Aardbeienrolletjes met amandelen

gesponsord

Wij zijn hier in huis groot liefhebbers van kaneelbroodjes, cinnamonrolls. Niet voor niets hebben we dan ook al verschillende recepten hiervoor gedeeld op OMF. Eén van mijn favoriete recepten is bijvoorbeeld deze voor chai cinnamonrolls. Jum! Vandaag ga ik aan de slag met een variatie op de kaneelbroodjes zoals we die allemaal kennen en maak ik aardbeienrolletjes met amandelen. De aardbeien zijn al uit het seizoen, maar stiekem vind ik deze broodjes veel lekkerder met de aardbeienjam van Hero. Die is lekker zoet en bevat veel aardbeien. Bovendien ook handig dat je met jam deze broodjes gewoon het hele jaar kunt maken. Zet ze op tafel tijdens de aankomende feestdagen of gebruik ze lekker voor het ontbijt op zondagochtend. Moet je wel wat vroeger je bed uit want zoals met ieder broodrecept hebben ook deze rolletjes wat tijd nodig om te rijzen, maar ik garandeer je dat het resultaat er zeker mag zijn.

Door het gebruik van de jam zijn deze aardbeienrolletjes al lekker zoet van zichzelf, vandaar dat ik ervoor heb gekozen om de broodjes niet te voorzien van een laagje glazuur. Dit kan natuurlijk wel als je een echte zoetekauw bent. Persoonlijk vind ik dit glazuur het allerlekkerst.

Tijdens mijn samenwerking met Hero heb ik het al vaker laten vallen, maar ik wil het graag nog een keer herhalen: mocht je meer fijne jaminspiratie willen, dan vind je dit in de Hero Jam Studio.

hero ingredienten
De benodigde ingrediënten voor deze aardbeienrolletjes met amandelen
hero bereiding2
Kneed het deeg met de keukenmachine als je tijd wilt besparen
hero bereiding1
Kneed het deeg na de eerste rijs nog eens luchtig door op een bebloemd aanrecht voordat je het uitrolt tot een rechthoekige plak.

Aardbeienrolletjes met amandelen

Aardbeienrolletjes met amandelen

Aardbeienrolletjes met amandelen

In samenwerking met Hero

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 457169284 2
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 457169284 2

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

aardbeienrolletjes met amandelen

3 van 1 stem

Aardbeienrolletjes met amandelen

Porties10 stuks

Ingrediënten

 • 1 zakje instant gist 7 gr
 • 500 gr patentbloem
 • 250 ml (half)volle melk
 • 75 gr kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 1 tl zout
 • 300 gr Hero Aardbeienjam
 • 1 handje amandelsnippers

Instructies

 • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de jam en amandelen bij elkaar in een kom. Kneed het geheel met behulp van deeghaken of met je handen tot een soepel deeg. Voeg eventueel meer bloem toe wanneer het deeg te plakkerig is.
 • Vorm een bal van het brooddeeg en leg deze in een lichtjes ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 60 minuten rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
 • Kneed na het rijzen het deeg nogmaals door en rol het uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 50 x 30cm.
 • Smeer de aardbeienjam over het deeg en rol het deeg in de lengte op. Snijd vervolgens plakken van zo'n 2 centimeter dikte en leg deze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Dit is even een kliederwerkje want de jam zal er deels uitlopen.
 • Dek de ovenschaal af met een schone theedoek en laat de aardbeienrolletjes nogmaals 30 - 45 minuten rijzen.
 • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
 • Strooi de amandelsnippers over de aardbeienrolletjes en bak de broodjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Serveer ze bij voorkeur direct of bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close