Video: Giant Cookie

Ik heb zoveel lol gehad bij het opnemen van deze video, dat wil je niet weten. Ik liep al een poosje met het idee in mijn hoofd om één volledig recept voor koekdeeg in een keer te bakken en zo een Giant Cookie te maken. Uiteindelijk besloot ik de proef op de som te nemen en wow, het resultaat is echt mega (letterlijk). Na het zien van deze video kun jij ook een koek(je) maken van maar liefst 30 centimeter doorsneden en hoe tof is dat om te serveren bij een feestje?


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 koekje van ± 30 cm)

 • 225 gram ongezouten roomboter
 • 150 gram kristalsuiker
 • 150 gram bruine basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 280 gram patent bloem
 • snuf zout
 • 1 theelepel baking soda
 • chocolate chips

1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en doe deze samen met de twee soorten suiker in een kom. Klop dit met een elektrische mixer even luchtig.

2. Voeg de eieren toe en klop ook deze er nog even door.

3. Doe dan de bloem samen met het zout en de baking soda bij de natte ingrediënten in de kom en kneed dit tot een plakkerig koekdeeg.

4. Schep tot slot de chocolate chips (gebruik zoveel je wil!) nog door het koekdeeg.

5. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm of ronde bakvorm in met boter.

6. Spreid het chocolate chip koekdeeg uit over de bodem van de bakvorm en strijk het aan de bovenkant een beetje glad.

7. Bak de Giant Cookie in het midden van de oven in 20 – 25 minuten gaar. Laat de koek afkoelen in de bakvorm en daarna volledig op een taartrooster.

Giant Cookie

Join the Conversation

 1. Haha! Geweldig dit! Ik zie ze op Pinterest ook vaak voorbij komen, deze enorme koeken (of eigenlijk meer een koekjestaart). Lijkt me heel grappig om te maken en te serveren. Ik denk dat je van gasten dan heel veel reacties krijgt ;)

 2. Geweldig dit! Wat een super leuk idee om gewoon 1 koekje te maken met het beslag :D

 3. Oooh, dit is zo leuk! Ik maakte ook al eens een chocolade chip cookie met smarties in een taartvorm, ideaal voor op feestjes of als cadeautje ;)

 4. Ik had hem ook al voorbij zien komen maar toch heel leuk om zo in een filmpje van jou te zien. Mijn zoontje wordt zaterdag 1 jaar en misschien is dit wel een hele leuke voor zijn verjaardag. Alleen jammer dat er zoveel suiker in zit. Misschien moet ik een ‘gezondere’ versie verzinnen.

 5. Wow hij is groot! Leuk idee!

 6. Oh mijn god, hier heb ik NU zin in, als ontbijt… Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens maken. Dank voor het recept!
  X Marlieke

 7. Oh my god. Dit moet ik echt maken. Ik ben gek op koekjes en één groot koekje is echt de hemel voor mij haha. <3

 8. Leonie Smit says:

  Kun je het baking soda ook vervangen? Is namelijk het enigste wat ik niet in huis heb.

  1. Je kunt een half theelepeltje bakpoeder gebruiken :)

 9. Karin says:

  Cool!!!

 10. Ohh, dit is écht iets wat ik iedere keer als ik koekjes maak stiekem over droom…wat als ik nu 1 enorm, gigantisch koekje maak. :D En ik moet toegeven dat nu ik dit heb gezien het verlangen enkel sterker geworden, haha! Ziet er zó lekker uit!

 11. Omg een droom van me! Ik kan nu al aan niks anders meer denke haha. Hoe is hij in knapperigheid? Beetje chewy of knapperig?

  1. De randjes zijn knapperig, kern nog lekker chewy ^^

 12. sylvia says:

  Oh echt te gek! Ziet eruit om zo in te happen! Komt zeker op mijn wat te maken lijstje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close