Kerstboom cupcakes (Bakken met kinderen)

#spon

I.s.m. HomeMade

Zoals jullie wellicht weten heb ik een aantal jaar geleden samen met HomeMade mijn eigen cheesecake bakmixen ontwikkeld. Deze zijn helaas niet meer verkrijgbaar, maar HomeMade heeft sindsdien niet stilgezeten! De afgelopen jaren hebben ze heel veel leuke en lekkere bakmixen ontwikkeld en ze hebben mij voor deze maand gevraagd een kerstrecept te maken met hun nieuwste kindje: Galaxy Cupcakes. Nu denk ik bij Galaxy Cupcakes niet direct aan Kerst maar gelukkig gaat mijn creativiteit inmiddels wel een stukje verder dan dat en met de ingrediënten uit de doos maakte ik deze súper leuke kerstboom cupcakes.

Deze kerstboom cupcakes zijn perfect om samen met kinderen te maken want eigenlijk kunnen de cakejes niet mislukken. Aan de cakemix hoef je alleen nog maar water toe te voegen en zelfs de allerkleinsten kunnen cakebeslag wel glad roeren toch? Bovendien: hoe leuk is het om de kindjes los te laten gaan met de sprinkles? Die zitten al bij de bakmix in de doos en ik vond ze perfect als versiering voor de kerstboompjes!

Ik wilde met deze kerstboom cupcakes zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke bakmix blijven, dus het enige dat ik heb toegevoegd is een klein beetje groene kleurstof om de botercrème groen te maken. Ook pakte ik uit mijn eigen sprinkle-collectie een paar gouden sterren-sprinkles die konden dienen als piek bovenop de kerstboompjes. Maar zelfs als je dat niet zou hebben zou je met de bakmix deze cupcakes kunnen maken.

Homemade kerstboomcupcakes chocoladecake scaled
De basis van de cupcakes bestaan uit lekkere chocoladecakejes, yumm!

WIN een bakpakket van HomeMade

Aangezien december écht een bakmaand is, organiseert HomeMade een leuke winactie die ik graag bij jullie onder de aandacht wil brengen.

Bak deze maand iets leuks met een van de HomeMade bakmixen en plaats jouw resultaat voor 31 december op Instagram en gebruik daarbij de hashtag #mijnhomemadekerstcreatie. De mooiste creaties worden in de eerste week van januari beloond met een mooi bakpakket!

En voel je vrij om mijn website als inspiratie te gebruiken natuurlijk, of het het Instagramkanaal van HomeMade want ook daar delen ze leuke creaties die gemaakt zijn met hun bakmixen.

P.S: hoe vind je mijn ‘sneeuwstorm’-effect op de foto’s? Ik ben aan de slag gegaan met poedersuiker, haha!

kerstboom cupcakes
kerstboom cupcakes

No ratings yet

Kerstboom Cupcakes

December is bij uitsteek de perfecte maand om de keuken in te duiken met kinderen. Maak deze super simpele kerstboom cupcakes en je scoort als ouder sowieso punten.
Porties10 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

 • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

 • 1 doos HomeMade Galaxy Cupcakes
 • 160 ml water
 • 80 g zachte boter - op kamertemperatuur
 • 1/4 tl groene kleurstof*
 • gouden sterren sprinkles

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 160℃ boven- en onderwarmte of 180℃ hetelucht.
 • Spatel de mix voor de chocoladecupcakes samen met 100 ml water tot een glad cakebeslag.
 • Verdeel het beslag over 10 cupcakevormpjes en bak de cakejes in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar. Laat de cakejes helemaal afkoelen.
 • Klop voor de botercrème de boter helemaal zacht.
 • Klop in een andere kom 60 ml water, de mix voor botercrème en de groene kleurstof tot een klontvrij papje.
 • Schenk de botercrèmemix bij de boter in de kom en klop het geheel op tot een luchtige, klontvrije botercrème.
 • Spatel de groene botercrème in de spuitzak (eventueel met gekarteld spuitmondje) en spuit toefjes in de vorm van kerstboompjes op de cakejes.
 • Decoreer de kerstbomen met de galaxy sprinkles en de gouden sterren.

Notities

*De hoeveelheid kleurstof die je nodig hebt is afhankelijk van het soort dat je gebruikt. Ik gebruikte bijvoorbeeld gel en dat is een stuk intenser van kleur dan pasta. Experimenteer een beetje en houd er rekening mee dat de kleur van de botercrème nog iets lichter wordt zodra de boter bij de mix gaat.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, bakken met kinderen, cupcakes, homemade, kerst, kerstboomcupcakes, kerstsnack, kidsproof

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kerstboom cupcakes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close