Croissant rolls met chocolade en nootjes

Het was eigenlijk helemaal niet mijn idee om croissant rolls te maken. Op mijn to-make lijstje stonden namelijk cruffins met pistachecrème. Had ik ook mega veel zin in, maar a. ik kon nergens pistachecrème vinden in een fysieke winkel en b. ik had totaal geen zin om naar de HANOS te moeten rijden voor rauwe, gepelde pistachenootjes of om het te bestelen om zelf pistachecrème te maken. Dat komt een andere keer wel.

En dus deed ik wat ik zo vaak deed: kijken wat ik in huis had en wat ik daarmee wél kon maken.

En toen moest ik ineens denken aan al die instaposts waarop zo’n croissant roll met chocolade staat en dacht ik: “jaaaaa, dat gaan we eens proberen!”. En zie hier het resultaat. Misschien is dit wel het recept waar ik het meest trots op ben in de afgelopen weken. Het ziet er toch grandioos leuk en lekker uit? En dan is het ook nog eens simpel om te maken!

Deze croissant rolls heb ik niet gevuld, maar dat zou je natuurlijk prima kunnen doen. Met Nutella lijken ze me fantastisch of dus wel met die pistachecrème.

Croissant chocolade

Croissant rolls maken

Hoewel het er wellicht heel ingewikkeld uitziet, is croisant rolls maken helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er een blik croissantdeeg voor nodig en taartvormpjes. Van die ronde koekjesuitstekers bedoel ik dan. Het liefst allemaal van hetzelfde formaat en vooral allemaal even hoog.

Ik heb een blik croissantdeeg voor 6 croissants gebruikt. Wat je doet is het hele deeg uitrollen en dan alle snijrandjes dicht duwen. Tante Fanny heeft tegenwoordig ook croissantdeeg in haar assortiment, vaak verkrijgbaar bij Jumbo. Dat is gewoon een plak deeg zonder snijrandjes, dus die zou je ook heel goed kunnen gebruiken. Vouw het deeg vervolgens dubbel en snijd het in repen van ongeveer 1,5-2cm dik.

Rol de repen losjes op, leg ze op een bakplaat en leg de taartringen eromheen. Op deze manier blijven de croissant rolls mooi rond van vorm.

Na het voorbakken in de oven leg je een bakplaat, of iets anders zwaars, op de taartvormpjes. Hiermee voorkom je dat de croissant rolls te veel omhoog komen maar aan weerszijden plat blijven. En daarmee krijg je de karakteristieke look zoals je hem ook ziet bij bekende bakkers in Amerika.

Tof hè? Helemaal niet zo ingewikkeld dus!

croissantrolls chocolade noten

Recept met croissantdeeg

Dit is lang niet het eerste recept met croissantdeeg dat ik maak. Je kunt er zo veel meer mee dan enkel croissantjes maken. Ik maakte er broden mee, hartige taarten, zoete en hartige snacks en nu dus ook croissant rolls.

Inspiratie nodig? Hierbij een paar suggesties!

Met Pasen in aantocht is croissantdeeg niet aan te slepen in de supermarkten. Nu kun je er dus ook iets anders mee maken. Ik weet zeker dat je op deze croissant rolls direct verliefd bent als je ze eenmaal hebt gemaakt.

De croissant rolls hieronder kun je, als je ze niet direct opeet, het beste bewaren buiten de koelkast. Doe dit in een luchtdichte tupperware bak, dan blijven ze wel een dag of 2/3 houdbaar.

recept met croissantdeeg
croissant rolls maken

Croissant chocolade met nootjes

Ik koos ervoor om de croissant rolls te dippen in gesmolten chocolade en vervolgens in gehakte nootjes. Daarvoor gebruikte ik pistachenootjes en walnoten, maar ook hiermee kun je natuurlijk variëren.

Zoals ik al zei ga ik de volgende keer de croissant rolls vullen met Nutella of pistachecrème, dat lijkt me heerlijk! Mocht je dat nu al willen proberen, maak dan met het steeltje van een vork of lepel een gat aan de zijkant van de croissant roll. Vul via daar het deeg met behulp van een spuitzak.

Ik heb al allemaal fijne vulling-ideeën in mijn hoofd, dus jullie gaan vast vaker variaties tegenkomen hier op OMF.

Overigens zijn deze croissant rolls met chocolade dan weer niet te vergelijken met de Super makkelijke Pain au Chocolat die je zelf kunt maken. Die maak ik met bladerdeeg en in principe zou dat ook een prima deeg zijn om te gebruiken voor het onderstaande recept.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

croissant rolls
5 van 1 stem

Croissant rolls met chocolade en nootjes

Hoe gaaf zijn deze croissant rolls om te maken? Ik dipte ze na het bakken (en afkoelen!) in chocolade en nootjes. Mega lekker als zoet ontbijt of als snack.
Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 2-3 dagen

Benodigdheden

 • bakplaat met bakpapier
 • 4 ronde taartringen
 • vel extra bakpapier
 • extra bakplaat

Ingrediënten

 • 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
 • 150 g pure chocolade – gesmolten
 • 75 g walnoten/pistache – grof gehakt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
 • Rol het croissantdeeg uit en duw alle snijranden dicht. Vouw het deeg vervolgens dubbel en snijd 4 repen van 1,5-2 cm breed uit het deeg.
 • Rol de repen deeg losjes op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de taartringen er omheen.
 • Bak de croissant rolls 10 minuten in de oven.
 • Leg daarna een vel bakpapier over de taartringen en leg daar een extra bakplaat bovenop. Bak de croissant rolls vervolgens nog eens 15-20 minuten, tot ze bruin zijn.
 • Laat de croissant rolls helemaal afkoelen en dip ze vervolgens voor de helft in de gesmolten chocolade en daarna in de notenmix.
 • Laat de chocolade op kamertemperatuur weer steviger worden.
Gang: ontbijt, tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: chocoladecroissants, croissant rolls, croissantdeeg, fastfood friday, pure chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close