Viv’s Eetoverzicht #46-2021

Onze eetweek was er weer eentje die geheel georganiseerd was, en waarvoor ik alle boodschappen ook al in huis had. Handig vond ik het weer, we hoefden alleen nog maar te beslissen waar we zin in hadden. En oké, ik moest natuurlijk wel even kijken wat er als eerste op moest in verband met de houdbaarheid maar dat is zo’n probleem natuurlijk. Gelukkig had ik ook ruimte overgelaten voor een dagje kliekjes want die hadden we weer. Zoals echt wel iedere week. Ik kook gewoon niet standaard voor twee personen. Ik mik wat in de pannen en doe het een beetje op gevoel. Want een halve courgette overhouden die vervolgens niet opgaat, dat vind ik vooral heel onhandig én zonde. Om maar een voorbeeld te noemen. Hoe dan ook, we hebben lekker gegeten!

Eetoverzicht Vivian Week46 1

Zondag

Ik maakte zondag een flinke pan risotto met kastanjechampignons en pecorino. Ik vind dat echt heerlijk comfortfood en perfect voor op een zondag. Bommetje is het altijd wel, maar heer-lijk. En die pecorino; ik eet altijd al voordat we gaan eten het halve blokkie op.

Eetoverzicht Vivian Week46 2

Maandag

Het stamppotten seizoen is in volle gang en dat zorgt er ook bij ons voor dat er zo nu en dan eentje op de planning staat. Boerenkool vinden we allebei erg lekker maar om niet altijd dezelfde te maken, probeer ik zo nu en dan eens wat uit. Deze keer een Thaise variant. Dat zie je er niet aan af, maar er zit wat groene curry en een beetje kokosmelk door de boerenkool. Erbij geen rookworst maar een braadworst – dat had een Thaise curryworst moeten zijn maar de Appie waar ik kom, heeft niet altijd alles. Het was oké. Ik wil het nog wel eens maken maar dan ga ik het anders doen. Eentje om te finetunen kunnen we concluderen.

Eetoverzicht Vivian Week46 3

Dinsdag

Ik maakte een rijstsalade met pompoenblokjes die ik eerst even kookte, en daarna nog even op hoog vuur bakte voor een lekker gebakken smaakje eraan. Er gingen ook stukjes zongedroogde tomaat en geitenkaas doorheen, en erover deed ik wat van een mengsel sesamolie/chilisaus. Prima doordeweekse hap.

Eetoverzicht Vivian Week46 4 Eetoverzicht Vivian Week46 5

Woensdag

Even makkelijk op de woensdag waar we vaak weinig tijd hebben om te koken. Ik at een flinke kom tomatensoep en daarbij aten we Turks brood met pestospread en tomatentapenade.

Eetoverzicht Vivian Week46 6

Donderdag & Vrijdag

Dit was een uitprobeersel en hoewel je misschien denkt; hmmm… wat vinden we daarvan? Kan ik je zeggen dat het lekker was! Dit is pasta met bloemkool. En die bloemkool kookte ik eerst kort, en bakte ik daarna op hoog vuur mét wat geraspte kaas. Dat bakte lekker krokant. Verder nog wat gebakken spekjes erdoor en na het husselen van alles nog een beetje kaas erdoor. Het was veel, dus we aten er vrijdag ook nog van.

Eetoverzicht Vivian Week46 7

Zaterdag

Ik plan wel eens gerechten in die ik lekker vind voor in het weekend, maar ik haalde nu een stel pizza’s in huis. En dat was een hele goede beslissing want dat was precies waar we gisteravond heel veel zin in hadden. Dit is voor mij een soort guilty pleasure; de Dr. Oetker pizza Funghi. HEERLIJK.

Vandaag wordt het mogelijk een snack-diner (met dank aan Sabine voor deze term) óf een plaattaart. We zien het vanmiddag wel even waar we zin in hebben. Voor de rest van de week heb ik onze planning al rond én alles ook al in huis. Hoeven we dus niet meer over na te denken, ideaal.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close