Week van OMF #3

Zo, is het heel erg om te zeggen dat ik blij ben dat afgelopen week erop zit? Begrijp me niet verkeerd hoor. Met drie dagen op de Vakantiebeurs heb ik een fantastische week gehad, maar eerlijk: het was wel vermoeiend. De Vakantiebeurs is mijn favoriete beurs van het jaar en met liefde ga ik er ieder jaar heen, maar drie dagen achter elkaar was heftig. Heftig maar productief en nuttig en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Naast de Vakantiebeurs werkte ik thuis en relaxte ik het afgelopen weekend. Kijk je mee naar een nieuwe (mega-editie! Niet erg toch?) Week van OMF?

Maandag

foto1

Knallen, dat is zo’n beetje het keyword van afgelopen maandag. Ik begon de week met een bezoekje aan de Hanos om wat spulletjes te halen die ze niet in de normale supermarkt verkopen.

foto2

Daarna ging ik aan de slag met het opnemen van video’s. Ik filmde onder andere deze rozemarijn-zeezoutcrackers die jullie afgelopen donderdag al voorbij hebben zien komen.

foto3

En ik maakte een waanzinnig lekker ontbijtje, dat ik op at als lunch. Hiervan komt het recept vanmiddag online.

foto4

Up next: editen!

foto5

En er wil er weer eentje aandacht. Ze duwt net zolang tot ze haar neus onder je arm doorheeft.

foto6

Tijd om te koken!

foto8

En om te CrossFitten.

foto7

Na de workout printte ik alvast de toegangskaarten uit voor de Vakantiebeurs die ik later in de week nodig had.

Dinsdag

foto9

Rise and shineeee! Om 07.20 uur stapte ik in de auto richting Utrecht. Precies op dé dag dat heel Utrecht vast stond. Fijnnn. Een reis die normaal 50 minuten zou duren, duurde uiteindelijk drie uur. Om half elf kwam ik aan terwijl ik er om half negen al wilde zijn. Bah.

foto10

Lunchen op de beurs zonder al teveel van Paleo af te wijken: pompoensoep en een zelf samengestelde salade.

foto11

’s Middags woonde ik een trendpresentatie bij in de Polar-room van de Jaarbeurs. Het ging over reizen met Locals, een van dé reistrends van 2015.

foto12

En verder vooral de beurs over om te netwerken en dingen te bespreken voor OMF.

foto13

Rond 18.00 uur stapte ik in de auto naar restaurant Florent voor een gezellige avond met mijn foodievriendinnetjes.

foto14

Deze Flammkuchen met geitenkaas, witlof en pecannoten was héél lekker!

foto15

En de rest eigenlijk ook <3 Deze week meer over restaurant Florent!

foto16

Extra punten voor deze quote op de dessertkaart.

Uiteindelijk was ik om 23.30 uur weer thuis. Gauw naar bed…

Woensdag

foto17

… want woensdag ging de wekker alweer vroeg! Om 07.30 uur zat ik in de trein naar Utrecht, geen fiasco’s met files. Ik werkte alvast wat dingen uit die ik dinsdag had besproken op de beurs.

foto18

Woensdagochtend was het Bloggersochtend op de Vakantiebeurs! “Bloggers en de Reiswereld”. Melvin van Traveldudes vertelde over zijn ervaringen met Travelbloggen en waarom blogs net zo serieus zijn als magazines.

foto35

Ik postte onder andere de bovenstaande tweets tijdens de presentatie. Ze lieten nogal wat stof opwaaien. En terecht!

foto19

DFDS Seaways had ook een interessant verhaal en vertelde openlijk wat het samenwerken met blogs hun had opgeleverd.

foto20

Curacao was ook nog even aan de beurt met een presentatie…

foto21

En daarna had ik DORST. Bij de bar in het Caribbean Village haalde ik een lekker sapje met onder andere perzik en ananas.

foto22

Tegen 14.00 uur ging ik naar huis. Het was onwijs druk (woensdag was ook de eerste consumentendag!) en ik had de mensen die ik nog wilde spreken al gesproken. Thuis werkte ik nog een beetje.

foto24

’s Avonds even een proteïneshake naar binnen mikken voordat ik in de auto stapte naar CrossFit!

foto23

Het voor mij na dik een halfjaar tijd om weer eens een paar honderd meter hard te lopen. Ik was extreem nerveus voor die CrossFit workout en hoewel ik naderhand wel wat voelde, heb ik tijdens het rennen geen last gehad van mijn knie. YES!

Donderdag

foto25

Donderdag was de laatste dag dat ik naar de Vakantiebeurs zou gaan, maar deze keer wel voor de lol. Samen met paps! We hadden tickets voor de Culinaire route en genoten dus van een wijntje en diverse snacks. Altijd fijn, zo’n vader-dochterdag.

foto27

Ik vond de Zuid-Afrikaanse Boboti erg lekker!

foto28

Bij thuiskomst (rond 15.30 uur) stond deze beauty op mij te wachten. Mijn nieuwe (handbagage)koffer van SuitSuit! Binnenkort vertel ik je er meer over en deel ik een fijne kortingscode met je.

foto29

’s Avonds lekker met meneer op de bank Wie is de Mol kijken.

Vrijdag

foto30

Twee keer Hanos in één week, komt niet heel vaak voor. We hadden echter nieuwe koekenpannen nodig en bij toeval had de Hanos een MEGA goede aanbieding. Ik kocht drie formaten professionele koekenpannen die ook in de oven kunnen voor € 45,00. HOERA, eindelijk koekenpannen die de oven in kunnen. Ik kan niet wachten om frittata te maken ;)

foto31

Doordat ik de afgelopen dagen op de Vakantiebeurs was had ik vrijdag vooral heel veel schrijfwerk te doen. Ik schreef heel wat artikelen en werkte mijn mailbox door.

foto32

En ik editte weer een video.

foto33

Lunchen met een pompoenmosterdsoepje van De Kleinste Soepfabriek. Ik vond de pot zo leuk en was nieuwsgierig dus daarom nam ik hem mee. Lekker soepje!

foto34

Awesoooome! Jullie kennen Lonely Planet vast wel van de reisgidsen toch? Ze hebben nu een World editie. 956 pagina’s dik en ieder land wordt besproken. Must have voor iedere reiziger. Ik zal er binnenkort een review over schrijven.

foto36

Vrijdagavond keek ik een paar afleveringen van Gordon’s Great Escape, een programma van een paar jaar geleden waarin Gordon Ramsay Zuid-Oost Azië rondreist en daar de lokale keuken leert kennen. Super leuk!

Zaterdag

foto37

Na een CrossFit work-out ’s ochtends om 09.00 uur en een bezoekje aan de markt daarna, brunchte ik met Balkenbrij. Het liefst eet ik dit op brood, maar in verband met Paleo kon dit natuurlijk niet. Geeft niet, zonder brood is het ook lekker.

foto38

’s Middags kwamen Ken en Annemie langs en we besloten om spontaan een weekendje Centerparcs te boeken. Duurt nog even, we gaan pas eind juni, maar het is wel leuk om naar uit te kijken!

foto39

We bestelden laatst een vloerkleed om de slaapkamer aan te kleden en zaterdag legden we die onder het bed. Ziet er best leuk uit zo! En het is lekker warm aan de voeten.

Om 17.00 uur ging Tim naar een feestje en ik ging ’s avonds nog met mijn ouders uit eten. De rest van de avond was ik alleen, om 00.45 uur ging ik slapen. Tim kwam om half 5 ’s nachts weer thuis.

Zondag

foto40

Na lekker uitgeslapen te hebben deden we het huishouden. Ik besloot ’s avonds een mosterdsoepje te maken en dat deed ik onder andere met een potje Deventer Stadsmosterd. Een oud collega van het hotel maakt deze mosterd en het is zó ongelooflijk lekker. En kijk al die soorten!

foto41

’s Middags kroop ik op de bank met mijn nieuwe Lonely Planet boek.

foto42

Senna kwam erbij.

foto43

Kopje mosterdsoep in mijn MEGA verjaardagsmok. Mét fietsbel. Jawel.

foto44

’s Avonds aten we mosselen, schreef ik dit artikel, deden we de afwas en maakte ik de eetplanning + boodschappenlijst voor aankomende week.

Deze week heb ik drie afspraken: op maandag, dinsdag en vrijdag. De rest van de week werk ik thuis. Ik wil een aantal video’s opnemen, wat experimenteren met Paleo-snacks en ik wil wat vooruit schrijven. Ook wil ik mijn nieuwe YouTube-project uitwerken op papier. Genoeg te doen dus!

Wat gaan jullie doen deze week?

 

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Super mooi die koffer! Leuke diary ook, ik vind het jammer dat ik de vakantiebeurs heb gemist. Lijkt me leuk om een keer bij te zijn.

 2. Margot says:

  Wat een leuke week zo met de beurs, maar ik kan me voorstellen dat het best druk was!

 3. Marijke says:

  Balkenbrij heb ik toch even moeten googelen, want dat kennen wij in België helemaal niet. Is het echt gemaakt van slachtafval van een varken? Dat klinkt nogal raar :-)

  Ik vind het helemaal terecht dat je tweets zoveel stof doen opwaaien. Jammer genoeg is deze discussie in België nog bijlange niet aan de orde. Ik heb ook het idee dat bedrijven de meerwaarde van via bloggers te adverteren nog helemaal niet inzien.

 4. nicole says:

  Wat een leuke maar ook drukke week heb je gehad!

 5. Diana says:

  Wat een gave mok! Ik wil er ook een met een fietsbel, haha!
  Ik ben al heel benieuwd naar de review van de Lonely Planet gids.

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, tof ding he!

 6. annelot says:

  haha zo herkenbaar van de hond die zo het hoofd onder je arm duwt. Onze rocco (labrador retriever) doet dat ook ! of nog erger die springt op de bank en laat zich als een baksteen op je vallen zovan: nu kan je mij toch niet meer van de bank afhalen baasje??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close