Video: Cynthia’s favoriete Stoofperensalade met geitenkaas en spek

Ook in de tweede aflevering van Het favoriete recept van… maak ik een salade. Deze keer doe ik dit samen met Cynthia die jullie wellicht kennen van de beautyblog MissLipgloss.nl. Toen ik vroeg naar haar favoriete recept noemde ze verschillende recepten die ze graag maakt. Uiteindelijk koos ze toch voor deze Stoofperensalade met geitenkaas en spek. “Omdat ‘ie zowel in de winter als in de zomer heel goed kan” en vooral omdat hij zo lekker is dat ze hem elke dag wel kan eten. Na het proeven van deze salade kan ik zeggen dat ik me daar wel in kan vinden. Deze stoofperensalade is inderdaad héél erg goed.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 4 handenvol rucola
 • 125 gram spekblokjes
 • 8 tomaatjes (Tasty Tom’s)
 • 150 gram verse geitenkaas
 • 2 bakjes van 400 gram stoofperen*

*Na het snijden, uitlekken en bakken van de stoofpeertjes blijft er veel minder van over.

1. Bak de spekjes in een droge pan knapperig en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

2. Snijd de stoofpeertjes in stukjes en doe ze samen met het sap uit één bakje in een koekenpan. Breng het geheel aan de kook en kook net zolang tot al het vocht uit de pan is verdwenen en de stukjes peer zijn gaan karameliseren.

3. Snijd ondertussen vast de tomaten in stukjes.

4. Was de rucola en verdeel deze over de borden. Verdeel de in stukken gesneden tomaatjes eroverheen en verkruimel de geitenkaas boven de borden.

5. Schep de knapperige spekblokjes en de nog warme stoofpeertjes op de salade en serveer de salade direct.

Stoofperensalade met geitenkaas en spek

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Wat leuk dat jullie samen een video hebben opgenomen! Ik zie deze salade vaak voorbij komen bij Cynthia, en hij lijkt me erg lekker!

 2. Kelly says:

  Het ziet er erg lekker uit ! Leuke video weer :)

 3. Margot says:

  Ja, deze salade maak ik ook wel eens en blijft zo lekker, zelf als je de stoofperen niet eerst bakt.

 4. Charlotte says:

  Hey wat leuk! Ik wist helemaal niet dat je met zo’n serie artikelen bezig was! Leuk dat 2 van mijn favo bloggers samen iets doen ^^

 5. Maris Maria Renne says:

  Oh wow, ben dol op salades én op combi’s van hartig (kaasjes!) met fruit! Dus dit recept gaat zeker weten op mijn To Do list :-)
  Echt een leuke nieuwe rubriek! Nu al benieuwd naar volgende week haha

 6. Roxanne says:

  Ik dacht al dat het de Turkse pizza’s zouden worden haha, die zie ik inderdaad ook wekelijks langskomen ;)
  Leuke serie dit :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close