Fastfood Friday: Giant triple chocolatechip cookie

Als ik in de keuken sta hou ik ervan om te experimenteren, om dingen te doen die niet zo voor de hand liggen. Voor dit giant triple chocolatechip cookie heb ik bijvoorbeeld het koekdeeg niet netjes verdeeld zoals het ‘hoort’, maar gewoon de hele bal op de bakplaat gelegd en gekeken wat eruit kwam. Het resultaat is ge-wél-dig. De koek is aan de randjes krokant maar van binnen nog heerlijk zacht, precies zoals ik mijn cookies het liefst heb. Dit chocoladebommetje doet me denken aan een combinatie van brownies en American Cookies en zeg nou zelf… daar kun je toch alleen maar gelukkig van worden?

Ik denk overigens dat ik dat hele experimenteren het leukste vind in de keuken. Soms moet je gewoon iets proberen om erachter te komen dat het een geniaal ideaal blijkt te zijn. En trouwens, hoe ideaal is het om de hele bal met koekdeeg gewoon in het midden van de bakplaat te leggen?! Weet je hoeveel tijd het je scheelt ten opzichte van het rollen van kleinere balletjes? En dan hoef je je ook nog eens niet druk te maken of de koekjes niet allemaal aan elkaar blijven plakken, haha.

Zoals de naam al doet vermoeden bevat dit giant triple chocolatechip cookie drie soorten chocolade: melk chocolade, witte chocolade en ongezoet cacaopoeder. Het is ‘t lekkerst als je voor de vulling een mix gebruikt van bakvaste chocolade en reguliere chocolade. Zo combineer je een smeuïge, zachte textuur met die van de knapperige chocolatechips. Ik hoef je vast niet te vertellen hoe lekker dat is, toch?

Ik ga dit jaar in ieder geval vaker experimenteren met dit soort reuze koeken. YUM! Ik ben ook wel benieuwd hoe een giant compost cookie smaakt

Giant triple chocolatechip cookie

No ratings yet

Giant triple chocolatechip cookie

In plaats van allemaal kleine koekjes maak je met het koekdeeg van dit recept één gigantische koek. Met drie soorten chocolade om precies te zijn. En ja, dat wil je maken.
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 175 g ongezouten roomboter
  • 50 g kristalsuiker
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 g patent bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 1 tl vanille-aroma
  • snuf zout
  • 50 g melk chocolatechips - of een grof gehakte reep
  • 50 g witte chocolatechips - of een grof gehakte reep

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker romig. Voeg vervolgens het ei en de vanille-aroma toe en klop dit op.
  • Doe de droge ingrediënten (bloem, cacaopoeder en zout) in de kom en kneed het geheel tot een koekdeeg. Kneed vervolgens de chocolate-chips door het koekdeeg.
  • Vorm een bal van het koekdeeg en leg dit op het midden van de met bakpapier beklede bakplaat. Plet de bal koekdeeg lichtjes met je hand.
  • Bak de giant chocolatechip cookie in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Druk de koek eventueel nog iets plat zodra deze uit de oven komt en laat de koek volledig afkoelen voordat je er stukken van snijdt of afbreekt.
  • Decoreer de koek eventueel met wat gesmolten witte chocolade.
Gang: snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, chocolatechip, chocolatechip cookies, fastfood friday, giant cookie, koekjes, triple chocolate

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Giant chocolatechip cookie

Join the Conversation

  1. Sigrid says:

    Hoi, zou je dat met deze ook kunnen doen?
    https://ohmyfoodness.nl/video-giant-cookie/

    1. Nee, voor de koek die je linkt moet je gewoon dat recept volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close