Surinaamse kip

Toen ik Francesca vertelde dat ik haar Surinaamse Nasi ging maken was het eerste wat ze zei “Ik kom bij je eten!” en daarna “je moet ook de kip erbij maken!”. Nu kan ik zo’n opmerking maar lastig naast me neer leggen en aangezien ik toch al aan het tobben was wat ik bij de nasi wilde serveren, besloot ik ook om haar Surinaamse Kip te maken. Tot groot genoegen van Tim overigens, die is namelijk dol op kippenbouten. Ik moet bekennen dat de Surinaamse nasi en de Surinaamse kip een gouden combinatie vormen. Het fijne is namelijk dat je aan één tripje naar de toko genoeg hebt, alle ingrediënten die je nodig hebt om de nasi te maken heb je ook nodig voor de kip. Wel moet ik zeggen dat ik altijd gigantisch lui ben met het laten marineren van vlees en dat ik er geen moment bij stil heb gestaan dat de kip nog lekkerder wordt wanneer je deze uren of zelfs het liefst een hele nacht laat marineren. Helemaal 100% netjes is het onderstaande recept dus niet, maar lekker dat het was! Oh loooord, dit kippetje gaat nog veel vaker op het menu hier.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 6 kippenpoten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 MAGGI blokje
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • snuf peper
  • snuf pimentpoeder

1. Leg de kippenpoten in een diepe ovenschaal zodat ze mooi naast elkaar passen.

2. Hak de knoflook, ui en rode peper fijn en verdeel dit mengsel over de kip.

3. Verkruimel het MAGGI blokje over de kip en voeg de sojasaus en zoete ketjap toe. Kneed de marinade met je handen in de kippenpoten en zorg ervoor dat deze rondom bedekt is met een plakkerig laagje. Laat vervolgens de kip een paar uur in de koelkast marineren of wees net zo eigenwijs als ik was.

4. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

5. Verdeel de kip over de bakplaat en bak de kip in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar en that’s it!

Aaah, ik ben echt verliefd op de Surinaamse keuken geworden. Volgende gerechtjes op de planning zijn de Surinaamse Bami en de Roti.

Surinaamse kip

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Dat ziet er goed uit! Mijn vriend is Surinaams, dus ik eet dit regelmatig ;-)

  2. Birgit says:

    Mijn man houdt knwijs van kippenpoten, maar niet van exotisch eten. Ik denk dat ik dit toch een keer ga proberen. Hij moet maar eens wat meer nieuwe dingen leren eten.

    In de beschrijving van het recept heb je overal kipfilets staan. Ik neem aan dat dat een foutje is en het poten horen te zijn?

  3. Tamara says:

    Lekker recept! Ik ga het zeker uitproberen.

  4. Cynthia says:

    Klinkt heel lekker! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close