Viv’s Eetoverzicht week 06/2018

Hoewel het maken van een eetplanning ongelofelijk handig is als je drukke dagen hebt; het kan er ook voor zorgen dat je teveel in huis haalt. Zo’n gevalletje was het de afgelopen week bij ons. Voor iedere dag had ik wel een gerecht gepland staan, maar omdat sommige gerechten letterlijk groter uitpakten dan ik had verwacht, kon ik het naderhand óf invriezen (halleluja voor de extra vriezer die we hebben), of we konden er de volgende dag ook nog van eten. Luxe probleem natuurlijk, maar aan het einde van de week moet er dan wel even gekeken worden wat er echt op moet, zodat ik daar nog wat van kan fabriceren waardoor we niets weg hoeven te gooien. Gaan we morgen doen. Vanavond nog een keer de moussaka van gisteren ;-)

Foto 03 02 18 18 33 10 1

Zondag

Ja, met deze foto eindigde ik vorige week mijn eetoverzicht. De goulashsoep die ik nog over had at ik zondagavond nog een keer. Tobias ging met een vriend uit eten, ik maakte het mezelf gemakkelijk.

Foto 05 02 18 20 31 19

Maandag

We vonden het hier wel weer eens tijd voor, een lekkere lasagne met heel veel courgette. En wat bacon, tomatensaus en ricotta.

Foto 06 02 18 20 43 11

Dinsdag

Weer een gezond bordje: Gado Gado met zilvervliesrijst, wortel en Chinese kool. Met een pindasaus gemaakt van o.a. kokosmelk en pindakaas.

Foto 07 02 18 19 20 05

Woensdag

Ik maakte woensdag een omeletwrap met balsamicochampignons, bosui, courgette, feta en kippendijen. Lekker, snel klaar en een lichte maaltijd voor een training.

Foto 08 02 18 21 00 47

Donderdag

Tobias stelde voor om weer eens pastasalade te eten dus ik maakte een old skool variant; met olijfolie, peper, zout, chorizo, tomaatjes, feta en rucola.

Foto 09 02 18 16 51 42

Vrijdag

Ik had voor vrijdag heel wat anders op de planning staan maar door tijdnood lukte het me niet dat nog te maken. Ik had nog wat pasta over van de vorige dag dus maakte daar opnieuw een pastasalade van. Deze keer met rucola, avocado en kippendijen.

Foto 10 02 18 18 40 16

Zaterdag

Na een kinderverjaardag in de middag, dook ik gelijk de keuken in om een schaal moussaka te maken (het filmhuis stond op de planning). Een variant zonder aardappel. Hij was lekker maar ik heb voor de volgende keer al ideeën hoe ik hier een nog lekkerder recept van kan gaan maken.

Vanavond hoef ik niet na te denken over het eten want de halve schaal moussaka staat nog in de koelkast dus wij doen weer lekker makkelijk. Voor de rest van de week neem ik later vandaag even de tijd om een planning te maken, maar zoals ik al zei maak ik waarschijnlijk eerst nog wat gerechten maken die ik al in de planning had staan.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Sandra says:

    Oooh die moussaka Hoop dat je het recept tzt deelt please?
    Enne herkenbaar, ik maakte veels teveel Zuurkoolstamppot vorige week en we aten het de dag erna maar weer, planning in de soep maar ach (stamppot invriezen wordt naderhand altijd zo drassig, brrr)

    1. Vivian Author says:

      Als ik er een goeie voor heb deel ik het zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close