Week van OMF #17-2020

Wauw, het leek wel zomer afgelopen week – wat een heerlijk weer is het geweest! We hebben er met zijn allen optimaal van genoten en Vic begint zelfs al een kleurtje te krijgen door het vele buitenspelen. Heerlijk hoor. Ik hoop nog steeds met heel mijn hart dat we dit jaar ‘gewoon’ op vakantie kunnen, maar zo niet dan gaan we ons wel vermaken op Bussloo en in onze achtertuin. Ik vond het in ieder geval tijd worden om mijn zomergarderobe weer in de kast te hangen en buiten alle fijne dingen thuis heb ik natuurlijk ook gewoon gewerkt afgelopen week.

IMG 5053

Maandag

Maandag alweer, de tijd vliegt! Ik was me ’s ochtends bezig aan het houden met de kindjes en ’s middags werkte ik thuis. Terwijl Tim tussen alle bedrijven door ging strijken, bijzondere werkplek zo – haha.

IMG 5054

Het was een week knettertjevol foodpost en die werd afgetrapt met deze box van Cornetto! De Cornetto Mermaid ligt sindskort in de schappen: Cornetto’s met frambozen- en matcha-ijs. Erg lekker en heel fris van smaak.

IMG 5057

Ik las vorig weekend de Zeven Zussen uit (deel 1 pas) en besloot verder te gaan met dit boek. Een stuk zwaardere kost maar vind dit soort boeken wel altijd heel mooi/interessant/aangrijpend. Echt een goed woord voor dit soort verhalen kan ik niet bedenken.

IMG 5058

Dinsdag

Dinsdagochtend werd ik op kantoor verblijd met een pakket vol wijnen van HEMA. Lekker hoor! Deze 50cl flessen zijn perfect om te delen met iemand anders, je haalt er zo’n 4 glazen uit.

IMG 5059

Ook kwam dit Jackfruit kookboek van Fairtrade Original binnen met de nodige vertraging. Ik ga binnenkort een recept maken voor OMF met Jackfruit.

IMG 5060

Op de terugweg van kantoor naar huis scoorde ik twee bossen pioentulpen. Bloemen kosten momenteel niets omdat de kwekers ze maar lastig kwijt kunnen. Vic wilde me wel even helpen met alles in de vaas zetten. Zo fijn die hulp.

IMG 5062

Nog meer foodpost, deze keer voor Vic! Van de Kleine Keuken kreeg ik een pakket vol lekkers.

IMG 5070

En toch had hij iets meer zin in een Cornetto Mermaid. Vooruit dan maar, omdat het zulk lekker weer is.

IMG 5073

Ik heb altijd last van droge hielen, hoe goed ik ook smeer met van alles, en Vic maakt zich daar altijd grote zorgen om. “Oh nee mama, jij nog steeds auw?”. Gelukkig kreeg ik een Frozen pleister van hem om het leed te verzachten, haha.

IMG 5075

Omdat het zulk mooi weer was gingen we nog even lekker naar buiten. Speeltuin nummer… ik ben de tel kwijt.

IMG 5079

’s Avonds keek ik net als de helft van Nederland naar de persconferentie. Groot respect voor onze minister president hoor. En ja, we waren blij met het nieuws dat de kindjes weer naar de opvang mogen vanaf 11 mei.

IMG 5082

Woensdag

Ik was lekker op tijd op kantoor woensdagochtend en schoof vast een taart in de oven.

IMG 5090

Ik heb in ieder geval genoeg muesli op kantoor, mocht er een tekort dreigen, haha.

IMG 1505

’s Middags had ik afgesproken met Annemie om met onze kindjes naar Bussloo te gaan. Het was zulk mooi weer, daar hebben we dus even gebruik van gemaakt. Kleden mee, snacks en drinken… TOP.

IMG 5101

We hebben drie uur daar gezeten in de zon terwijl de jongens aan het spelen waren.

IMG 5098

En die kwamen natuurlijk zeiknat van het water en onder de modder weer terug. Ik nam Vic uiteindelijk in zijn boxershort weer mee in de auto, haha.

IMG 5104

Onze allerkleinsten waren ook gezellig mee. Cody weigerde te slapen maar die heeft zich opperbest vermaakt in de buitenlucht.

IMG 5108

Donderdag

Aangezien de jongens om kwart voor zes al wakker waren, was ik vroeg op en zette ik vast het ontbijt klaar voor iedereen.

IMG 5109

Senna uit en daarna op naar kantoor. Afgelopen week werkte ik meer ochtenden omdat Tim ’s middags op kantoor moest zijn.

IMG 5110

Foodpost! De Bijbel van de Indonesische Keuken, zálig. Er staat zo ongelofelijk veel lekkers in dit boek, ik ben echt nog aan het dubben over wat ik als eerste wil gaan maken hieruit.

foto1 3

Ik ontwierp een nieuwe printable en zette deze ook online! Een vakantie paklijst voor kinderen van 0-4 jaar. Je kunt hem hier gratis downloaden.

IMG 5119

Het was tijd om de carrotcake die ik gisteren maakte af te maken. En dat deed ik onder andere met Speculoosbotercrème, woaahh. Het recept voor de taart komt op mijn verjaardag (5 mei) online.

IMG 5129

Via BOL bestelde ik een groot picknickkleed. Super handig om buiten te gebruiken en overal mee naar toe te slepen. Cody had hem alvast goedgekeurd.

IMG 5136

’s Middags vond ik het tijd om mijn wintergarderobe op te bergen en al mijn zomerkleding tevoorschijn te halen. Ik zit in ieder geval qua kleur en printjes helemaal goed deze zomer.

IMG 5137

Eindelijk kreeg ik dit boek binnen van vriendinnetje Monique. Ik begon er ’s middags direct in.

IMG 5138

Foodpost van Aviko: Easy Veggie maaltijden. Ze zijn er echt heerlijk uit dus die gaan we aankomende week maar eens proberen.

IMG 5139

En van Dekker Pepper kreeg ik twee flesjes pepersauzen. Echt iets voor Tim dus die gaat ze ongetwijfeld proberen binnenkort. De sauzen van Dekker Pepper worden gemaakt van eigen Nederlands geteelde pepers, top he. Je kunt in de webshop ook gedroogde en verse pepers kopen alsmede leuke peper goodies.

IMG 5145

Vrijdag

Ik besloot mijn nieuwe bloemetjesgordijn (besteld bij Bonprix) aan te trekken vrijdagochtend. Zo vrolijk!

IMG 5146

Ik ging ’s ochtends zoveel mogelijk tussendoor aan het werk zodat ik ’s middags lekker van de zon kon genieten.

IMG 5148

IMG 5149

En dat lukte! Samen met deze ondeugd.

IMG 5154

’s Avonds kreeg ik een enorm vleespakket binnen van BBQuality, wat héérlijk. Vandaag gaan de shortribs op de barbecue, heb ik nog nooit bereid en lijkt me echt overheerlijk.

IMG 5158

Weekend

Bij het doen van de boodschappen spotte ik dit koekdeeg, leek me lekker dus dat ging mee naar huis om te testen.

IMG 5161

De koekjes waren uiteindelijk lekker maar niet WAUW.

IMG 5163

Bij twee verschillende webshops kocht ik deze kommetjes en borden van het merk Liewood. Zo tof is het. Duurzaam materiaal, vaatwasbestendig en ook nog eens heel leuk om te zien.

IMG 5164

En deze kon ik bij HEMA niet laten liggen.

IMG 5166

’s Avonds hadden we datenight. Nadat de kinderen op bed lagen haalde ik Thais af en keken we twee films.

IMG 5170

Gisterochtend startte ik dag goed met een hele lange wandeling. Samen met mama liep ik 14 km door de Kroondomeinen. Ik was er nog nooit geweest, schandalig als Apeldoornse, maar het was er zó mooi.

Aankomende week werk ik maar drie dagen, ik heb mezelf vrij gegeven morgen en vandaag is het natuurlijk Koningsdag dus zijn we ook allebei de hele dag thuis. Volgens mij wordt het weer wel iets minder mooi aankomende week hè? Jammer, eens kijken wat we dan allemaal gaan verzinnen om te doen.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Pieter Dekker says:

    Dank je wel Sabine voor het delen van mijn sauzen . En ik ben ook verschrikkelijk benieuwd naar je worteltjestaart, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close