Oreo IJstaart

Een hele poos geleden liet ik jullie op MyCherise al mijn favoriete Youtube filmpjes van Laura Vitale al zien en daar zat ook een how-to bij om zelf een Oreo ijstaart te maken. Inmiddels zijn wel alweer een paar maanden (en taarten) verder en dien ik ‘mijn’  oreo ijstaart op bijna elk feestje wel te maken. Hoogste tijd om met jullie te delen hoe ik de taart het liefste maak.

1 van 1 stem

Oreo IJstaart

Voor elke heugelijke dag die je ook maar bedenkt kun je deze Oreo IJstaart maken. Het is altijd een feestje.
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Invriezen 3 uur
Totale tijd 3 uur 35 minuten
Waar te bewaren in de vriezer
Hoelang te bewaren 2 weken

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 4-5 doosjes Oreo koekjes - in elk doosje zitten vier zakjes
  • ltr vanille ijs - ijs moet flink zacht zijn
  • chocoladesaus
  • chocoladeglazuur

Instructies

  • Bekleed de rand van de springvorm met de oreo's. Is even een klusje omdat de koekjes snel omvallen.
  • Splits de oreo's en bekleed met de helften de bodem van de springvorm.
  • Doe het ijs in een grote kom en maak de stukken die nog hard zijn zacht met een houten lepel.
  • Beek de oreo's die je nog over hebt boven het ijs in stukjes, het is niet erg als deze stukken wat grof zijn, dat is juist lekker.
  • Meng de gebroken koekjes met een houten lepel door het ijs.
  • Voeg aan het ijsmengsel een gewenste hoeveelheid chocoladesaus toe en roer dit er voorzichtig door. Niet helemaal mengen, een paar swirls zien er namelijk wel leuk uit. Eventueel kun je er ook voor kiezen om wat aardbeiensaus tot te voege of walnoten zoals Laura Vitale doet. Gewoon een beetje experimenteren.
  • Stort vervolgens het ijsmengsel in de met oreo's beklede springvorm en zet deze minimaal drie uur in de vriezer totdat het ijs weer bevroren is.
  • Wanneer je ijstaart bevroren is kun je aan de slag met het chocoladeglazuur. Ik heb voor deze taart gekozen voor de kant-en-klare zakjes uit de supermarkt, die smaken wat mij betreft prima. Waar je wel op moet letten is dat je snel moet werken. Op het moment dat het glazuur de ijstaart raakt bevriest het onmiddellijk.
  • Zet de ijstaart weer even terug in de diepvries en voilà, klaar is je overheerlijke oreo ijstaart.
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: dessert, how-to, ijstaart, laura vitale, oreo's, recept, taart, toetje

Oreo IJstaart

Join the Conversation

  1. Roxanne says:

    Alhoewel ik bijna zit te kwijlen van de foto’s, vind ik oreo’s dus echt enorm ranzig! *helaas* :(

    1. Sabine says:

      Oh wat jammer! Je kunt het ook met biscuitjes proberen trouwens. Als je dan wat chocolade aan het ijs toevoegt krijg je ook een lekkere ijstaart.

    2. Sjoerd says:

      Waarom bezoek je dan überhaupt een oreo recept?

  2. Je kan dit ook doen met bastogne koekjes, dat is ook zoooooo lekker! Alleen glazuur ik die nooit, ik doe er gewoon kruimels bovenop

    1. Sabine says:

      Ooh, dat lijkt me ook apart met bastogne koekjes! Glazuur doe ik overigens normaal ook nooit hoor, was deze keer alleen om uit te proberen ;)

  3. Kaylani says:

    Hmmm, ik zit te watertanden hier! Ziet er super lekker uit :) Helaas zijn Oreo’s duur.. Eens kijken of er hier een goedkope variant van is haha!

    1. Sabine says:

      Ze zijn er ook vast nog wel van een B-merk!

  4. Valérie says:

    Hai Sabine!

    Ik zit hier op Tweede Kerstdag helemaal klaar om je Oreo-ijstaart te maken, maar je foto’s doen het niet meer. :( Gelukkig de bovenste wel en het recept ook, maar ik wilde het toch even gezegd hebben. ;-)

    1. Sabine Author says:

      Lekker, succes! Ik zal na mijn vakantie even naar de foto’s kijken, gelukkig heb ik ze nog.

      Fijne dag vandaag!

      1. Valérie says:

        Heb ‘m gemaakt en hij viel erg in de smaak! Zeker één om er in te houden. Kijk nu al uit naar de volgende keer. ;-)

        Thanks voor je reactie. Ik lees je blog echt met veel plezier, er komen altijd zulke lekkere dingen voorbij. :)

  5. Omnomnom! Alweer iets wat ik noet maken :)

  6. Henrieke says:

    Hoi Sabine,
    Allereerst complimenten voor je site. Ik bezoek ‘m al heel lang, maar reageer eigenlijk nooit.
    Ik heb een vraag over deze taart: als deze verdeeld wordt in 12 porties, zijn deze dan groot genoeg?

    1. Sabine Author says:

      Moet kunnen voor 12 personen, de taart is best machtig en ervan uitgaande dat je hem als dessert serveert moet dat genoeg zijn. Bij twijfel kun je altijd iets meer van de ingrediënten gebruiken. De taart laat zich goed bewaren in de vriezer.

      1. Henrieke says:

        Oké, bedankt voor je tips! Ik ben van plan ‘m dan te serveren met wat decoratie van chocoladesaus e.d., dus dan moet het wel goed komen!

      2. Sabine Author says:

        Dat moet dan zeker goed zijn. Succes!

  7. Silke says:

    Zoo, ook ik kwam dit recept tegen.
    De taart staat net in de diepvries!
    Ik heb alleen een vraag, de glazuur moet pas later.. mijn dessert is voor morgenavond. Kan ik dan het beste vanavond glazuur eroverheen doen(het staat dan nog wel een dag in de diepvries) of beter morgenmiddag doen?

  8. Silke says:

    Hoi,

    Moet ik het glazuur er pas op doen van de dag dat je het ijs serveert, of mag het ook een dag eerder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close