Video: Gezonde havermoutkoekjes

Via Pien kwam ik op de site van Maaike terecht die een supergezond recept voor havermoutkoekjes heeft gepubliceerd. Nu ben ik dol op koekjes en het liefst eet ik ze (stiekem) de hele dag door, maar heel gezond is dit natuurlijk niet. Met het recept van Maaike daarentegen kun je rustig naar hartenlust snoepen. Het leek mij wel leuk om een beetje te variëren met het recept en daarom heb ik voor jullie een video opgenomen met mijn variant op de gezonde havermoutkoekjes. Alle props voor het basisrecept gaan natuurlijk naar Maaike, voor het bedenken van dit toprecept.

Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (12 – 16 stuks)

 • 2 rijpe bananen
 • 100 gram havermout
 • 15 gram muesli met pitten en zaden
 • 10 gram honing
 • 1 eetlepel zonnebloempitten
 • 15 gram geraspte kokos

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Breek de bananen in stukken en doe ze in een kom. Prak de banaan met behulp van een vork vervolgens fijn tot een papje ontstaat.

3. Voeg de rest van de ingrediënten aan de fijngeprakte bananen toe en schep het geheel goed om tot een smeuïge, aan elkaar plakkende massa.

4. Schep met behulp van een lepel hoopjes van het koekmengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk de koekjes voorzichtig iets aan.

5. Bak de gezonde havermoutkoekjes 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

gezonde havermoutkoekjes

Vergeet je niet te abonneren op het OMF YouTube kanaal. Als abonnee kun je de video’s al zien voordat ze op de blog verschijnen.

Join the Conversation

 1. Hannah says:

  Ik heb ze deze week gemaakt met stukjes pure chocola, echt lekker!

 2. Maaike says:

  Leuk! :)

  Ze zijn lekker hè!? ;)

  Leuk filmpje heb je er van gemaakt!

 3. milou says:

  Ze zien er heerlijk uit! Maar ik heb ook eens iets als dit gemaakt en ik mis dan wel een beetje de crunch van het koekje!

 4. Tiffany says:

  Echt fijn al die gezonde recepten! Deze ga ik zeker eens uitproberen

 5. anniek says:

  Superleuk om te zien! Ik maak zelf ook vaak gezonde baksels, en dit soort koekjes heb ik ook wel eens geprobeerd, heerlijk! Wel leuk zulke ‘healthy’ artikelen!

 6. Birgit says:

  Ze lijken me heerlijk. Een paar maanden geleden maakte ik ook zelf regelmatig mueslirepen naar een recept van Nigella. Volgens mij heb ik alle ingrediënten voor deze koekjes in huis, dus misschien ga ik ze zo nog even maken. Ben erg benieuwd!

  1. Sabine Author says:

   Lekker, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 7. Madelon says:

  Heerlijk! Ik maak mijn havermoutkoekjes altijd met wat citroenschil erin. Zo lekker fris!

 8. Sharon says:

  Superhandig en ziet er heerlijk uit. Dit weekend direct maar even proberen!

 9. Dit ga ik ook nog eens proberen! Heb vanmorgen havermoutmuffins gemaakt met o.a. banaan, appelmoes en havermout! Ook heel lekker! Ga er nog wel over schrijven op mijn blogje.. Superleuke site hebben jullie, echt een inspiratie!

 10. Jolanda says:

  Oh leuk ik ga ze ook maken.
  Ik had van de ww havermout muffins voor 1 punt
  Maar deze zien er ook erg lekker uit.
  En Madelon bedankt voor de tip met citroen lijkt me ook
  Erg lekker !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close