Week van OMF #17-2020

Wauw, het leek wel zomer afgelopen week – wat een heerlijk weer is het geweest! We hebben er met zijn allen optimaal van genoten en Vic begint zelfs al een kleurtje te krijgen door het vele buitenspelen. Heerlijk hoor. Ik hoop nog steeds met heel mijn hart dat we dit jaar ‘gewoon’ op vakantie kunnen, maar zo niet dan gaan we ons wel vermaken op Bussloo en in onze achtertuin. Ik vond het in ieder geval tijd worden om mijn zomergarderobe weer in de kast te hangen en buiten alle fijne dingen thuis heb ik natuurlijk ook gewoon gewerkt afgelopen week.

Maandag

Maandag alweer, de tijd vliegt! Ik was me ’s ochtends bezig aan het houden met de kindjes en ’s middags werkte ik thuis. Terwijl Tim tussen alle bedrijven door ging strijken, bijzondere werkplek zo – haha.

Het was een week knettertjevol foodpost en die werd afgetrapt met deze box van Cornetto! De Cornetto Mermaid ligt sindskort in de schappen: Cornetto’s met frambozen- en matcha-ijs. Erg lekker en heel fris van smaak.

Ik las vorig weekend de Zeven Zussen uit (deel 1 pas) en besloot verder te gaan met dit boek. Een stuk zwaardere kost maar vind dit soort boeken wel altijd heel mooi/interessant/aangrijpend. Echt een goed woord voor dit soort verhalen kan ik niet bedenken.

Dinsdag

Dinsdagochtend werd ik op kantoor verblijd met een pakket vol wijnen van HEMA. Lekker hoor! Deze 50cl flessen zijn perfect om te delen met iemand anders, je haalt er zo’n 4 glazen uit.

Ook kwam dit Jackfruit kookboek van Fairtrade Original binnen met de nodige vertraging. Ik ga binnenkort een recept maken voor OMF met Jackfruit.

Op de terugweg van kantoor naar huis scoorde ik twee bossen pioentulpen. Bloemen kosten momenteel niets omdat de kwekers ze maar lastig kwijt kunnen. Vic wilde me wel even helpen met alles in de vaas zetten. Zo fijn die hulp.

Nog meer foodpost, deze keer voor Vic! Van de Kleine Keuken kreeg ik een pakket vol lekkers.

En toch had hij iets meer zin in een Cornetto Mermaid. Vooruit dan maar, omdat het zulk lekker weer is.

Ik heb altijd last van droge hielen, hoe goed ik ook smeer met van alles, en Vic maakt zich daar altijd grote zorgen om. “Oh nee mama, jij nog steeds auw?”. Gelukkig kreeg ik een Frozen pleister van hem om het leed te verzachten, haha.

Omdat het zulk mooi weer was gingen we nog even lekker naar buiten. Speeltuin nummer… ik ben de tel kwijt.

’s Avonds keek ik net als de helft van Nederland naar de persconferentie. Groot respect voor onze minister president hoor. En ja, we waren blij met het nieuws dat de kindjes weer naar de opvang mogen vanaf 11 mei.

Woensdag

Ik was lekker op tijd op kantoor woensdagochtend en schoof vast een taart in de oven.

Ik heb in ieder geval genoeg muesli op kantoor, mocht er een tekort dreigen, haha.

’s Middags had ik afgesproken met Annemie om met onze kindjes naar Bussloo te gaan. Het was zulk mooi weer, daar hebben we dus even gebruik van gemaakt. Kleden mee, snacks en drinken… TOP.

We hebben drie uur daar gezeten in de zon terwijl de jongens aan het spelen waren.

En die kwamen natuurlijk zeiknat van het water en onder de modder weer terug. Ik nam Vic uiteindelijk in zijn boxershort weer mee in de auto, haha.

Onze allerkleinsten waren ook gezellig mee. Cody weigerde te slapen maar die heeft zich opperbest vermaakt in de buitenlucht.

Donderdag

Aangezien de jongens om kwart voor zes al wakker waren, was ik vroeg op en zette ik vast het ontbijt klaar voor iedereen.

Senna uit en daarna op naar kantoor. Afgelopen week werkte ik meer ochtenden omdat Tim ’s middags op kantoor moest zijn.

Foodpost! De Bijbel van de Indonesische Keuken, zálig. Er staat zo ongelofelijk veel lekkers in dit boek, ik ben echt nog aan het dubben over wat ik als eerste wil gaan maken hieruit.

Ik ontwierp een nieuwe printable en zette deze ook online! Een vakantie paklijst voor kinderen van 0-4 jaar. Je kunt hem hier gratis downloaden.

Het was tijd om de carrotcake die ik gisteren maakte af te maken. En dat deed ik onder andere met Speculoosbotercrème, woaahh. Het recept voor de taart komt op mijn verjaardag (5 mei) online.

Via BOL bestelde ik een groot picknickkleed. Super handig om buiten te gebruiken en overal mee naar toe te slepen. Cody had hem alvast goedgekeurd.

’s Middags vond ik het tijd om mijn wintergarderobe op te bergen en al mijn zomerkleding tevoorschijn te halen. Ik zit in ieder geval qua kleur en printjes helemaal goed deze zomer.

Eindelijk kreeg ik dit boek binnen van vriendinnetje Monique. Ik begon er ’s middags direct in.

Foodpost van Aviko: Easy Veggie maaltijden. Ze zijn er echt heerlijk uit dus die gaan we aankomende week maar eens proberen.

En van Dekker Pepper kreeg ik twee flesjes pepersauzen. Echt iets voor Tim dus die gaat ze ongetwijfeld proberen binnenkort. De sauzen van Dekker Pepper worden gemaakt van eigen Nederlands geteelde pepers, top he. Je kunt in de webshop ook gedroogde en verse pepers kopen alsmede leuke peper goodies.

Vrijdag

Ik besloot mijn nieuwe bloemetjesgordijn (besteld bij Bonprix) aan te trekken vrijdagochtend. Zo vrolijk!

Ik ging ’s ochtends zoveel mogelijk tussendoor aan het werk zodat ik ’s middags lekker van de zon kon genieten.

En dat lukte! Samen met deze ondeugd.

’s Avonds kreeg ik een enorm vleespakket binnen van BBQuality, wat héérlijk. Vandaag gaan de shortribs op de barbecue, heb ik nog nooit bereid en lijkt me echt overheerlijk.

Weekend

Bij het doen van de boodschappen spotte ik dit koekdeeg, leek me lekker dus dat ging mee naar huis om te testen.

De koekjes waren uiteindelijk lekker maar niet WAUW.

Bij twee verschillende webshops kocht ik deze kommetjes en borden van het merk Liewood. Zo tof is het. Duurzaam materiaal, vaatwasbestendig en ook nog eens heel leuk om te zien.

En deze kon ik bij HEMA niet laten liggen.

’s Avonds hadden we datenight. Nadat de kinderen op bed lagen haalde ik Thais af en keken we twee films.

Gisterochtend startte ik dag goed met een hele lange wandeling. Samen met mama liep ik 14 km door de Kroondomeinen. Ik was er nog nooit geweest, schandalig als Apeldoornse, maar het was er zó mooi.

Aankomende week werk ik maar drie dagen, ik heb mezelf vrij gegeven morgen en vandaag is het natuurlijk Koningsdag dus zijn we ook allebei de hele dag thuis. Volgens mij wordt het weer wel iets minder mooi aankomende week hè? Jammer, eens kijken wat we dan allemaal gaan verzinnen om te doen.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Dank je wel Sabine voor het delen van mijn sauzen . En ik ben ook verschrikkelijk benieuwd naar je worteltjestaart, daar kan ik nooit genoeg van krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close