Viv’s Eetoverzicht #29-2022

Op het moment van schrijven zit ik bij mijn ouders in de tuin. Het is 9u ’s ochtends en de zon doet hier nu al z’n best de temperatuur flink te laten stijgen. Het is al goed warm. En dat was het de afgelopen week ook, man man man. Ik ben blij dat onze keuken lekker koel blijft op deze dagen omdat daar geen volle zon binnenkomt. Hoe dan ook, er werd gekookt. Lekker licht, zomers en fris. Omdat wij niet echt een tuin hebben slingeren we de barbecue eigenlijk nooit aan – en omdat ons dakterras langzaam maar zeker in een kleine jungle veranderd door alle planten die er staan, is daar ook steeds minder ruimte om eventueel een kleine barbecue te laten roken maar dat terzijde. Dus, geen barbecue voor ons. Ik gok dat we in ons volgende huis de barbecue alleen maar gebruiken wanneer het weer is zoals de afgelopen week maar daar dromen we voorlopig alleen nog maar even van. Op onze tafel stonden deze week in ieder geval dingen als een poké bowl, salades en een makkelijke tray bake. Komt ‘ie:

Eetoverzicht Vivian week29 1

Zondag

Ik had voor zondagavond niet echt een plan wat betreft het avondeten, maar ik wist dat er nog wel wat in de koelkast lag waar ik wat van kon maken. Onder andere radijsjes en komkommer en die mochten ook wel op. Vond ik ideaal want daar maak ik dan graag een bowl mee zoals deze. Was immers ook alweer een tijdje geleden. Mango heb ik vrij standaard in de vriezer liggen en avocado tegenwoordig ook. Ik wandelde nog wel even naar de Dirk voor chilisaus, sesamolie en Japanse mayonaise. Verder gingen er nog gebakken uitjes overheen en zwarte sesam. Als basis zit er zilvervliesrijst onder. Een flinke bowl, ging helemaal op!

Eetoverzicht Vivian week29 2

Maandag

Ik dacht hier vorige week ineens aan en heb hem gelijk op mijn lijstje voor onze eetplanning gezet. Lekker namelijk met warm weer en zo gemaakt. Een omeletwrap met ijsbergsla, avocado, citroen, gerookte kip, verse pesto en gezouten amandelen.

Eetoverzicht Vivian week29 3

Dinsdag

Ik had wel weer eens zin in een tray bake maar niet de variant die ik wel vaker maak met gegrilde groenten. Zoete aardappel daar zijn we hier in huis gek op, dus dat nam ik als basis. Halloumi zijn we ook gek op, dus dat ging er ook overheen en verder nog wat kikkererwten en een lading kruiden. Erbij een dot yoghurt met een beetje knoflook. Ik geloof dat de inspiratie hiervoor van een recept van de Appie komt.

Eetoverzicht Vivian week29 4

Woensdag

Ik had de woensdag gewoon meegenomen in onze eetplanning maar het bleek allemaal erg onhandig uit te komen dus in de middag haalde Tobias voor ons twee maaltijdsalades. Ik kon kiezen tussen deze en een gegrilde kip variant. Prima salade!

Eetoverzicht Vivian week29 5

Donderdag

Ik maakte donderdag een pasta, maar wel eentje die we lauwwarm aten. De saus maakte ik zelf met gegrilde paprika’s en er gingen cherrytomaatjes en basilicum doorheen. Lekker! En veel, Tobias at er nog een keertje van. Ik had al bedacht dat mijn vrijdag anders zou lopen dus ik keek wel even wat ik zou doen…

Eetoverzicht Vivian week29 6

Vrijdag

Uiteindelijk was ik rond half 7 thuis vrijdag, ik was namelijk in Nijmegen bij de Vierdaagse geweest om mijn moeder binnen te halen. Nadat ik onze kleine man op bed had gelegd bestelde ik voor mezelf deze pokébowl. En deze keer niet mijn vaste (zelf samengestelde) recept bij Pokélivery, maar bij Tousjee. Ik koos voor de Rainbow Bowl omdat daar én zalm én tonijn in zat en dat leek me heerlijk. Was het ook! De bak was flink afgetopt dus echt wel een goed gevulde bowl. Alleen de krabsalade erbij begreep ik niet zo, dat mag van mij weggelaten worden bij deze samenstelling. Verder superlekker.

Eetoverzicht Vivian week29 7

Zaterdag

Ik ben weer een weekend in het Brabantse en gisreravond aten Louie en ik gezellig met mijn ouders mee. Mijn moeder had bami en vegetarische nasi gemaakt. Ik at het allebei, met satésaus. Voor Louie had ik een eerder gemaakte curry (uit de vriezer) meegenomen dus die warmde ik op en daar ging nog wat zilvervliesrijst bij.

Vandaag zien we wel even hoe de dag loopt. De eetplanning heb ik al aardig rond maar de boodschappen vandaag halen gaat niet meer lukken, dat weet ik al. We genieten vooral even van de zomerse dag die het gaat zijn.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close