Viv’s Eetoverzicht week 49/2018

Vorige week zondag zag ik op Instagram iemand al vroeg in de ochtend in de weer in de keuken. Ze was aan het meal-preppen; een goede voorbereiding op de dagen die komen gaan. Het scheelt je werk op de soms drukke dagen zelf en voor velen helpt deze manier van maaltijden voorbereiden in een gezond eetpatroon. Voor ons is het om die reden niet perse nodig want volgens mij eten we wel aardig gezond en gevarieerd maar gezien de volle koelkast die ik op dat moment nog had, de vrije tijd én de zin om te koken, ben ook ik zondagochtend al vroeg gaan koken voor de eerste drie dagen van de week. Het idee dat ik hierdoor van maandag tot en met woensdag in de avond wat tijd over zou hebben, vond ik wel prettig. Ik maakte een bulgursalade, een ovenschotel en nog een salade. Een deel stopte ik in de vriezer, en haalde ik op de dag zelf eruit. Ideaal vond ik het. Mocht het nog eens zo uitkomen, dan doe ik het weer. Maar mezelf iedere zondag verplichten dit te doen, gaat hem niet worden.

Voor de rest van de week maakte ik een pasta, een heer-lijk broodje pittige kip (maakte ik voor OMF) en gisteravond aten we sinds tijden weer eens aardappeltjes uit de oven met een salade. Simpelweg omdat ik dat allemaal nog in huis had en anders de deur nog uit moest. En ik weet niet hoe het bij jullie was, maar bij ons heeft het non-stop geregend. Hartstikke weer om binnen te blijven dus!

Foto 1 02 12 18 20 32 34

Zondag

Vorige week zondag hadden we een etentje gepland staan met alle coaches van de Barbell Club. En aangezien ik daar sinds kort ook toe behoor, mocht ik mee uit eten ;-) We aten bij een Italiaan in Apeldoorn en ik at deze lekkere tortellini met gorgonzola. Bommetje hoor, ik kreeg niet alles op.

Foto 2 02 12 18 13 39 00

Maandag

De eerste ‘ge-meal-prepte’ maaltijd van de week; bulgursalade met gebakken kastanjechampignons en aubergine, verse kruiden en wat Parmezaan.

Foto 3 02 12 18 13 39 30

Dinsdag

Ik maakte vorige week zaterdag voor vriendinnen onder andere een aubergine schotel en ik had er nog wat ingredienten van over. Ik maakte er dus nog eentje, maar wel een iets andere variant. Deze keer met meer groenten en minder kaas.

Foto 4 02 12 18 13 41 00

Woensdag

De zoete aardappelsalade die we regelmatig maken, maar met een upgrade: zoete aardappel en pastinaak uit de oven, met tonijn, mayo, ei en dille.

Foto 5 06 12 18 19 01 05

Donderdag

Een bordje pasta is wat mij betreft altijd goed. Hier eentje met zelfgemaakte tomatensaus, tomaat en Parmezaan. Simpel, heel lekker.

Foto 6 07 12 18 13 48 13

Vrijdag

Ik stond vrijdag voor een deel weer in de keuken voor OMF en maakte superlekkere broodjes met hete kip. Makkelijk, want het was gelijk ons avondeten.

Foto 7 08 12 18 19 55 37

Zaterdag

Ik was dus eigenlijk van plan een lasagnette te maken, of risotto. Maar daarvoor moest ik de deur nog uit. Geen zin in. Tel daarbij op dat onze koelkast redelijk uitpuilde wat verse groenten betreft en de keuze was gemaakt: ik maakte een salade om wat van dat groen weg te werken. Erbij aardappeltjes uit de oven.

Vandaag geen kooksessie voor de hele week vermoed ik. Wel heb ik zo ongeveer de planning al bedacht en ga ik vanmiddag even boodschappen doen.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close