De week van OMF #13

Wat was het weer een heerlijk productieve week afgelopen week. Het zonnetje scheen, ons huis is nu zo goed als af (in ieder geval is al het kluswerk gedaan) en dus kunnen we vanaf nu optimaal genieten van alle ruimte die we hebben. Ik kan je vertellen dat het hebben van een tuin het afgelopen weekend absoluut geen straf is. Evenmin het werken aan de eettafel, heerlijk! Ik heb weer aardig wat foto’s verzameld de afgelopen week en die laat ik je zoals iedere maandagochtend graag zien in De week van OMF.

Maandag

foto12Ik trapte de week eigenlijk zoals iedere week af met een ochtenddienst in het hotel. Het enige voordeel van zo vroeg onderweg zijn is de prachtige zonsopkomst, wat een kleurenspektakel in de lucht! Beetje jammer van die grote M in de lucht, maar ach.

foto1Eenmaal thuis ging ik aan de slag met het maken van een wel heel bijzondere risotto. Je hebt hem gister al voorbij kunnen zien komen in Wat stond er op tafel.

foto13We aten voor de televisie (de eettafel was er namelijk nog niet) terwijl we de op een na laatste aflevering van The Walking Dead keken van dit seizoen. Ik ga weer in een zwart gat vallen wanneer ik vanavond de laatste aflevering heb gezien..

foto16Jummie, aardbeitjes als toetje! Met suiker zijn ze nog veel lekkerder..

foto15En ’s avonds nog even een poosje aan het werk.

Dinsdag

foto14Dinsdagochtend werkte ik wederom een ochtenddienst in het hotel en nadat ik Tim had opgehaald van zijn werk, gingen we naar het huis van mijn schoonmoeder en -zusje. Mijn schoonzusje was namelijk jarig! We aten die avond bij restaurant Sizzles, ik hou van de aankleding van dit restaurant! Zo knus en toch modern.

foto21’s Avonds laat fietsten we door naar ons oude huis, het grofvuil moest namelijk nog aan de weg gezet worden, dit zou woensdagochtend al vroeg worden opgehaald. Bye bye fijne bank.

Woensdag

foto2Jum, mijn meest favoriete ontbijt van de laatste tijd: yoghurt (lactosevrij) met muesli van Marks & Spencer, gemengde noten, kokos en dan een andere smaakmaker. In dit geval chocolate chips.

foto20Ik stofzuigde de hele boel en maakte alles aan kant, de eettafel zou namelijk gebracht worden.

foto3Jaaaa! We hebben er drie weken op moeten wachten maar dan hebben we wel een op maat gemaakte tafel. Blij mee!

foto19Dino snufte wat buitenlucht op en wilde toch wel héél graag naar buiten. Nog even niet..

foto4Koffietijd voordat ik naar Deventer vertrok voor een avonddienst in het hotel. Ik begin langzaamaan aan koffie te wennen dankzij het drinken van Wiener Melange.

Donderdag

foto18Ik begon de donderdagochtend bij de masseur. Zo eens in de zes/zeven weken ga ik er heen om mijn rug los te laten maken. Het was ook wel weer even nodig na het klussen. Vervolgens op naar de GAMMA!

foto17Waar ik beits kocht voor onze eettafel.

foto26Daarna direct even met de auto door de wasstraat, die was aan een flinke wasbeurt toe na het verhuizen.

foto5Eenmaal thuis aan de slag met de tafel: beitsen maar.

foto25Aan het eind van de middag ging ik aan de slag met het avondeten. Ziet er altijd zo gezellig uit, die kleurrijke groentjes.

foto6En de rest van de avond besteedde ik voornamelijk op de ladder met kabels in mijn hand. Het doortrekken van kabels is niet mijn meest favoriete bezigheid…

foto23Inmiddels weet ik ook hoe ik UTP kabels moet leggen en aansluiten, echte vrouwentaak ;)

Vrijdag

foto24Voor het eerst in drie / vier weken is het me gelukt om wat langer te slapen dan 07.00 uur. Mijn interne wekker was zo ingesteld op het maken van lange dagen dat het niet uitmaakte hoela ik het bed in ging, vroeg wakker worden werd ik toch wel. Ik werd gezelschap gehouden door deze Mr. en Mrs.

foto7Jaaa, af! Al heeft het nog wel wat opfleuring nodig. In de ochtend deed ik de boodschappen en bezocht ik wat winkels voor aankleding voor het huis.

foto22’s Middags deden we de katjes voor het eerst naar buiten. Het lijkt vroeg (anderhalve week), maar Dino en Charlie zijn zo dol op het buiten zijn en wenden zo snel aan het nieuwe huis, dat we niet langer wilden wachten. Ze vonden het ge-wel-dig en gingen direct op onderzoek uit. Gelukkig vonden ze met gemak het nieuwe huis zo weer terug.

foto29Zo, dat staat stukken gezelliger op de eettafel! Grote vasen met de takken en de plantjes zijn van Action, de witte bloempotjes van Ikea.

foto8En als ik dan toch bezig ben kan ik net zo goed wat meer lente aanbrengen in huis. Tulpjes <3

foto9Nu het huis helemaal klaar is konden we het pas echt vieren. En dat deden we vrijdagavond met een uitgebreid diner voor twee aan onze eigen eettafel. ’s Middags ging ik bezig met de voorbereidingen. Chocoladefudgetaart maken, courgettesoepje maken, aardappeltjes voorbereiden zodat ze in de oven konden en de tafel dekken.

foto28Beetje jammer is de afwas naderhand…

foto27Na het opruimen en afwassen ging ik nog aan het werk tot een uur of elf. Daarna op naar bed!

Zaterdag

foto10Zaterdag begon ik de dag met een tripje naar de markt waar ik vers brood, fruit en kaas haalde. Ik ontbeet met yoghurt, muesli, noten, kokos en aardbeien.

foto11En ging daarna aan het werk voor OMF! Ondertussen draaide de wasmachine op volle toeren.

foto30Leuk pakketje binnengekregen van 1000 en 1 smaken. Binnenkort meer hierover.

foto31Ondertussen ging ik aan de slag met wat Paasdingetjes.

foto32

foto33

foto34

foto35

foto36En tegen 16.00 uur vertrokken we naar onze vrienden, op naar Amsterdam voor de Electric Run! Het was de eerste editie dit jaar ter ere van de 15e verjaardag van Net5. De Electric Run is een beetje te vergelijken met een Color Run alleen in plaats van verfpoeder wordt er gebruik gemaakt van ledverlichting en lichtgevende verf. Over 5 kilometer leg je een parcours af waarbij je steeds in een andere sfeer terecht kwam met bijpassende muziek en verlichting, zo tof! Na de run was er op het festivalterrein een groot feest. Aaaah het was zo tof en gezellig! En wat hadden we een mazzel met het mooie weer. Zeker een aanrader.

Zondag

foto37Gisteren was een drukke dag, mijn to-do lijst leek eindeloos. We begonnen de dag in ieder geval met een uitgebreid ontbijt, ik ging namelijk al aan de slag met een aantal Paasrecepten. Na het ontbijten gauw nog even aan het werk terwijl de wasmachine zijn werk weer deed.

foto38Om 12.30 uur haalde vriendinnetje Nanda mij op om te kijken bij de streekmarkt die georganiseerd werd in en rondom ons hotel. Ook wel eens lekker, in het zonnetje op het terras kunnen zitten zonder zelf aan het werk te zijn! De streekmarkt was geloof ik erg geslaagd en het zag er allemaal mega gezellig uit.

foto39Al te lang konden we helaas niet blijven, mijn to-do lijst was nog altijd eindeloos. Eenmaal thuis direct (weer) aan de poets, dit was namelijk het enige dat nog in het nieuwe huis moest gebeuren. Ramen lappen, stofzuigen, dweilen, was ophangen.. Ik heb me niet verveeld.

foto40Daarna gekookt en gegeten en vervolgens weer aan het werk. De hometour die ik gisteren tussendoor even snel opnam editen, exporten en uploaden, foto’s bewerken en artikelen schrijven. Hier was ik mee bezig tot we naar bed gingen. Tim keek ondertussen boven een serie, kon ik rustig aan het werk beneden. Voordeel van een groot huis ;)

Aankomende week is bij voorbaat al fijn. Hoewel ik drie diensten in het hotel draai (dinsdag, vrijdag en zaterdag) ga ik ook weer lekker sporten en is er genoeg ruimte over om te OMF’en want wat is dat hard nodig. Ik trap de week vandaag af met de Culi Perslunch, het event van het voorjaar waar meer dan 30 merken hun nieuwe snufjes op het gebied van food laten zien. Heerlijk.

Geniet van het mooie weer en een fijne (werk)week gewenst!

Join the Conversation

 1. Food Love and Happiness says:

  Wat een werk he, zo’n verhuizing! Helemaal met zo’n lekker groot huis als die van jullie. Maar ziet er goed uit hoor, vooral de eettafel is mooi geworden zo! En mooie lamp, had ik eerst ook;) Toch verkocht omdat ik over wil op minimalistischer:)

 2. Hester says:

  Leuk dat je katten nu ook naar buiten kunnen! Ik vind je weekverslagjes steeds leuker worden, goede toevoeging aan de site.

 3. MySimplySpecial says:

  Wat leuk om te zien weer! Nu heb ik ook wel trek in een schaaltje aardbeien!

 4. Nadia says:

  Ohhh, zo leuk je diary! Ik word er helemaal blij van, de lentefoto’s, de eettafel, de katten, het eten… :D

 5. José says:

  Wat een mooi tv meubel! We zijn op zoek naar een andere, mag ik vragen waar je deze vandaan hebt? :-)

  1. Sabine Author says:

   Ons tv-meubel is van Ikea.

   1. José says:

    Bedankt, ga meteen even op de site kijken!

 6. Maaike says:

  Die paasdingen zien er erg veelbelovend uit! :)

 7. Sabrina says:

  Je nieuwe woning ziet er echt super mooi uit! Leuk!

 8. Wat een leuk huisje! Succes nog met alles en geniet er van.

 9. Susanne says:

  Leuk om zo de verandering te zien van jullie woning! De tafel vind ik echt heel mooi geworden! Ik ben erg benieuwd naar de paasrecepten, zien er lekker uit ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close