‘Compost cookies’ van Milk Bar in New York

Als je mij op Instagram volgt of Week van OMF iedere week leest dan heb je waarschijnlijk wel gezien dat ik in november van dit jaar een tripje naar New York ga maken. Een paar dagen, in mijn eentje. Ik heb een hotel geboekt in de wijk SoHo en die wijk stikt letterlijk van de toffe hotspots en restaurants. Op mijn telefoon heb ik al een lijstje van zaken die ik graag wil bezoeken en een daarvan is Milk Bar. Milk Bar ken je wellicht als je de serie Chef’s Table hebt gezien op Netflix. Milk Bar is de zaak van Christina Tossi, een fantastische bakker in wie ik me qua filosofie compleet kan vinden. No nonsense, kijken welke ingrediënten je voor handen hebt, niet te gelikt maar lekker rommelig… Ik verloor me compleet in de aflevering over Milk Bar en een van de recepten die me is bijgebleven zijn de Compost Cookies, koekjes gemaakt met allemaal leftovers die Tossi nog in huis had. Nu hebben jullie mijn baklade af en toe wel gezien en bij mij stikte het dus ook nog van de ingrediënten die ik zou kunnen gebruiken in de koeken. Ik ging aan de slag met het basisrecept voor de Compost Cookies en voegde daar koffie, havermout, naturel chips, Oreo’s en chocolate chips aan toe. Het resultaat? Bizár lekkere koekjes waarvoor je je bed uit wil komen. Hierbij het recept!

Mocht je geen corn syrup in huis hebben dan kun je ook vloeibare glucose maken. Dit doe je door 50gr druivensuiker en 50ml water even kort te koken en vervolgens af te laten koelen tot een soort gel/pasta-achtige structuur.

Compost Cookies

Compost Cookies

No ratings yet

'Compost cookies' van Milk Bar in New York

Porties18 stuks

Ingrediënten

 • 225 gr boter - op kamertemperatuur
 • 200 gr kristalsuiker
 • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 50 ml corn syrup
 • 1 ei
 • 1/2 tl vanille-aroma
 • 225 gr bloem
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1/4 tl baking soda
 • 1 tl zout
 • 150 gr chocolate chips
 • 100 gr Oreo's - grof gehakt
 • 40 gr havermout
 • 1 el filterkoffie/instant koffie
 • 50 gr naturel chips

Instructies

 • Doe de boter samen met de suiker en de corn syrup in een kom en mix dit tot een romig mengsel.
 • Voeg verolgens het ei en de vanille-aroma toe en klop dit even goed door.
 • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in de kom en meng het geheel kort tot alle ingrediënten vermengd zijn tot een koekbeslag.
 • Voeg dan terwijl de machine draait de chocolate chips, Oreo's, havermout en koffie toe en als allerlaatste de chips. Probeer de chips grof te houden, het is wel zo leuk als je nog stukken chips kunt zien zitten in de koekjes straks.
 • Schep met behulp van een ijslepel bollen van het koekdeeg op een bord dat je hebt bekleed met een vel bakpapier.
 • Dek het bord af met plasticfolie en zet het koekdeeg minimaal een uur weg in de koelkast zodat het steviger kan worden.
 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Verspreid de bollen koekdeeg over de bakplaat en zorg voor zo'n 4-5cm tussenruimte, de koeken lopen namelijk uit.
 • Bak de koeken in het midden van de oven in 18 minuten gaar.
 • Laat de koeken volledig afkoelen op de bakplaat voordat je ze luchtdicht in een koektrommel bewaart.

Join the Conversation

 1. michelle says:

  ik weet nog niet wanneer maar ik ga deze zeker weten maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close