Kip in Mango-Sriracha marinade

Ik geloof dat ik in een grot heb geleefd de afgelopen jaren want wanneer het aankwam op chilisaus nam ik altijd de zoetzure variant mee naar huis. Wist ik veel dat er nog zoiets als Sriracha bestaat, een súper bekende en zeer pittige chilisaus. Tijdens het doen van de boodschappen stuitte ik op een fles Sriracha en nam ik het mee. Sindsdien probeer ik tal van recepten uit met deze chilisaus want eerlijk is eerlijk: hij voegt bijzonder veel smaak aan een gerecht toe. Ook Tim is er dol op dus het is zeker geen straf om er veel mee te koken. Omdat ik de combinatie van pittig en zoet altijd waanzinnig vind, ging ik aan de slag met het maken van een fijne marinade. Daar kwam uiteindelijk deze Mango-Sriracha marinade uitzetten die ik gebruikte voor kip. Héérlijk en dus deel ik het recept graag met jullie.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 kipfilets
 • 2 theelepels Sriracha
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 hele, rijpe mango
 • 1 eetlepel rijstazijn
 • 2 eetlepels neutrale olie
 • 2 teentjes knoflook

1. Pers de teentjes knoflook boven een kom fijn en voeg hier de Sriracha, sojasaus, mango in blokjes, rijstazijn en neutrale olie aan toe.

2. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een dikke, gladde marinade.

3. Leg de kipfilets in de marinade en zet de kom een paar uur afgedekt weg in de koelkast.

4. Verhit voordat je gaat eten een droge koekenpan op het vuur.

5. Leg de kipfilets in de pan en bak deze om en om gaar.

6. Doe de overgebleven marinade bij de kip in de pan en warm deze even door. Serveer de kipfilet met de extra warme marinade als saus.

Kip in Mango-Sriracha marinade

Join the Conversation

 1. Ziet er heerlijk uit. Ik denk dat ik die grot met je gedeeld heb aangezien ik de Sriracha saus tot ongeveer een week of 2-3 geleden ook (nog) niet kon ;) Lijkt me trouwens een hele fijne combi de saus met het zoete van de mango!

 2. Ellen says:

  Ik kocht sriracha twee jaar geleden in de Chinese winkel, maar heb er eigenlijk niets anders mee gedaan dan wat smakeloze receptjes wat levend te maken. Dit lijkt me heerlijk!

 3. De combinatie met mango spreekt me ontzettend aan!

 4. Margot says:

  Ik had nog nooit van sriracha gehoord, maar ik ben benieuwd!

  1. Marissa says:

   Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar ziet er lekker uit!

 5. Marije says:

  Klinkt heerlijk! Mijn man zou zichzelf het liefste onder willen dompelen in Sriracha saus ;-) Hij doet het overal overheen, zelfs over een simpel broodje kaas haha :-)

  1. Sabine Author says:

   Haha grappig! Die van mij eet het tegenwoordig ook iedere dag ;)

 6. Iffy | DiaryOfAMua says:

  Wauw, wat ziet dat er goed uit!

  XO

 7. Maaike says:

  Ik ben verslááfd aan chilisaus maar heb ook nog nooit van Sriracha gehoord, daar ga ik naar op zoek :D
  Wat een mooie foto trouwens en je bijgerecht ziet er ook superlekker uit, heerlijke koohydraatarme maaltijd lijkt me dit!

  1. Sabine Author says:

   Klopt, het bijgerecht komt zondag online! :)

   1. Maaike says:

    Lekker, die ga ik zeker een keer maken!

 8. Sharon says:

  Oh, het water loopt me in de mond! Ik ben zo benieuwd naar de groenteloempia’s, kun je me stiekem verklappen welk groen blad je hebt gebruikt om ze inte wikkelen? Ik wil ze graag morgen maken bij sushi, haha:D

  1. Sabine Author says:

   Haha! Kropsla ;)

 9. Maaike says:

  Ik heb éindelijk die Sriracha sauce gekocht… Er gaat een wereld voor me open haha, ZO lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close