Week van OMF #40

In de Wat stond er op tafel van gisteren gaf ik al aan dat de weken vanaf nu waarschijnlijk heel rommelig gaan verlopen. Ik ben veel weg te komende weken, heb veel afspraken, veel campagnes om klaar te zetten én de boeklancering komt er natuurlijk aan. Daarnaast probeer ik er ook nog een sociaal leven op na te houden dus het is een lekker drukke tijd. Zonder klagen, want wat staan er ontzéttend toffe dingen op me te wachten. Ik stuiter al dagen door het huis, een goed teken lijkt me. Fijn is ook dat er veel dingen zijn om foto’s van te maken en dat heb ik voor deze Week van OMF dan ook gedaan. 41 foto’s staan er op jullie te wachten, verdeeld over zeven dagen. Dat is geen zuinig dagboekje dacht ik zo. Kijk je mee?

Maandag

foto1

Rise and shine! Er stond veel op de planning waaronder een campagne voor Lee Kum Kee. Hier maakte ik de vulling voor de makkelijke dim sum die ik vanochtend met jullie heb gedeeld. Ik vond alleen dit er al lekker uit zien. Bijna zonde om te vermalen!

foto2

’s Middags reed ik naar het Volkshotel voor de boeklancering van Miljuschka’s haar eerste boek. Ik moest nog wat telefoontjes plegen en dingen afhandelen, dus ik nam nog heel even in de lobby plaats. Wat een tof en stoer hotel is dat trouwens! En parkeren naast de deur, hoera. Zeldzaam voor Amsterdam.

foto3

Yesss, dit boek ligt helemaal in mijn straatje. Zo tof! En lekker Amerikaans, daar houd ik van. Willen jullie een recensie zien? Let me know!

burger

Deze burger die we te eten kregen deelde ik gisteren al in het eetdagboek, maar hij was te lekker om niet nog een keer te delen. ZOVEEL ZIN IN nu ik hem weer zie.

Dinsdag

foto4

Dinsdagochtend reed ik even naar Deventer, ik wilde namelijk bij Dille & Kamille kijken. Ik heb vier jaar in Deventer gestudeerd dus ik ken de stad wel een beetje en ik vind het altijd zo leuk om daar te zijn! Die kleine straatjes, oude huisjes.. ik vind het echt gezellig daar. Heerlijk om in de zomer op de Brink een drankje te doen of een hapje te eten. Echt een aanrader.

foto5

Aangezien ik toch bij de Jumbo mijn parkeerkaart moest betalen, dook ik ook even (ok, niet letterlijk natuurlijk) de vriezer in om te kijken of ze de Speculoos-smaak van Ben & Jerry’s hadden. Deze had ik namelijk nog niet geproefd. En yaaay! Ook nam ik Blondie Brownie Core mee, die hadden we namelijk ook nog nooit gegeten. Beide zijn approved trouwens.

foto6

Voor de lunch: poofertjes bakken. De video hiervoor kwam afgelopen donderdag online.

foto7

Direct editen, dan is dat ook maar weer gebeurd.

Processed with Moldiv

Ik ben afgelopen week begonnen met het experimenteren met lichte fotografie en dat bevalt me echt súper goed. Ik houd van pastelkleurtjes en lichte fotografie kijkt zo rustig. Op Instagram heb ik nu in ieder geval een heel rustig grid en daar word ik gelukkig van. Ik denk dat ik dit nog wel even vol ga houden op deze manier.

foto9

Tim was naar België voor zijn werk en pas laat dinsdagavond, dus ik dook de bank op voor de laatste twee afleveringen van Under the Dome die ik nog tegoed had. Ik wist helemaal niet dat het echt over en uit zou zijn met die serie? Bah!

foto10

Senna vond het ook wel prima, lekker chillen op de stoel. Dat ligt natuurlijk ook veel lekkerder dan haar eigen kussen.

foto11

Zie je de ‘slurf’ rechts naast de maan? Dat was dus een wolk. Zo gek! Alsof er iets naar beneden was gestort ofzo. Heel bizar.

Woensdag

foto12

Voor lunchtijd al de frituur aan hebben. Of nouja, ik frituur tegenwoordig gewoon in een pannetje met zonnebloemolie. Die lúcht. Ik ging aan de slag met een videorecept die morgen online komt (nu al op YouTube, dus als je je abonneert kun je hem al zien!) en het hele huis stonk naar frituur hierna. Sorry meneer de interviewer van De Stentor die na het opnemen langskwam. Normaal stinkt mijn huis niet hoor.

foto13

Mysterieuze perspakketjes, ik houd er wel van. Ik weet overigens nog steeds niet 100% zeker wat het is, maar ik hoor later meer.

foto14

Jaaaa, eindelijk de nieuwe smaken Tony’s! PostNL was zelf ook nieuwsgierig want de eerste zending was niet aangekomen, maar gelukkig kreeg ik ze alsnog. Ik vind beide smaken erg lekker trouwens, en ik houd van de verpakking! Maar ze redden het niet bij de salted caramel. Blijft mijn all-time favoriet.

foto15

Na maanden ontkenning en onthouding heb ik dan toch een snapchat account aangemaakt. Je kunt me volgen via @ohmyfoodnessnl! Op snapchat plaats ik nog meer behind the scenes foto’s, die geen plaatsje verdienen op Facebook of Instagram maar die toch leuk zijn om te delen.

foto16

Tim kwam thuis met een powerball. Als je van mijn leeftijd bent (25) dan ken je ze misschien nog wel? Van die super snel ronddraaiende ballen waar je mega zware armspieren van krijgt. Senna vond het bijzonder interessant.

Donderdag

foto17

Oh, de inhoud van het Johnny Doodle pakketje dat ik gisteren kreeg was trouwens dit. Een t-shirt en kaartjes. Nog geen steek verder met wat het is dus. Ik vrees dat ik nog even geduld moet hebben.

foto18

Ik plaatste dit plaatje op Instagram. CURACAO! Van 9 – 15 november zit ik er voor OMF. Ik word continu geteased met mailtjes als ‘je gaat zulke toffe dingen doen!’ en ‘je gaat dit zo leuk vinden’ zonder dat er ook maar iets los wordt gelaten over het programma dat ze aan het samenstellen zijn. Lekker dan! Ik ben in ieder geval heel benieuwd. En jullie tips zijn ook welkom!

foto19

Van Dr. Oetker kreeg ik een pakketje met daarin hun nieuwe Cookie Icings en er zaten gewoon koekjes bij. Hoe schattig.

foto20

En wooohooo, mijn nieuwe sneakers kwamen binnen! Ik waardeer sneakers de laatste maanden véél meer en vind het heerlijk lopen. In de zomer loop ik maandenlang op mijn witte All Stars en mijn Nike Free’s sleep ik ook bijna overal mee naar toe. Deze zijn iets ‘netter’ en minder geschikt om op te hardlopen. Ik vind ze tof! Het zijn de Nike Elite Shinsen, besteld via Invito.

foto21

Ik.HAAT.filodeeg uit de diepvries. Die velletjes komen dus altijd zo uit de verpakking he. Ik snap dat niet, waarom stoppen ze nou kapotte velletjes in de verpakking? Ik kreeg op Facebook al de tip dat ik het moest kopen bij de Turkse winkel aangezien het daar in de koeling ligt. Daar ga ik voortaan dan maar heen.

foto22

Ik maakte wel hele lekkere filodeegcrackertjes uit het nieuwe boek van Chickslovefood. Deze week volgt het recept en de review.

foto23

Ik was donderdag nog tot laat aan het werk. Tim had een congres voor zijn werk en was pas rond tienen thuis ’s avonds en aangezien ik deze week drie dagen weg ben, werkte ik wat langer door om iets meer ademruimte te hebben.

foto24

Aangezien Senna haar voer zó hard naar binnen schrokt dat ze het vervolgens in hele brokken weer uit kotst, moesten we op zoek naar alternatieven. Ik heb al een glas op de kop in haar voerbak gezet maar dat werkt niet. Uit de hand voeren ging prima, maar was ook niet erg handig. Nu heb ik via Zooplus een Kong snackbal gekocht en dat werkt perfect! Ze moet nu zelf aan het werk om haar brokken uit die bal te krijgen en hier is ze rustig een uur mee bezig. Prima!

foto25

Home alone en aan het werk betekent niet dat je het niet gezellig kunt maken. Kaarsje aan en gaan!

Vrijdag

foto26

Wakker worden en MEGA Groot in de Stentor en op de voorpagina (! OMG !) staan. Ik kreeg er zóveel leuke berichtjes over vrijdag. Thanks!

foto27

’s Middags was het me-time. Ik was al bijna drie maanden niet meer naar de kapper geweest, dus het was echt weer nodig. Net als de vorige keer ging ik weer naar Dullers. Ik houd van die zaak, echt. Ze zijn daar niet alleen onwijs aardig (het voelt bijna als thuiskomen) maar ook ontzettend kundig. Ik kom daar binnen met een ‘doe maar wat’ houding en ga súper tevreden naar huis. Hou ik van.

foto28

En hun kidshoek is fantastisch. Je wilt hier toch je kinderen laten knippen als je ze hebt? Kijk nou!

foto29

Kappersessies duren bij mij altijd meer dan drie uur (knippen, kleuren etc.) maar ik moest daarna nog wel even mijn video afmaken voor as. donderdag. Kaas-Salami sticks. Oh lord. Zo lekker.

Na het opnemen van de video gauw naar CrossFit. Ik redde het maar één keer afgelopen week, gadver. Deze week maar inhalen. Ik maakte geen screenshot van de WOD deze keer, maar hij was zwaar.

foto30

’s Avonds op zoek naar tattoo-inspiratie! Ik heb al veel kleine tattoos die prachtig zijn en waar ik heel veel waarde aan hecht, maar het wordt tijd voor een grotere. Ik wil graag een Mandala maar daar is zóveel variatie in! Sommige vind ik prachtig maar niet geschikt voor een tattoo, dus de zoektocht duurt al weken – zo niet maanden. Ik heb er nu een gevonden die ik práchtig vind en die een serieuze kanshebber is.

foto31

Ik houd nog steeds van onze lamp van Ikea! Door de koperen binnenkant geeft ‘ie zo mooi licht. Moet alleen echt nog een minder fel lampje kopen voor erin. Wel zo gezellig.

Zaterdag

foto32

Het hele weekend waren Tim en ik te vinden in het Omnisportcentrum waar de Lowlands Throwdown werden gehouden. De Europese kampioenschappen van CrossFit. Drie leden van onze box deden mee en die moeten natuurlijk aangemoedigd waren.

foto33

En ik spotte Pauline op de stand waar kookboeken werden verkocht. Woohoo!

foto34

Longen uit ons lijf schreeuwen en as we speak voel ik dat wel aan mijn keel. Haha. Maar we hadden mooi uitzicht op de competitievloer.

foto35

Respect voor de atleten die meededen en in twee dagen vijf of zes (afhankelijk of je de finale mocht doen) pittige WODs deden. Die mensen zijn niet normaal fit en sterk hoor. Waanzinnig om te zien.

foto36

Mijn supertoffe mintgroene SMEG waterkoker kwam binnen! Deze kreeg ik cadeau van SMEG tijdens de workshop die ik vorige week volgde in restaurant Fifteen. Prachtig ding he? De foto die ik op Instagram plaatste kreeg gewoon meer likes dan mijn boekcontract foto. Belachelijk.

Zondag

foto37

Uitslapen en voordat we weer naar het Omnisport vertrokken eerst nog even met Senna lopen. Het was zo mistig! Heeft altijd wel iets mysterieus vind ik. Zeker op zondagochtend als het verder nog helemaal stil is.

foto38

Woohoooo, zijn we weer! We waren met CrossFit Apeldoorn goed vertegenwoordigd trouwens. We hadden vrijwel een heel tribunevak voor onszelf, lol.

foto39

Prijsuitreiking! Twee van onze leden hadden een plekje op het podium veroverd. Zó trots!

foto40

’s Avonds lekker makkelijk eten want we waren allebei nogal gaar van twee dagen aanmoedigen. Kippetje in de oven met aardappeltjes en erbij aten we een salade. De rest van de avond keken we Suits op de bank.

Poef, 41 foto’s. Dat waren ze! Een volle week zoals je hebt kunnen zien, maar wel een hele fijne en productieve.

Aankomende week wordt ook heel fijn. Vandaag ben ik vooral heel druk met dingen afhandelen voor OMF, want morgen vertrek ik met Nanda naar Turijn voor een korte citytrip! We zijn er in totaal maar anderhalve dag, maar het is fijn om weer een citytripje te doen. Donderdagochtend komen we weer terug. Vrijdag heb ik dan de tijd om weer ‘bij te werken’ en zaterdagmiddag ben ik te gast in het programma Zaterdagmiddagmix van RTV Apeldoorn.

Volg me op Instagram als je behind the scenes foto’s wil zien uit Turijn!

Fijne werkweek. x

Join the Conversation

 1. Wat een leuke week.

  Ik zou wel graag een recensie zien van dit boek, ik kwam het al tegen op een aantal blogs en ken haar verder niet en om nu gelijk het boek weer aan te schaffen gaat tegen mijn regel van 1 kookboek per maand in :) (oktober al 2 Jamie en Nigella en het boek voor november … die van jou).

  Grappig om te zien dat die koekjes met je naam er op op iedere blog die ik lees voor komen.

  Heel veel plezier de komende dagen in Bella Italia.

 2. fleur says:

  Misschien een handige tip: je kunt “schrok” bakken voor de hond halen als ze te snel eet! Super handig, heb ik ook voor mijn uitgehongerde Franse Bulldog.

  1. Sabine Author says:

   Schrokbakken helpen waarschijnlijk niet voor haar. We hebben ditzelfde al proberen na te bootsen met een schoteltje en een glas in de voerbak. Zelfs verhoogde voerbakken gekocht maar nope, ze blijft het naar binnen schuiven. Maar de Kong werkt érg goed!

   1. Birgit says:

    Er zijn best veel soorten anti-schrok voerbakken. Sommige met zelfs bijna een doolhof. Het lijkt me sterk dat de hond daar nog bij zal schrokken. https://www.medpets.nl/slo+bowl+feeder/
    Zo’n grote hond eet toch best veel brokken, dat is toch vet onhandig met een Kong lijkt me? Wij gebruiken de Kong alleen als anti-verveelspeeltje voor onze hond. Het is voor een hond ook beter om 1 keer meer te eten dan vaker verdeeld over de dag kleine beetjes. Dus of zo lang over brokken doen goed is weet ik niet.

 3. Margot says:

  Wat leuk zoveel foto’s en fijn dat jullie een goede oplossing voor dat voer hebben kunnen vinden!

 4. Nadia says:

  Wat een leuke foto in de krant! Die tattoo is mooi, komt ie dan (of een andere) op je rug?

  1. Sabine Author says:

   Nee, op mijn onderarm waarschijnlijk! Wil hem vrij zichtbaar hebben deze keer :)

 5. Leonie says:

  Ohhhh die waterkoker!!! Het is dat ik al een Quooker heb….

 6. Marijke I EasyDailyFood says:

  Wauw die waterkoker! Wil ook zo graag een koelkast van het merk, maar die zijn zooooo duur! Leuke foto’s allemaal!

  1. Sabine Author says:

   Oh die koelkasten ja, geweldig zijn ze!

 7. Kelly says:

  Wauw wat een gave waterkoker! Het liefst had ik alles van Smeg in het rood. Ik zou heel graag een review willen zien van Miljuschka’s boek.

 8. Die waterkoker van Smeg is echt práchtig! X

 9. Jaaaa, recensie van het boek svp! Kan ik eindelijk stoppen met het kijken van de herhalingen en al dat lekkers zelf maken (althans, dat hoop ik)

 10. Roxanne says:

  Oeh die waterkoker! En de Powerball herinner ik me nog wel ja haha ;)
  Oh wow, je tattoo inspiratie ziet echt tof uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close