Fastfood Friday: Broodje sparerib

Het favoriete eten van manlief moet toch wel spareribs zijn en een broodje sparerib stond al een poosje op mijn lijstje om te maken. Ergens vond ik spareribs op een broodje serveren altijd een beetje zonde, spareribs ‘moet’ je immers kluiven en zo’n broodje heb je zo weggewerkt. Zonde van de moeite die het je heeft gekost om het vlees te bereiden dacht ik. Maar ik moet eerlijk bekennen: inmiddels ben ik om. Ja, spareribs zijn zo los alsnog hartstikke lekker, maar dit broodje sparerib smaakte echt naar meer. Veel meer want wauw, de combinatie met eenvoudig een lik mayonaise, augurkjes en een gesneden uitje is zó lekker! Aanrader dus.

Omdat dit een Fastfood Friday recept is, heb ik ervoor gekozen om een reeds voorgegaarde en gemarineerde rack te kopen. Dit hoef je natuurlijk niet te doen hè, mocht je nu gaan stuiteren omdat ik ‘voorverpakt vlees’ gebruik. Met dit recept maak je zelf de lekkerste sticky spareribs en die kun je heel goed gebruiken voor dit recept als je zin hebt om wat meer moeite te doen. Zorg er echter wel voor dat je het vlies helemaal verwijdert en dat je het vlees echt helemaal door gaart zodat de botjes makkelijk te verwijderen zijn.

De grote, zachte broodjes die ik heb gebruikt voor dit recpet koop je trouwens bij de Turkse supermarkt. Een hele zak van die broodjes koop je voor zo’n €2 en ze zijn perfect voor dit recept maar ook voor het maken van de broodjes met Surinaamse kip.

broodje sparerib

broodje sparerib

5 van 2 stemmen

Broodje sparerib

Lekkere broodjes, wij zijn er thuis dol op en variëren graag met het beleg. Dit broodje sparerib kost je even wat tijd als je de ribs helemaal zelf gaart, maar het resultaat mag er dan ook echt wel zijn.
Porties2 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Ingrediënten

  • 1 rack voorgegaarde sparerib
  • 4 el barbecuesaus
  • 2 zachte, witte broodjes
  • 2 el mayonaise
  • augurk
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 2 el gebakken uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg de rack sparerib op de bakplaat en schuif deze 25-30 minuten in de oven. Smeer 10 minuten voor het einde de sparerib helemaal in met barbecuesaus.
  • Als de sparerib goed gaar is kun je de botjes er zo uittrekken. Zo niet, snijd het vlees dan voorzichtig een beetje los van het bot.
  • Snijd de rack doormidden.
  • Smeer de binnenkant van ieder broodje in met een lepel mayonaise en verdeel de plakjes augurk en de gesnipperde ui over de broodje.
  • Leg in ieder broodje een halve rack sparerib en garneer de broodjes met gebakken uitjes.
Gang: brood, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: belegd brood, broodje sparerib, broodje warm vlees, fastfood friday, spareribs, vlees

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

broodje sparerib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close