Week van OMF #06-2018

Ik wil je vast even waarschuwen, deze Week van OMF bestaat natuurlijk vrijwel uitsluitend uit huis- en klusgerelateerde foto’s. Mijn hele week draaide namelijk om verder helemaal niets anders. Het is inmiddels anderhalve week geleden dat we de sleutel van ons nieuwe huis in ontvangst namen en hoewel het leek alsof er niet veel hoefde te gebeuren (geen grandioze verbouwingen) was voornamelijk het verfwerk ontzéttend veel werk. Toch hebben we in iets meer dan een week ons huis omgetoverd in een plekje van onszelf, een plekje dat écht bij ons past. En hoewel we er nog niet helemaal zijn, voel ik me hier al helemaal op mijn gemak.

foto1 1

Vriendinnetje Annemie appte maandagochtend of ik alweer in de weer was. Ja hoor, om kwart over negen stond ik alweer een poosje te schilderen haha.

foto3 1

Mijn nieuwe keuken heeft heel veel diepe lades en daarvoor wilde ik graag een duidelijke/goede inrichting. Aan de slag met plannen dus.

foto2 1

Omdat Vic later in de week een dagje mee ging naar het nieuwe huis, hij zat middenin een sprong en bij papa/mama zijn was het enige dat hij wilde, ruimden we de woonkamer vast helemaal op. Heel ander gezicht zo, zonder folie en klusspullen!

foto6 1

Dinsdagavond reed ik met mama naar IKEA om bakken te halen voor in de keukenlades. Ook kocht ik neppe plantjes voor op het toilet en in de badkamer.

foto5

Deze kwam ik tegen op Instagram. Ik heb hier zo hard om moeten lachen, hahaha.

foto14 1

Van bakkast in het oude huis naar baklade in het nieuwe. FIJN!

foto13 1

Deze foto appte ik naar de nieuwe bewoners van ons oude huis met de vraag of ze de lamp wilden hebben aangezien wij er geen plek meer voor hebben.

foto12 1

Donderdagochtend begon ik vol goede moed aan het in elkaar zetten van onze zelf samengestelde PAX kast. Niet wetende dat ik de kast pas ELF UUR LATER zou afronden. Mijn hemel wat een gedoe. Tip aan iedereen die ook zo’n unit besteld: laat hem door iemand installeren.

foto11 1

11 uur later was wel dit het resultaat <3 Het is dus een PAX kast die we zelf hebben gebouwd/samengesteld. Ook krijg ik veel vragen over de lamp: deze bestelde ik via fonQ!

foto10 1

Vrijdag D-DAY! We hadden een vrachtwagen gehuurd om al onze grote spullen te verhuizen.

foto9 1

En in no-time, letterlijk in één ochtendje, stonden al onze spullen in het nieuwe huis. Drama zo want waar begin je in vredesnaam met opruimen?!

foto8 1

Ik had jullie in deze Week van OMF nog een flinke dosis #foodpost verwacht, dat kwam de afgelopen twee weken namelijk ook gewoon binnen. Om te beginnen een pakket van Zonnatura met hun nieuwe muesli’s! Pakket staat niet helemaal compleet op de foto, we hadden er al wat van gegeten namelijk.

foto21 1

Nieuwe snackjes van Bites we Love. En volgens mij ook een nieuwe verpakking?

foto20 1

Een súper mooi pakket met potjes Persian Spices. Heerlijk.

foto19 1

Op het Instagramaccount van De Huismuts zag ik dit boek voorbij komen en die leek me super interessant dus bestelde ik hem. Gaat over het goed en effectief communiceren met kinderen (en waarom straf geven bijv. niet helpt).

foto18 1

Snacks van Chokay met onder andere chocolade, heel vervelend.

foto17 1

Dit is HEEL tof! Lisette woont samen met haar vriend in Nepal en is onlangs begonnen met een webshop waarin Nepalese handgemaakte producten worden verkocht. Lisette ontwerpt zelf, maar werkt ook samen met Nepalese vaklieden om jonge ondernemers in Nepal een platform te bieden om hun producten buiten het land zelf te vermarkten. Ik ontving hele mooie oorbellen, een armbandje en een eigengemaakt stuk zeep. In de webshop van Kamana vind je tal van mooie producten en ook achtergrondinformatie over de verschillende producenten. Neem een kijkje, ze verkopen ook prachtige sjaals en mooi servies!

foto16 1

Tot slot ook nog binnengekomen zijn deze ‘no bake bakmixen’ van Dr. Oetker, grappig! De smaakcombinaties klinken erg lekker moet ik zeggen.

foto15 1

Favoriete hoekje in de woonkamer <3 Zo gezellig!

foto30

Toen alles eenmaal een beetje op zijn plek stond thuis haalden we ook de katjes op. Die wennen gelukkig al snel.

foto29

Wakker worden in een nieuw huis, blijft gek – wel leuk.

foto28

Vic ‘hielp’ me zaterdag met uitpakken door alles wat ik een plekje had gegeven weer uit de kast te trekken.

foto27 1

Hoera voor een georganiseerde trapkast. Die organisatiedrang van mij uit zich momenteel ook enorm in het huis. Alles moet een plekje en netjes worden opgeborgen, haha.

foto26 1

Dat je pannenkoeken wilt gaan bakken en blijkt dat de koekenpannen niet werken op inductie. Shit, vergeten te testen. Vandaag komen als het goed is nieuwe pannen binnen haha. Loser.

foto7 1

Zaterdagavond genoot ik dan EINDELIJK even van ons bad. Wat een heerlijkheid.

foto22 1

Ook gisteren bestond voor een groot deel uit uitpakken en opruimen. Ik nam mijn kruiden ook onder handen want daar heb ik een hele lade voor gereserveerd.

foto25 1

Deze chaos….

foto4 1

Werd uiteindelijk DIT. Waaah, zo blij mee! Ik heb de lade stiekem meerdere malen open getrokken om gewoon even te kijken, haha.

foto24 1

Nadat we ons oude huis helemaal hadden schoongemaakt reed ik naar IKEA om een kastje te kopen die we nog nodig hadden. Moet je ook niet voor de lol doen op zondagmiddag, wat een drukte.

foto23 1

Ik moet nog even zoeken naar de juiste methode van koken (en fijne pannen voornamelijk) op inductie. Uiteindelijk is het bakken van pannenkoeken me gelukt met pannen van de buren, haha.

Vanaf vandaag pakken we het normale leven weer op. Ik ben werktechnisch nog een beetje afwezig zodat ik alles hier helemaal in goede banen kan leiden maar hier en daar ga ik ook weer aan het werk. In en met een nieuwe keuken, zo gek! Aankomende vrijdag komt de hometour online waarin ik jullie ons nieuwe nog lege huis laat zien, zo zag het eruit voordat we het naar onze smaak inrichtten. Als het huis helemaal klaar is en alles op zijn plek staat neem ik jullie mee in de final hometour. Nog even geduld!

Fijne week! x 

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Hihi heerlijk zo’n georganiseerde la! Daar kan ik ook van genieten ;-)

 2. Laura says:

  Waar zijn die weckpotjes van in jouw kruidenla? En past hier precies een standaard potje kruiden in?

  1. Sabine Author says:

   Dat zijn kleine weckpotjes van IKEA. En zeker, meer dan één potje!

 3. Miranda says:

  Hoi, ik weet dat dit van een tijdje geleden is deze artikel maar toch had ik een vraagje erover, misschien dat het nog gezien word. Die kleine weckpotjes van de Ikea is dat de variant van 13 cl of van 0,5 ?

  Misschien zie je dit berichtje nog.

  Groetjes Miranda

  1. Sabine Author says:

   Hoi Miranda! Het zijn deze potjes, ze komen in een set van 3: https://www.ikea.com/nl/nl/p/korken-voorraadpot-met-deksel-helder-glas-40323654/

   1. Miranda says:

    Thnx voor de link, heb de pagina bij favorieten staan, en je bent nog steeds tevreden met die potjes als kruidenboter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close