Week van OMF #18-2020

En toen was het alweer mei… gaat hard hè? Ik vond de laatste week van april maar gek. De warmste Koningsdag ooit, heerlijk in de zon gezeten en uiteindelijk sloten we de week af met een trui aan en ontzettend druilerig weer. Hoe gaat dat gezegde ook alweer? April doet wat hij wil? Dat bleek maar weer! Hoe dan ook, het was best een vermoeiende week. Cody is weer aan een sprong begon en hij heeft daar altijd ontzéttend veel last van. We hebben dus een flink aantal korte nachten achter de rug en we hebben regelmatig een compleet overstuur kindje moeten troosten. Pittig! Wel had ik één dag zonder kindjes afgelopen week en die dag nam ik dan ook vrij om even volledig mijn eigen ding te kunnen doen.

IMG 5189

Maandag

Koningsdag! Die brachten we thuis in de tuin door met ijsjes, boek lezen, knuffelen, spelen en nog meer van dat soort dingen. Ik trok een nieuwe jurk aan want het was heerlijk zonnig.

IMG 5184

De barbecue stond de hele dag aan om 3,5kg shortribs van BBQuality te grillen.

IMG 5193

Rijkdom wel hoor dit. Hoe pittig het soms ook is met twee kinderen fulltime thuis, het is wel gezellig dat ze er zijn. Kijk trouwens naar de ENORME hoeveelheid sproeten die zich weer op mijn gezicht hebben gepland. Vaste prik zodra de zon schijnt.

IMG 5199

Ik las, grotendeels samen met Cody, het boek van Monique in één dag uit. Trots op haar!

IMG 6680

Dinsdag

Een vrije dag en dat was de perfécte timing na een intens korte nacht waarin ik 2 uur lang met een krijsende baby op de bank zat beneden. Ik heb de hele dag gedaan waar ik zin in had en dat was onder andere Animal Crossing spelen in bed ’s ochtends, het huishouden, lezen en diamond painting! Ik ben er nog steeds mee bezig en vind het ook nog steeds leuk. Mijn telefoon liet ik grotendeels links liggen.

IMG 5210

Woensdag

Oh, dat is even iets anders… Extra schermtijd voor de peuter dan maar – haha.

IMG 5212

En samen aan een kopje koffie. Vic wil altijd slokjes van mijn koffie en het melkschuim, dus nu heb ik het restantje melkschuim maar in een aparte beker voor hem gedaan. Vond hij natuurlijk reuze interessant en stoer, samen koffie drinken met mama.

IMG 5215

Zo onschuldig als hij eruit ziet, zo’n draak kan het zijn. Al hebben we het over het algemeen weinig met Cody te stellen hoor – buiten sprongetjes om is het een hele relaxt baby.

IMG 5216

Ik maakte ’s ochtends vast de courgettesoep klaar voor het avondeten zodat we die alleen hoefden op te warmen als ik ’s middags weer thuis zou zijn van kantoor.

IMG 5225

‘Mama, ikke Cody vasthouden?’ Ja, als mama dan wel een foto mag maken, haha. Te lief deze twee samen.

IMG 5231

Ik trok na weken twijfelen (misschien voorlopig) de stekker uit mijn YouTube-kanaal en dat voelde echt als een opluchting. Soms is voor jezelf kiezen de beste optie die er is.

2C43A262 2B16 4218 816B 23C6244C58F4

Hoeraaa, de derde druk van mijn Cheesecakeboek kwam binnen! Je scoort hem deze weken voor slechts €15 bij Bol.com ter ere van Moederdag, dus sla je slag nu hij weer op voorraad is.

IMG 5233

En ook werd er een nieuwe voorraad planners bezorgd. Er kan dus weer volop besteld worden in de OMF shop.

IMG 5238

Foodpost van Farm Brothers: nieuwe koekjes, speciaal voor kindjes. Heb het Vic nog niet verteld…

IMG 5246

Donderdag

Donderdagochtend op naar kantoor en ik dook daar lekker de keuken in om vegan Rendang te maken met Jackfruit. Recept komt binnenkort online want het was erg goed gelukt.

IMG 5247

’s Middags wilde ik toch echt weer eens wat aan beweging doen en dus snorde ik een 30 minuten cardio workout voor vrouwen die nog aan het ontzwangeren zijn op. Onder toeziend oog van Cody werkte ik mezelf in het zweet, fijn!

IMG 7285

Van Lisette (Jonkman, je weet wel… van die te gekke chicklits?) mocht ik haar nieuwe korte verhaal vast lezen voordat het zou verschijnen. Voelde me zo vereerd en vond het echt tof. Onverbeterlijk is weer een topper hoor.

IMG 5261

Tim had een vriend van hem op bezoek en precies op die avond was Cody weer een draak. Dus die belandde een poosje bij mij op bed waar hij prachtige selfies met mijn telefoon nam, haha.

IMG 5270

Vrijdag

Na een bezoekje aan de supermarkt dook ik ’s ochtends vast de keuken in om restjes weg te werken in het avondeten. Dat waren er aardig wat zoals je ziet.

IMG 5271

Onderweg naar kantoor bracht ik het kleine ovenschaaltje bij oma langs. Ze was heel blij me even te zien en vond het eten heel lekker liet ze me later weten, haha. De rest van de middag was ik aan het werk achter de pc. De standaard vrijdagdingen doen. De vrijdag is altijd zo’n dag waarop ik me niet hoef te vervelen.

IMG 0569

IMG 0794

Weekend

Ik maakte maar weinig foto’s dit weekend. Had er niet zoveel zin in en het was ook niet een heel bijzonder. Wel heb ik gisteren weer lekker met mama in de Kroondomeinen gewandeld, was heerlijk. De omgeving daar is zo ongelofelijk mooi.

En toen was daar alweer een nieuwe week. Vandaag is het 4 mei en het lijkt me een bizarre gewaarwording, een lege Dam vanavond tijdens de herdenking. Als klap op de vuurpijl ben ik morgen jarig en ook dat wordt een beetje maf denk ik zo. Maar hé, volgens mij wordt het mooi weer dus hopelijk kunnen we nog even lekker naar buiten ofzo. De rest van de week verloopt normaal. Woensdag past mijn schoonzusje op de jongens en hebben we zowaar een keer een volledige dag kindvrij. Ik ga lekker de hele dag naar kantoor, wat recepten koken en uitwerken – daar heb ik héél veel zin in.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Florina says:

  Goedemorgen Sabine. Je kent me niet en dat is logisch en geeft niet. Maar ik laat even weten hoe ik je beslissing over je YouTube-kanaal begrijp. Maar vooral wil ik laten weten dat je dat altijd heel professioneel en vooral verhelderend deed. Je manier van uitleggen en laten zien en vooral erbij vertellen waaróm je iets (zo) deed, waren heel goed. Hem omgaan met de techniek, het editen, je dééd het gewoon. En goed! Ik ben zelf docent en heb te maken met kooklessen aan vmbo/mbo leerlingen. En jouw filmpjes liet ik regelmatig even zien of noemde ze in opdrachten/uitleg. Daarom: dank voor je inzet, energie en tijd die je erin stak. Het stoppen ermee geeft je ruimte om andere dingen te doen, met meer plezier en vast weer met een professioneel en voor jou misschien zakelijk positiever resultaat! Alle succes hoor!

  1. Sabine Author says:

   Hoi Florina, wat een lieve reactie – dankjewel. Vind het enorm leuk om te horen dat je mijn video’s regelmatig (hebt) gebruikt voor jouw lessen.

 2. Sabine says:

  Komt het recept voor de courgettesoep nog online? Ik las gisteren in je eetoverzicht dat je em wel op instagram had gedeeld, maar geen social media verder hier en ben wel benieuwd naar het recept.

  1. Sabine Author says:

   Nee, die blijft op Instagram – was echt zo’n simpel recept en heb er ook geen foto van gemaakt.

 3. Ellen says:

  Ik ben wel benieuwd waar je de workout gevonden hebt! Probeer ook weer wat te sporten thuis, maar heb wel kracht en yoga gevonden voor tijdens het ontzwangeren, maar nog geen cardio. Weet je het toevallig nog?

  1. Sabine Author says:

   Bodyfit by Amy heet het kanaal! Zij heeft een hele afspeellijst met workout video’s voor tijdens het ontzwangeren.

   1. Ellen says:

    Dank je wel! Ziet er leuk uit

 4. Corrie says:

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Super stoer dat je voor jezelf gekozen hebt door al dan niet tijdelijk te stoppen met youtube.
  Ik blijf in elk geval met veel plezier je blog en je recepten volgen.
  Liefs, Corrie

 5. Caroline says:

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat jammer dat je stopt met YouTube! Ik vind je video’s altijd geweldig en maak ze ook vaak zelf. Bewegend beeld is toch duidelijker als foto’s of tekst en ik vind het ook zo leuk je live te zien. Ik ga dit zo missen….kom je aub misschien toch terug op je beslissing! Denk dat meer mensen je gaan missen. Lieve groeten, Caroline

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel voor je complimenten! Voorlopig blijf ik echt bij mijn keuze, maar ik heb nooit gezegd dat ik nooit meer video’s ga maken dus wellicht in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close