aten we ook redelijk vaak Paleo. Inmiddels niet meer maar dit recept is wel erg blijven hangen. Ik heb het zelf uitgevogeld toen we daar zaten, want heel moeilijk kon het niet zijn. De vulling bestaat uit sla, zelfgemaakte pesto, avocado/citroencrème en amandelen. Héél smaakvol.

Eetoverzicht week18 Vivian 4

Woensdag

Ik maakte weer eens bloemkoolcouscous, bakte deze op met rozemarijnolijfolie en peper en zout. Daarbij grilde ik aubergine. Alles samen met wat feta en geroosterd amandelschaafsel. Simpel en een behoorlijk gezonde maaltijd. Deze is het.

Eetoverzicht week18 Vivian 5

Donderdag

Zo af en toe neem ik een bak aardappeltjes mee vanuit de supermarkt zodat we die in partjes kunnen snijden en bakken in de oven. Vinden we allebei erg lekker en wat je erbij eet kan vanalles zijn. Deze keer gegrilde tomaten met mozzarella en Parmezaan uit de oven.

Eetoverzicht week18 Vivian 6

Vrijdag

Tagliatelle eten wij niet vaak, maar ik besloot het weer eens te maken. Met rucolapesto en walnoten. Súper smaakvol! En een flinke vuller.

Eetoverzicht week18 Vivian 7

Zaterdag

Gisteren sloten we onze eetweek af met een zelfgemaakte hartige taart. Met filodeeg, zoete aardappel en heel veel oude kaas. Ook een flink bommetje maar erg lekker.

Voor vanavond heb ik nog geen plan gemaakt, en voor de rest van de week ook niet. We zien het wel!

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Dat is een “Buddha bowl” niet Poké. Poké is een Hawaiiaans recept met rauwe vis in chunks gesnede “Poke” betekend “gesneden in stukken” in het hawaiiaans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close