Week van OMF #47

Wooohoooo, ik was on a roll met foto’s maken afgelopen week jongens! En dat terwijl ik het retedruk heb gehad. Vorige week vertelde ik al over mijn toegeslagen nesteldrang en de nieuwe meubels die ik had besteld, afgelopen week werd het allemaal echt werkelijk. Ik verfde de zwarte muur in een toffe denim drift kleur, schuurde met hulp van mijn papa de eettafel en het blad van ’t keukeneiland en voorzag die van een nieuwe kleur beits en kocht een aantal nieuwe items voor in huis. Ik wacht op het moment dat dit artikel online gaat op mijn nieuwe kast die ik vorige week bestelde en morgen worden de nieuwe eetkamerstoelen gebracht. Dat ik zó blij en enthousiast kon worden van interieur wist ik nog niet, misschien heb ik deze (nieuwe?) interesse dankzij de zwangerschap ontdekt. In ieder geval, tussen al het klussen en stofhappen heb ik ook nog gewoon gewerkt. Véél foto’s om te laten zien in deze Week van OMF, dus laten we gauw beginnen. Voor het overzicht laat ik de foto’s weer eens per dag aan je zien.

Maandag

foto1

Ik begon de week met het filmen van campagnevideo’s. Voor één van de (kerst)video’s mocht ik dit supertoffe keukenapparaat van Bosch lenen. Wat een gááf ding zeg. Ik maakte er een heel lekker kerstdessert mee die jullie binnenkort uiteraard voorbij gaan zien komen op OMF.

foto2

Dat dessert deed maandagmiddag dienst als mijn lunch. Er bestaan ergere dingen, haha.

foto3

Verspakket nr. 1 van deze week: Twister Fries van Lamb Weston. Eén zak gebruikte ik voor een (kerst)campagnevideo die ander legde ik direct in de vriezer. Tim is dól op Twister Fries dus die komen nog wel een keer op.

foto4

Aan het eind van de dag reed ik nog even naar Karwei voor verf(benodigdheden) en kleurtesters van Flexa. Stiekem wist ik wel dat ik Denim Drift op de (voorheen) zwarte muur wilde, maar toen ik Early Dew zag staan nam ik die toch ook nog even mee. Je weet maar nooit!

Dinsdag

foto5

De dag beginnen met brood met speculaasjes, heerlijk old school. Het blijft ook gewoon lekker. Maar beter doe ik het niet te vaak.

foto6

Dinsdagochtend ging ik met mijn schoonzusje naar Primark in Arnhem. We wilden naar babykleertjes kijken en ik had nog een aantal dingen nodig, voor geurstokjes en andere HOME items. Omdat we allebei super nodig moesten plassen doken we naderhand nog even Dudok in waar we direct van de gelegenheid gebruik maakte om een taartje te eten. Er bestaan ergere dingen.

foto7

Bij Primark kocht ik onder andere dit superleuke sweatertje voor onze kleine meneer. Stoer he?

foto8

’s Middags kwam papa langs. Ik had hem gevraagd of hij me kon helpen met het schuren van de eettafel en het keukenblad. Terwijl ik op de bank aan het werk was, was hij aan het klussen. Fijn hoor, zo’n handige vader!

foto9

Ondertussen werd er ook nog een heerlijke gevulde Copas kalkoen geleverd door de mannen van Boers en Boers. Geen verkeerde foodpost dacht ik zo. De kalkoen ging de koelkast in, die was namelijk voor zaterdag.

foto10

Omdat ik ’s ochtends natuurlijk weg was en ’s middags niet heel veel kon werken omdat papa aan het klussen was, heb ik de avond doorgewerkt tot we naar bed gingen.

foto11

Wel nog even leuk tussendoor: we ontvingen de proefdruk van een geboortekaartje! Deze nemen we af bij HippeGeboortekaartjes.nl en ik besloot een proefdruk aan te vragen. Super leuk hoe dat daar geleverd wordt zeg. Heel netjes in een doos met lief gedichtje, een speendoekje van KoeKa, waaiertje met staaltjes van het papier dat ze hebben en een klein tubetje buikbalsem. En dat voor maar een euro he! We moeten nog een paar dingetjes aan het geboortekaartje veranderen, maar dan is ‘ie perfect. Kan dat ook weer van het lijstje worden gestreept!

foto12

’s Avonds laat werd er nog een verspakket geleverd: de ‘streektas’ van Kookjijofik. Gisteren vertelde ik er al iets over in OMF’s Eetoverzicht. Bij Kookjijofik kies je zelf de gerechten die je in de tas wilt terugzien. Dit kunnen gerechten zijn die zij al voor je hebben gekookt of die je zelf nog moet koken. Je zit dus ook niet vast aan een abonnement en kunt kiezen of je voor twee of drie dagen voorzien wilt zijn of zelfs voor een hele week. Zo houd je de kosten ook een beetje in eigen hand, heel handig. Daarnaast vind je in de tas voornamelijk ingrediënten met een verhaal. Zo weet je exact waar het vlees vandaan komt, welke boer de aardappelen heeft geteeld etc. Lekker lokaal dus en daar houd ik van. Op de website van Kookjijofik vind je meer informatie over het concept en de gerechten die worden aangeboden. Deze verschillen per week.

Woensdag

foto13

Woensdagochtend: papa zou ’s middags weer langskomen om te klussen dus in de ochtend heb ik vooral hard gewerkt. Ik had ook een paar deadlines die gehaald moesten worden, dus even bikkelen nog. Aan de half geschuurde tafel, haha!

foto14

Terwijl papa weer verderging met de eettafel werkte ik verder op de bank. Fijn dat het zo makkelijk kan hoor.

foto15

Senna hield ondertussen de wacht. En verstopte haar neus onder mijn voeten. Waarschijnlijk tegen het stof haha.

foto16

YES! Het tafelblad is helemaal gedaan. Wat een verschil he… Weg met dat donkerbruine.

foto17

Papa ging naar huis en ik nam ’t van hem over, de tafelpoten moesten immers nog gedaan worden. Ik wapende mezelf maar even met een sjaal, want al dat stof verdwijnt linea recta je neus en mond in. Niet heel smakelijk (en gezond…).

foto18

Of het niet een enorme bende in huis was? Jawel…

foto19

Ik had mezelf ’s avonds op de bank gezet met de belofte er niet meer af te komen, maar ik kon het toch niet laten om het keukenblad (deze was ook opgeschuurd) vast te lakken. Ik moest er vrijdag gewoon weer video’s aan opnemen en wilde dat daarvoor het keukenblad weer netjes was.

foto20

Ik verfde direct de kleurtesters van Flexa op de muur. Stiekem was ik al overtuigd maar toen ik beide kleuren zo naast elkaar zag was het helemaal duidelijk: Denim Drift ging het worden.

Donderdag

foto21

Donderdagmiddag stond er een foodtour in Amersfoort op de planning maar ’s ochtends kon ik de zwarte muur nog wel even van een nieuwe laag verf voorzien vond ik. Toch fijn als je zulke to-do’s kunt afstrepen hoor!

foto22

Samen met Viv vertrok ik rond half twaalf naar Amersfoort waar dus een foodtour op de planning stond. Ik ga daar in januari nog meer over vertellen maar als een tour zo wordt afgetrapt kan het bijna niet misgaan.

foto23

We startten bij dit superleuke zaakje. Goed, binnenkort meer dus!

foto24

Ik vond Amersfoort erg tof! Ik ben er wel vaker geweest en het ligt voor mij ook relatief dichtbij, maar het centrum zelf had ik nog niet goed bekeken. Zowel Viv als ik vonden het er dus erg leuk.

Vrijdag

foto25

Hallelujah, de muurverf dekte gewoon perfect in één laag. En dat op een zwarte muur he, zo fijn! Vrijdagochtend kon alles dus weer terug op zijn plek.

foto26

De vrijdagochtend had ik volgepland met het opnemen van video’s. De zwangerschapsupdate film ik altijd op de babykamer en Charlie vond het wel een goed idee om daarbij te zijn.

foto27

Daarna: klussen maar weer! Ik moest nog twee tafelpoten schuren en heb, na de tafel goed schoongemaakt te hebben, deze direct voorzien van een eerste laag beits.

foto28

Lunch voor werkpaardjes: lekker veel fruit en een stuk koek dat ik meekreeg in de goodiebag van de foodtour. Ondertussen weer achter de laptop aan het werk. Het was een goede afwisseling tussen werken en klussen deze week.

foto29

Alcoholische foodpost wordt deze maanden gericht aan Viv in plaats van aan mij, haha. Heel goed!

foto30

Bij de webshop van Laurie, ByLauz, bestelde ik deze superleuke set babyspullen. Alles is handgemaakt en gemaakt met rib- en badstof. Het fijne aan de items van Laurie is dat je zelf alle kleuren kunt kiezen en dus passende combinaties kunt maken. Zelf koos ik voor antracietgrijze ribbelstof met mintgroene badstof. Zo blij mee! <3

foto31

Workie workie. De video’s die ik had opgenomen ’s ochtends moesten ’s middags nog ge-edit worden.

foto32

Tussen de bedrijven door voorzag ik de tafel ook nog even van een tweede beitslaag. ’s Avonds laat deed ik er nog een laklaag overheen en inmiddels is de tafel helemaal klaar. Ik koos voor een greywash beits en het ziet er zo tof uit! In het volgende weekoverzicht zien jullie hoogstwaarschijnlijk wel een foto van het volledige eindresultaat, met de nieuwe stoelen erbij.

foto33

Eén van de weinige dingen die ik mooi vind aan de herfst: alle kleuren. Van zowel de blaadjes van de bomen als de lucht.

foto34

Ik ben niet de enige die ‘last’ heeft van nesteldrang hoor. Tim wilde graag een nieuwe televisie dus daarvoor gingen we ’s avonds even naar de MediaMarkt. Eerlijk is eerlijk, onze oude televisie was er een die we van mijn ouders hadden overgenomen en viel qua formaat volledig weg in onze ruime woonkamer. Helemaal nu het contrast met de televisie en de gekleurde muur erachter groter was viel het op.

foto35

Tadaaaa, nieuwe televisie en soundbar. Man blij met zijn elektronica, ik dolgelukkig met de nieuwe muur en nieuwe setting. Heerlijk toch!

Zaterdag

foto36

Na een rondje markt en een beetje werk van mij lunchten we ’s middags met een broodje hamburger. Tijdens de foodtour in Amersfoort nam ik bij de scharrelslager hamburgers mee van gerijpt vlees. Deze aten we zaterdagmiddag met een klein beetje truffelkaas. Verwennerij.

foto37

’s Middags was het tijd voor me-time. Lekker languit op de bank met de LINDA. van vorige maand. Daar was ik nog niet aan toegekomen.

foto45

Ook oriënteerde ik me een beetje op kerstkaartjes. Ik verstuur eigenlijk nooit kerstkaarten en ben aan het twijfelen of ik dat dit jaar misschien wel een keertje wil doen. Hebben we direct de adressen voor de geboortekaartjes in maart straks, haha! Nu ben ik wel zo iemand die het liefst online op zoek gaat naar kerstkaarten want de dingen die in de winkel liggen vind ik vaak niet zo leuk. en online uitzoeken kan lekker vanaf de bank. Kaartwereld heeft superleuke kerstkaarten waaronder ook deze toffe snoepkaarten. Hoe leuk is het om direct een chocolaatje te krijgen bij je kerstkaart? Sowieso dat jij dan de leukste kerstkaart van het jaar hebt verstuurd. Die snoepkaarten hebben ze trouwens ook voor andere gelegenheden zoals verjaardagen, Sinterklaas en Valentijnsdag. Toch maar eens een keertje aan denken dus.**

foto38

’s Avonds hingen Tim en ik lekker op de bank. Ik met oefenbaby Charlie, die is altijd wel van het knuffelen.

Zondag

foto39

Na lekker uitgeslapen te hebben was het tijd om de kistjeskast uit te ruimen. Deze gaat na 3 jaar plaatsmaken voor een mooie stalen dokterskast. De kistjes zijn diezelfde middag nog door twee leden van onze CrossFitbox opgehaald. Zij blij met de kistjes, wij blij dat we er vanaf zijn.

foto40

Na het huishouden stapten we met Senna in de auto, even lekker uitrazen in het bos. Het was mooi weer gisteren!

foto41

Aangezien de hockeyclub van mijn schoonzusje in het bos ligt en zij moest hockeyen gingen we daar direct even kijken.

foto42

Senna mee, die is rustig genoeg om ergens mee naar toe te nemen. Heerlijk! Die doet hier alsof ze hockey heel interessant vond maar had in werkelijkheid meer aandacht voor de mensen (en honden) om haar heen.

foto43
Tot slot gingen we nog even gauw naar Intratuin waar ik deze plant kocht. Deze dingen komen vandaag naast de nieuwe kast te staan zodra deze geleverd wordt. Tof he? De lamp kocht ik zaterdag bij Kwantum trouwens. Hij heeft een betonlook, vond hem zo gaaf!

foto44

Eenmaal thuis borrelden we met veel lekkers en de rest van de middag heb ik gewerkt. Wel lekker met de laptop op de bank, want daar is het weekend voor!

Voordat er een héle hectische week aanbreekt is deze week nog relatief rustig. Relatief want aankomende donderdag moet mijn boekmanuscript ingeleverd worden en daar moet nog wel het een en ander voor gebeuren. Daarnaast worden vandaag en morgen de nieuwe meubels geleverd en heb ik een aantal deadlines voor campagnes staan. Aankomende woensdag moet ik weer naar de verloskundige en vrijdag gaan we kijken bij een kinderdagverblijf. Ok, niet een heel rustige week dus maar vergeleken met die van volgende week wordt het appeltje eitje, haha.

Fijne week! x

**Dit stukje is gemaakt in samenwerking met Kaartwereld

Join the Conversation

 1. hafida says:

  Haha zo fijn om mijn stad in jouw blog te zien.. Dat superleuke zaakje ken ik niet.

 2. Nicole says:

  Dat batman shirtje is ZO schattig! en ik vind de nieuwe kleur op je muur heel tof :)

 3. Margot says:

  Gaaf die kleur op de muur en ik ben benieuwd naar het totaalblaadje met je ‘nieuwe’ tafel!

 4. Die kleur op de muur is echt prachtig! Wat leuk trouwens zo’n foodtour, ik ben heel lang geleden een keer in Amersfoort geweest maar daar weet ik niet zo heel veel meer van..

 5. Roxanne says:

  Knappe Senna! Gelukkig dekte de verf in 1x, maar het ziet er echt mooi uit :) Hïer is ook al een nieuwe tv en een nieuwe plant met pot gekocht pasgeleden haha….
  Wat een leuke babyspullen! Ik dacht even dat ze van Koeka waren, die hebben ook zo’n look! Ik ga in ieder geval eens in de shop kijken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close