Makkelijke dim sum met garnalen + WIN!

Gesponsord – Als ik ergens dim sum op de kaart zie staan is de kans groot dat ik het bestel. Ik ben dól op dim sum, in alle vormen en maten. Gefrituurd maar uiteraard ook gestoomd en het liefst met verschillende vullingen. Het enige nadeel vind ik alleen dat dim sum er héél ingewikkeld uitziet. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Deze makkelijke dim sum met garnalen die ik je vandaag ga laten zien kan iedereen maken. Met de vulling kun je naar hartenlust variëren maar ik vind deze garnalenvulling met de Chili-Knoflooksaus van Lee Kum Kee heel erg lekker. Een beetje pittig en hoog op smaak, precies wat ik lekker vind in dim sum. Vergeet er vervolgens niet een lekker dipsausje in de vorm van oestersaus of hoisinsaus bij te serveren. Wel goed om te weten: voor dit recept heb je een stoommandje nodig.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

 • 175 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
 • 1½ theelepel Lee Kum Kee Chili-Knoflooksaus
 • 2 bosuitjes
 • 1 eetlepel verse peterselie
 • 1 eetlepel verse bieslook
 • 1 theelepel sesamzaadjes
 • 12 ronde rijstvellen

1. Snijd de bosui grof en doe deze samen met de garnalen, Lee Kum Kee Chili-Knoflooksaus, peterselie, bieslook en sesamzaadjes in de keukenmachine. Meng het geheel fijn tot een soort gehaktvulling. Mocht je merken dat de vulling te nat is, kun je er een beetje maizena aan toevoegen.

2. Wel de rijstvellen enkele seconden in warm water. Schep vervolgens een klein lepeltje van de garnalenvulling in het midden van een rijstvel en vouw deze dicht.

3. Breng water in een diepe pan aan de kook.

4. Leg de dimsum op stukjes bakpapier in het stoommandje. Plaats het stoommandje met de deksel erop op de pan met kokend water. Draai het vuur laag en stoom de dimsum met garnalen in 15 minuten gaar.

De producten van Lee Kum Kee zijn onder andere te vinden bij Albert Heijn XL, Jumbo, Plus en bij diverse toko’s. Ik spotte het tijdens mijn vakantie zelfs op Bali!

Makkelijke dimsum met garnalen

Win!

Van Lee Kum Kee mag ik drie kookboeken van Lee Kum Kee + drie panda moulds weggeven! Wil jij een kookboekje met heerlijke Chinese recepten en zo’n toffe panda mould ontvangen, check dan even onderstaande video en laat hieronder in de comments achter welke namen jij zou geven aan de characters uit bovenstaande videoMeedoen kan tot en met volgende week maandag 12.00 uur.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Lee Kum Kee.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 338342404 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 338342404 1

Join the Conversation

 1. Ellen says:

  Wat slim om rijstvellen te gebruiken! Dit ziet er heerlijk uit!

 2. Stephanie | Kookles Thuis says:

  Ziet er makkelijk uit, maar rijstvellen koop je niet in de supermarkt of wel?
  Jammer genoeg hebben wij geen Toko in de buurt..

  1. Sabine Author says:

   Albert Heijn verkoopt het tegenwoordig ook! :)

   1. Stephanie | Kookles Thuis says:

    Oh, super! Bedankt voor je reactie. Ze hebben het zelfs online, dat is lekker makkelijk.

 3. Lotte says:

  Wat slim om het in rijstvellen te maken! Ik heb nog een stapeltje liggen. Die dingen blijven for ever goed en lijken nooit op te gaan haha. Leuk om een keer zoiets mee te maken:)

 4. Marije says:

  Ik zou het gele soJAboontje noemen: “SoNEE”
  En de, ietwat vol van zichzelf zijnde oester: “dr. Clam.”

  Recept lijkt me trouwens heerlijk!! Kan het ook in een ijzeren stoommandje?

 5. Lijkt mij een lekker tussengerechtje! Ga ik zeker een keer maken!

  Geinig filmpje ook.
  Leuke namen zijn:
  So en Oes
  Beanie en klepper

  Of Dirk en Jan.

 6. Anne-Marie says:

  Grappig filmpje! Ik maak graag kans op het kookboek! Ik ga voor de namen Beanie & Monsieur Clam!

 7. Leuke actie!
  De oester: Mr. Clamsen of Mr Oystersen/Oestersen
  Sojaboon: Dou dou (Lee)

 8. Wat een schatje, die sojaboon! Ik zou hem Bleeny noemen en de ‘know it all’ oester Chahan. Ik ga trouwens sowieso die dim sum een keer maken. Ik hou ervan, zou het wel elke week kunnen eten!

 9. Monique says:

  Sojaboon noem ik Soyoy en de oester noem ik Mr. Noowal.

 10. Joseph says:

  Lillie en Olaf vind ik leuke namen!

 11. Paula says:

  Ik ga voor Professor van Oester & Sojatje :)

 12. Kirsten says:

  Wat geinig, denk dat de namen Sonja-Soja en Mr. Olivier wel grappig zijn :D

 13. Peter says:

  Hoi Sabine,
  ik heb dit gerecht nagemaakt, maar de rijstvellen blijven heel kleverig en doorzichtig na 15 minuten, net of ze niet gaar zijn en zien er niet zo wit uit als op de foto. Als je ze oppakt dan valt de vulling er uit omdat het velletje scheurt. Wat doe ik niet goed?

  1. Sabine Author says:

   Hoi Peter, de rijstvellen horen ook doorzichtig en kleverig te zijn. Dat zijn ze bij mij namelijk ook! Dat het velletje scheurt als je de dim sum oppakt is dan weer niet helemaal de bedoeling. Je kunt proberen het rijstvel eerst dubbel te vouwen voordat je de vulling erop schept en het vel dichtvouwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close