Viv’s Eetoverzicht week #17-2020

Wij hebben een eetweek achter de rug die behoorlijk wisselend was. Van maaltijden die enkel bestonden uit restjes, tot aan een pizza uit de diepvries (dit lijkt inmiddels wel een wekelijks terugkerende maaltijd te worden) en uitgebreide kooksessies. Door mij, maar ook door Tobias. Want omdat ik afgelopen vrijdag jarig was heeft hij voor mij staan zwoegen in de keuken. Een feest was het. Oprecht! En ook al kon ik mijn verjaardag niet vieren zoals ik dat normaal doe (lees: ik bak 6 taarten en maak hapjes voor een heel weeshuis), op de een of andere manier heb ik zóveel in huis gehaald, dat ik voorlopig even geen boodschappen hoef te doen. Hoe dan ook; veel lekkers gegeten de afgelopen week.

Eetoverzicht Vivian week17 1

Zondag

Ik maakte zondag balletjes van kipgehakt en die aten we met nog wat meer borrelhapjes. Simpel avondje, niet echt gekookt.

Eetoverzicht Vivian week17 2

Maandag

Ik maakte vorige week zaterdag spaghetti met ansjovis, basilicum en knoflook en omdat Tobias dat niet lekker vindt, had ik hier nog flink wat van over. Ik kook immers nogal makkelijk voor meer personen dan alleen voor mezelf. Dit restje at ik op, met nog een paar van de kipgehaktballetjes.

Eetoverzicht Vivian week17 3

Dinsdag

Wederom een leftover maaltijd, maar wel eentje met allerlei leftovers uit de koelkast. Namelijk; zoete aardappel die ik in blokjes sneed en grilde in de oven. Paprika, broccoliroosjes, feta, munt, citroen, olijfolie peper en zout. Een flinke schaal vol dus de volgende dag was het onze lunch.

Eetoverzicht Vivian week17 4

Woensdag

Ik deed woensdagavond boodschappen en ik had al bedacht wat ik zou koken als ik terug zou zijn. Echter kreeg ik het verzoek om pizza’s mee te nemen en heel eerlijk gezegd vond ik dat een uitstekend plan. Boodschappen doen duurt momenteel wel even namelijk en bij thuiskomst hoefde ik dan niet de keuken nog in te duiken. Niet gedaan dus, en wederom een salami pizza naar binnen geschoven.

Eetoverzicht Vivian week17 5

Donderdag

Mijn eetplanning begon pas afgelopen donderdag omdat ik woensdagavond de boodschappen had gedaan. Ik plande voordat ik die boodschappen ging doen voor een hele week vooruit en we trapten af met deze pasta pesto met rucola en radijsjes. Stond binnen 5 minuten op tafel omdat ik de pesto niet zelf maakte maar die van de Appie kocht (van de versafdeling, is erg lekker).

Eetoverzicht Vivian week17 6 Eetoverzicht Vivian week17 7

Vrijdag

Mijn verjaardagsdiner! Tobias kookte voor me en heeft flink zijn best gedaan. Het was heerlijk. We begonnen met een ’trio van vis’, bestaande uit een surimisalade op toast, avocado/garnalen/limoen tartaar en een ‘bonbon’ van zalm gevuld met Hollandse garnalen en zure room. FEEST.

Daarna een groene mac&cheese uit de oven. Met o.a. bimi, twee kazen en amandelschaafsel. Erna een bokkepootjes tiramisu.

Had ik al gezegd dat dit een feestje was?

Eetoverzicht Vivian week17 10 Eetoverzicht Vivian week17 11

Zaterdag

En gisteren heb ik zelf in de keuken gestaan voor het inmiddels ontstane eetclubje met een paar vriendinnen. Ik zette in de ochtend de slowcooker al aan voor pulled pork, en daar stoomde ik ’s avonds de broodjes bij. Ik serveerde het met zoetzure komkommer en een Thaise papaya salade zonder papaya. Deze is momenteel niet te krijgen bij de toko dus ik verving het door geraspte courgette. Succesje vond ik zelf en daar is nog megaveel van over dus ik gok dat we dat vanavond eten ;-)

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Ellis says:

  Nog gefeliciteerd Vivian! Je bent goed verwend door je vent ;)
  Die pulled pork uit de slowcooker ziet er mmmmm uit! Staat het recept (en voor de gestoomde broodjes) al op OMF?
  Groetjes!

 2. Ellis says:

  Recept van de Pulled Pork al gevonden ;)
  Die gaat binnenkort gemaakt worden! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close