Fastfood Friday: Kaas-uibrood van croissantdeeg

Al een hele poos geleden maakte ik een ongelofelijk lekker ham-kaasbrood van croissantdeeg. En ik heb geen idee waarom ik daar niet eerder variaties op heb bedacht, maar het werd de hoogste tijd. In deze Fastfood Friday een heerlijk kaas-uibrood van croissantdeeg. Het grote voordeel van dit brood is dat het super snel klaar is. De meeste tijd gaat zitten in het zacht bakken van de uien, maar verder is het niet meer dan croissantjes rollen zoals je hoogstwaarschijnlijk wel vaker hebt gedaan. Ook leuk om met de kinderen te maken!

Zelf gebruikte ik voor dit brood een mixje van geraspte Emmentaler en Cheddar, maar eerlijk gezegd kun je ieder soort kaas gebruiken die jij lekker vindt. In plaats van de everything bagel seasoning die ik heb gebruikt, kun je ook maanzaadjes en/of sesamzaadjes gebruiken. Maar toch wil ik je met klem aanraden die everything bagel seasoning wel een keer te maken. Het is namelijk een lekkere mix over bijna IEDER brood (en salade).

Vers smaakt het kaas-uibrood van croissantdeeg het allerlekkerst. Eet hem direct uit de oven, dan is de kaas nog lekker zacht. Mocht dat niet lukken, verpak het brood dan in aluminiumfolie en bewaar het in de koelkast. Krik het de volgende dag dan 7-10 minuutjes op in het midden van de oven en het is weer (bijna) net zo lekker.

kaas-uibrood van croissantdeeg

kaas-uibrood van croissantdeeg

kaas-uibrood van croissantdeeg

No ratings yet

Kaas-uibrood van croissantdeeg

Liefhebbers van kaas-uibrood zouden deze variant van croissantdeeg echt eens moeten proberen. Het is snel klaar, leuk om met kinderen te maken en bovendien echt ongelofelijk lekker. Varieer lekker met soorten kaas die jij lekker vindt.
Porties1 brood/4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • 1 cakeblik

Ingrediënten

  • 2 uien - in halve ringen
  • 1 blik croissantdeeg voor 6 XL croissants
  • 2 el mosterd
  • 100 g Emmentaler - geraspt
  • 100 g Cheddar - geraspt
  • 1 el melk - om te bestrijken
  • 1 el everything bagel seasoning

Instructies

  • Verhit een lepel olie of boter in een koekenpan en bak hierin de ui tot deze helemaal zacht is geworden.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed het cakeblik met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd de driehoekjes los. Smeer op ieder plakje deeg een beetje mosterd.
  • Verdeel de geraspte kazen en de ui over het croissantdeeg en rol op tot croissants.
  • Snijd de croissants doormidden en verdeel ze lukraak over het cakeblik.
  • Smeer de bovenkant van het brood in met melk en strooi de everything bagel seasoning er overheen.
  • Bak het kaas-uibrood 25 minuten in het midden van de oven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close