Fastfood Friday: Broodje Surinaamse kip

Ik ben zo iemand die het liefst iedere dag drie keer warm zou willen eten. Ik vond het toen ik in Bangkok woonde en/of op Bali op vakantie was ook totaal geen probleem om de dag te starten met nasi, bami, rijst… Héérlijk! Anti-brood ben ik overigens niet hoor, maar het liefst beleg ik dit dan wel met iets warms. Eén van de favorieten hier in huis is een broodje met Surinaamse kip. Toen we nog in ons vorige huis woonden stond er op donderdag en vrijdag altijd een kraampje om de hoek van SuriFoods waar we regelmatig wat te eten haalden maar sinds we zijn verhuisd doen we dat niet meer. Zelf maken is dan de enige optie maar gelukkig is dit recept heel makkelijk.

Vanwege mijn MCAS kan ik helaas niet heel goed tegen pittig eten dus vandaar dat ik relatief weinig sambal gebruik in dit recept. Maar voel je natuurlijk vrij om een beetje sambal op het broodje te smeren voor extra heat!

Wil je de broodjes helemaal volgens de regels maken dan zul je op zoek moeten gaan naar Surinaamse puntjes. Deze zijn vaak wel verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt maar met witte pistoletjes kan het ook prima.

Broodje Surinaamse kip

Broodje Surinaamse kip

3.74 van 34 stemmen

Broodje Surinaamse kip

Maak dit Broodje Surinaamse kip naar eigen smaak pittiger door meer sambal te gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar zachte broodjes dan kun je bij de Turkse supermarkt terecht.
Porties4 broodjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct opeten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el azijn
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 tl sambal

En verder

  • 500 g kippendijfilet - in blokjes
  • 4 pistoletjes
  • komkommer

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom en roer goed door.
  • Doe de blokjes kippendijfilet bij de marinade in de kom en schep het geheel goed door. Je kunt ervoor kiezen de kip een paar uur te laten marineren, maar ik ben daar altijd veel te lui voor. Het komt de smaak eigenlijk wel ten goede maar ja... wie heeft er nou het geduld hiervoor.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en schep de kip in de pan. Neem niet alle marinade mee, dan wordt het wel erg nat in de pan namelijk.
  • Bak de kip in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd de broodjes in en schep de Surinaamse kip in de broodjes.
  • Top de kip af met (zoetzure) komkommer en serveer de broodjes direct.
Gang: lunch
Keuken: Surinaams
Trefwoord: broodje, broodje warm vlees, surinaamse kip, warm vlees

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Broodje Surinaamse kip

Join the Conversation

  1. Sabine says:

    Heerlijk recept! Bakkerij het Stoepje verkoopt hele lekkere Surinaamse puntjes, maar weet niet of die ook bij jullie in de buurt staat.

    1. Oh, dan moet ik ze daar eens vandaan halen!

    2. johnny says:

      Niet allemaal helaas. Hier in Ede hadden ze de broodjes helaas niet (bij die stoepje). Toen maar andere puntjes meegenomen. Kip staat nu te marineren ben erg benieuwd straks!

  2. Helaas kan niet anders beoordelen, heel lekker!!! Met Turkse broodjes. Heb met zoetzure komkommer/paprika gedaan

    1. Hahha, dat is toch geen ‘helaas’. Alleen maar fijn! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close