Old school macaroni uit pakjes en zakjes

Pizza, zoals la mama hem maakte”. Die houding heb ik ook een beetje, maar dan met macaroni. Hoe vaak ik ook varieer met macaroni-gerechten (let wel: macaroni, niet alle pastarecepten), hoe mijn moeder hem vroeger altijd maakte blijft hij toch het allerlekkerst. En ja, ik moet dan toch bekennen dat dit gerecht vrijwel geheel uit pakjes en zakjes wordt gemaakt. Maar zo eens in de zoveel tijd een avondje genieten van ultiem comfort food mag best als je het mij vraagt. En juist omdat dit echt mijn comfort food is en het gerecht ook gewoon heel lekker is, vandaag het recept voor mijn moeders macaroni uit pakjes.

macaroni uit pakjes

Wat heb je nodig? (2 – 4 personen)

 • hoeveelheid macaroni naar wens
 • 1 zakje Knorr Mix voor Macaroni
 • 150 ml water
 • 1 blikje Unox smac
 • 1 blikje achterham (of twee dikke plakken)
 • 1 ui
 • geraspte kaas
 • ketchup

1. Snijd de smac en de ham in blokjes van ongeveer een halve centimeter en snipper de ui.

2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ik vind het altijd lekker als de macaroni iets verder is dan al dente, maar dit is natuurlijk heel persoonlijk.

3. Doe de inhoud van het zakje Knorr Mix voor Macaroni samen met het water in een sauspannetje en verhit tot er een saus ontstaat. Laat op een laag vuurtje een beetje indikken. Draai vervolgens het vuur uit en leg de deksel op de pan.

4. Bak ondertussen de vleesblokjes samen met het gesnipperde uitje in een koekenpan tot het vlees een krokant laagje begint te krijgen.

5. Giet de macaroni af en roer vervolgens de saus en de vleesmix erdoor heen.

Serveer de macaroni met geraspte kaas en een flinke klodder ketchup. Heerlijk!

old school macaroni

old school macaroni

Join the Conversation

 1. Brenda says:

  Bijna hetzelfde als mijn moeders recept. Wij laten de achterham weg. En doen er 3 blikjes tomatenpuree in. Echt heerlijk!

 2. Brenda (Kookt!) says:

  Lijkt verdacht veel op de macaroni van mijn moeder. Maar ik vond die juist niet zo lekker ;-)

 3. Hester says:

  Wij eten haast nooit macaroni omdat mijn zus en ik het niet erg lekker vinden, maar het is inderdaad wel zo’n gerecht dat iedereen op z’n eigen manier maakt en dat is wel weer leuk.

 4. Mirjam says:

  Mijn moeder gebruikt gewoon altijd een zak groenten en een pot saus. Kan ik veel lekkerder ;) mijn vader maakt altijd hele lekkere ravioli schotels, jammm.

 5. Carmen says:

  Hoe herkenbaar, wat grappig! Ik krijg spontaan trek in de macaroni van mijn moeder. Haar geheim is, geloof ik, gehakt, ui, knoflook en de pakjes van Honig. Heerlijk!!! Kan er zo 2 borden van opeten, al zal dat deels door de ruime hoeveelheid e621 komen, die er in zit….

 6. Dat heb ik ook met de macaroni van mijn moeder ja! Ook met zo’n pakje (Honig geloof ik?) en met ui, gehakt, spekjes en prei. En dan met curry en slasaus (jaja!) en een salade. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close