Ranja slushy

Was jij vroeger ook zo’n fan van die mierzoete slush puppy’s? Och, ik heb er vroeger aan het zwembad zo vaak eentje gedronken. De rode variant was mijn favoriet, de blauwe was op de een of andere manier niet helemaal mijn ding. En als je dan een te grote slok nam kreeg je een brain freeze van heb ik jou daar, hahaha. Oh, de herinneringen. Eén van de nadelen van slush puppy’s is de enórme hoeveelheid suiker en daar wilde ik toch wat aan doen. Het resultaat is deze ranja slushy, gemaakt van suikervrije siroop, spa rood en een flinke hoeveelheid ijs. Meer is het niet! Dat maakt deze ranja slushy net zo lekker als de bekende slush puppies, maar dan iets minder zoet.

Ik heb overigens twee pogingen nodig gehad om dezer ranja slushy goed te krijgen. Ik wilde ze namelijk maken met een blender en niet met een speciale slush maker. Dat kan allemaal prima, maar je moet wel even een aantal dingen weten. Zo werkt het maken van deze slushy gewoon niet met gewoon water. Op de een of andere mengen het ijs en de siroop dan niet goed waardoor je komt te zitten met een glas ranja met gewoon heel veel ijs. Ook lekker verkoelend, maar natuurlijk niet helemaal de bedoeling; haha. Bruiswater werkt daarentegen wél dus dat heb je hiervoor echt nodig. In het eindresultaat merk je daar overigens weinig van.

Daarnaast heb je wel echt een goede blender nodig die ijsblokjes kan vermalen. Of op zijn minst crushed ijs. Dat laatste heb ik zelf gebruikt en ik vond dat een stuk makkelijker mixen dan ijsblokjes. Je kunt gewoon een zak kopen bij de supermarkt daarvan.

Ranja slushy

No ratings yet

Ranja slushy

Fan van die mierzoete slush puppy's van vroeger? Die kun je thuis ook maken met een goede blender en verder maar drie ingrediënten. Gebruik suikervrije siroop voor een minder zoete variant.
Porties1 glas
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Hoelang te bewaren Direct serveren.

Benodigdheden

  • blender

Ingrediënten

  • 50 ml siroop (suikervrij)
  • 200 ml bruiswater
  • 1/2 glas crushed ijs

Instructies

  • Doe de drie ingrediënten voor de ranja slush in de beker van de blender en maal het geheel tot de ingrediënten goed zijn vermengd en je de textuur van een slush puppy hebt gekregen. Serveer direct.
Trefwoord: ranja, slush puppy, slushie, slushy, zomerdrankje

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Ranja slushy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close