Week van OMF #50-2020

Zo, hè hè – het was een veelbewogen week afgelopen week! Er stonden een aantal privé afspraken op de planning, ik had behoorlijk volle werkdagen en eindelijk had ik de moed verzameld om de kerstspullen van zolder te halen en het huis gezellig te maken. Normaal gesproken zetten we de kerstboom in het weekend na Sinterklaas op, dat zou dus eigenlijk dit jaar op 6 dec. zijn, maar daar had ik écht nog geen zin in. Uiteindelijk deed ik het samen met Vic op woensdag en dat was heel gezellig! Een grote klus op kantoor deze week was het uitzoeken van mijn kookboeken en het maken van boekpakketten welke jullie aankomende woensdag voor een prikkie kunnen kopen.

IMG 8847

Maandag

In de membersomgeving zetten we onze uitgebreide kerstprintable live. We hebben voor members een printablepakket gemaakt met daarin alle benodigdheden voor een vier-gangen kerstdiner. Een menukaart, boodschappenlijst, timetable en receptkaarten + kookvideo’s voor 4 gerechten + 2 bijgerechten. Ik maakte deze foto om door te plaatsen op Instagram.

IMG 8852

Voor de foto had ik een kaarsje aangestoken en die besloot ik lekker te laten branden. Want geurkaarsen zijn altijd een goed idee.

IMG 8854

Bij MyJewellery had ik een voorraadje mondkapjes besteld. Nu het vrijwel overal verplicht is om te dragen vind ik het wel zo’n fijn idee om af te wisselen en ze te wassen.

IMG 8857

Dinsdag

Er gingen op technisch vlak de afgelopen weken wat dingen mis met Ohmyfoodness en het begon echt een hoofdpijndossier te worden. Super irritant om de week/dag mee te beginnen maar voor nu lijkt het opgelost te zijn. Bij zo’n website onderhouden komt altijd zoveel meer kijken dan recepten maken en uitwerken en die technische kant is soms echt ingewikkeld.

IMG 8859

Snel de keuken in voor wat afleiding. Ik bakte heerlijke oliebollen maar ook stonden beide ovens aan voor het rijzen van deeg.

IMG 8861

Ik deelde op Instagram weer een kijkje achter de schermen.

IMG 8867

In de middag zochten we alle kookboeken op kantoor uit en maakten we stapeltjes van boeken die bij elkaar passen.

IMG 8896

In totaal hebben we 25(!) stapels gemaakt van 4-5 kookboeken per stapel. Er zitten echt hele mooie en leuke kookboeken tussen, maar ik vind het gewoon doodzonde dat ze hier bij mij staan te verstoffen terwijl ze bij iemand anders misschien wel heel veel gebruikt worden. Ik ga ze weggeven (voel ik me beter bij dan verkopen) aan jullie! Aankomende woensdag om 20.00u gaan de boekpakketten live in onze webshop. Je kunt dan voor €1 + verzendkosten zo’n stapel boeken kopen. Wees er echter wel stipt om 20.00u bij want ik begreep via Instagram al dat er ontzéttend veel animo voor is.

IMG 8898

Er kwam een pakketje binnen van Nutella waar deze súper leuke kersttrui in zat. Hoe tof zijn die Nutellapotjes? Ik ga echt wonen in deze trui rond de Kerst.

IMG 8902

Ook kwam er een heerlijk wijnpakket die hoorde bij een maaltijdbox die woensdag werd bezorgd. De decembermaand is écht verwennerij voor foodbloggers en dit jaar is het erger dan ooit omdat evenementen die normaal worden georganiseerd nu natuurlijk niet door konden gaan.

IMG 8905

Woensdag

Mamadag en ik besloot lekker te keuvelen in huis met de jongens. Zo versierden we onder andere het huis voor Kerst. De doos waar we onze kerstboom in bewaren was aan het einde van zijn latijn maar daardoor wel geschikt voor de jongens om mee te spelen.

IMG 8908

Aah zo gezellig om de kerstboom samen te versieren!

IMG 8912

Of we ook lampjes op konden hangen bij de trap, vroeg Vic. Vond ik een goed idee dus zelfs ons trapgat is gezellig.

IMG 8914

IMG 8915

De jongens mogen ieder jaar een nieuwe hanger uitkiezen voor in de boom. Dit jaar kozen ze voor lolly’s! Vic is altijd erg trots op zijn eigen hangers en laat ze aan iedereen zien die de boom ziet, haha.

IMG 8930

Van Miele werd er ’s middags een uitgebreide maaltijdbox geleverd. Het is een Reüniebox waarmee je nog eenmalig kunt genieten van het michelinrestaurant ’t Schulten Hues dat in 2018 zijn deuren sloot. Ik ben er gisteren mee aan de slag gegaan en pfoe wat een werk! Maar súper leuk om zelf zo uitgebreid te koken en eten thuis.

IMG 8937

Donderdag

Dit is wat er nog over is van mijn enórme kast met kookboeken. Van drie dubbele rijen naar twee enkele rijen. Heerlijk opgeruimd.

IMG 8940

Nog altijd mijn beste foodfotografiehack: ice tea green in een wijnglas doen. Op foto zie je het verschil ziet en zelf kun je het vervolgens opdrinken. Ik drink geen alcohol dus voor mij is dit perfect.

IMG 8942

Voordat ik de jongens ging ophalen van de opvang reed ik nog even langs de Cantharel in Apeldoorn om iets op te halen. Ik geef deze week via Instagram een te gekke maaltijdbox van vd Valk weg voor Kerst, hou mijn timeline in de gaten dus!

IMG 8945

Donderdagavond was ik weer terug op kantoor voor de tweede live(stream)workshop voor de OMF members! We maakten Tiramisu-taart samen.

88830019 D88C 44CF B92F 7091A540FDAA

Vrijdag

Ik werkte vrijdagochtend op kantoor en ging in de middag naar huis waar het nieuwe tv meubel klaar stond! Was nog al een klus om het oude tv meubel van zijn plek te krijgen.

IMG 8959

Maar ’s avonds wel dit heerlijke uitzicht!

IMG 8971

Weekend

Ik maakte amper foto’s dit weekend maar ben gisteren wel de dag gestart met een flinke wandeling rond Radio Kootwijk. Was hier nog nooit geweest eigenlijk maar was wel heel bijzonder zo.

IMG 8973

Nog een shotje van het tv meubel terwijl Vic aan het gamen was, haha. Zo blij mee!

Aankomende week is de laatste normale werkweek van dit jaar, de hoogste tijd om wat puntjes op de i te zetten en alvast aan de slag te gaan voor januari. Tussen Kerst en Oud & Nieuw ben ik een weekje vrij, maar dat betekent wel dat de content voor na mijn vakantie ook al klaar moet zijn. Nog heel even ‘buffelen’ dus, al is deze december totaal niet zoals voorgaande decembermaanden vanwege COVID-19. Dit jaar mag wat mij betreft wel snel afgelopen zijn, wat jullie?

Fijne week! x 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close