Viv’s Eetoverzicht #4-2020

Nu ik dit eetoverzicht schrijf, besef ik me dat ik niet eens echt boodschappen heb gedaan de afgelopen week. En van een eetplanning was ook niet bepaald sprake. Maar toch, toch zijn we eruit gekomen. Heel fijn ;-) Ik had natuurlijk wel een paar dingen in mijn hoofd zitten die we nog konden maken met de ingrediënten die we nog in huis hadden – ik heb geloof ik redelijk laat boodschappen gedaan vorige week want geen vaste boodschappendag hier, dus er was nog veel in huis – dus het begin van de week was er wel. Maar de rest van de week had ik niks gepland. En dat werd donderdag duidelijk want ik stond ineens in de supermarkt met werkelijk geen idee wat te kopen. Ik had niks bedacht en ik had ook niet in iets specifieks heel veel zin. Dus mikte ik maar wat bekende ingrediënten in mijn mandje en die stopte ik in de oven. Want veel tijd om te koken had ik die dag niet. De vrijdag en zaterdag waren héél simpel en niet echt bijzonder. De komende week maar weer even een goede planning maken geloof ik, werkt wel!

Eetoverzicht Vivian 1

Zondag

Voor de zondagavond had ik ons eten dan alweer wel bedacht. Ik nam de tijd om te koken en maakte rode pesto risotto met geroosterde cherrytomaatjes en parmezaan. Een flinke pan, maar het was zo machtig dat ik mijn bord niet eens leeg heb gegeten. Wel heel erg lekker.

Eetoverzicht Vivian 2

Maandag

De foto is helaas niet heel erg scherp. Ik geloof dat mijn telefoon er een beetje genoeg van heeft gehad, van dat eindeloze geklikklak. Maar wat ik maakte was een soort Mexicaanse buddha bowl. Of poké bowl. Hoe je het noemen wilt. Zilvervliesrijst in ieder geval met verse guacamole, een dot kwark, geroosterde tomaatjes, gekaramelliseerde ui met kastanjechampignons en last but not least; zoete aardappelblokjes uit de oven, met een flinke laag cheddar. Super smaakvol.

Eetoverzicht Vivian 3

Dinsdag

Het ziet er nogal karig uit, dit gerechtje van Ottolenghi. Terwijl er best even wat tijd in zat, jammer hè? Het is een bulgursalade, met kastanjechampignons en rode ui in balsamicoazijn, met verse tijm en dille. En met witte kaas. Een favoriet van me en ik maakte dit voor een vriendin en mezelf deze avond.

Eetoverzicht Vivian 4

Woensdag

Ik had nog een hele lading verse spinazie in huis en de snelste manier om deze te verwerken is er pesto van maken. En dus maakte ik mijn spinazie walnotenpesto. Samen met opgebakken courgette, tagliatelle en parmezaan maakte dat een hele smaakvolle pasta.

Eetoverzicht Vivian 5

Donderdag

Tomaten had ik nog in huis, en best veel ook. Dus ik had al besloten deze door de helft te snijden en te grillen met een beetje kruiden en olijfolie (en later deed ik er nog een beetje parmezaan op). Erbij zoete aardappelblokjes en kastanjeschampignons uit de oven. Weinig inspirerend, maar op zo’n inspiratieloos moment is gewoon wat groenten in de oven stoppen altijd een goede optie.

Eetoverzicht Vivian 6

Vrijdag

Ik was vrijdag met zes dingen tegelijk bezig dus ik vroeg Tobias om even voor het eten te zorgen. Om kwart over vijf wilden we (al)weer weg omdat ik ging trainen (en hij lesgeven) dus het was een vroege maaltijd deze dag en deze scoorde Tobias bij de Dirk van den Broek bij ons om de hoek. Makkelijk om een supermarkt vlakbij te hebben hoor, maar het aanbod van deze winkel is echt drie keer niks. De maaltijdsalades daar zijn niet bepaald aantrekkelijk te noemen, dus het werd een combi van deze (kleinere) lunchsalade en een klein bakje salade erbij. Het was een gevalletje; oké, we hebben in ieder geval gegeten haha.

Eetoverzicht Vivian 7

Zaterdag

Ik at gisteren alleen en had weinig zin om te koken dus ik bestelde een poké bowl. Omdat ik hier in Deventer nog geen echt goede toko voor deze vorm van maaltijd gevonden heb, test ik er zo nu en dan eentje uit. En deze kan definitief doorgestreept worden want oiii, dit was niet goed. Mango die niet lekker rijp was, avocado die niet vers was, een topping die miste.. Jammer.

Wat we vandaag gaan eten heb ik nog niet bedacht en voor de rest van de week heb ik het ook nog niet rond. Maar dat gaat wel gebeuren, even goed plannen!

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close