OMF’s Eetoverzicht week 21

Afgelopen week was enórm gezellig want de OMF Workshopweek vond plaats. Echter maakte dit de eetweek wel heel ongezellig want ik at een paar dagen alleen en de gerechten die we samen aten waren zo makkelijk en snel in elkaar geflanst dat ik niet kan zeggen dat dit de beste eetweek van het jaar was. Maar weet je, dat maakt ook helemaal niet uit. Zo af en toe zitten deze weken er tussen en omdat ik zo onwijs heb genoten van alle afgelopen dagen, kon ik er ook totaal niet mee zitten dat het avondeten niet om over naar huis te schrijven was. Het was gewoon heel druk, het diner had totaal geen prioriteit en er was totaal geen sprake van een eetplanning. Een heel ander OMF’s Eetoverzicht dan normaal dus deze week, maar tegelijkertijd ook wel heel realistisch. Het bewijs dat ook wij als we het zo druk hebben als afgelopen week, niet zoveel aandacht besteden aan ons eten.

kip_marsala

Zondag

Voor het avondeten van zondag had ik de slowcooker weer eens uit de kast getrokken. Ik merk dat ik hem in de lente- en zomermaanden een stuk minder vaak gebruik dan in de winter. Gedurende deze maanden vind ik het toch leuker om zo vers mogelijk te koken en groenten zo kleurrijk mogelijk te houden. In de slowcooker gaat dat gewoon een stukje lastiger. Echter was het avondeten van zondag wel echt heel erg lekker. Ik maakte Kip Marsala, hiervan komt het recept binnenkort online, en daarbij flanste ik heel snel een tomatensalade in elkaar van cherrytomaatjes, goede olijfolie, peper, zout en verse basilicum. Jum!

johnny

Maandag

Maandag, de aftrap van de OhMyFoodness Workshopweek! Ik begon de week bij Johnny Doodle en ze waren daar zo lief om aan te bieden dat ik mee mocht eten. Aangezien ik wist dat er een ex-kok rondliep, liet ik me dat geen twee keer zeggen. Het eten was eenvoudig maar zo, ZO lekker. Joshua maakte een snelle salade van tomaatjes, mozzarella en ham en daarbij hadden we panzanellabrood (ik ga dit idee sowieso van hem pikken, zo heerlijk bij de barbecue lijkt me dit!) en ciabatta met diverse dips. Wat een luxe om zo bij hun aan te mogen schuiven.

maaltijdsalade

Dinsdag

Ik reed tegen half 5 van Rotterdam naar huis en wilde die avond per se de kettlebell les bij Tobias meepakken omdat er anders van trainen maar weinig terecht kwam deze week. Tim was niet thuis want die had een diner elders, maar gelukkig hadden we in het weekend maaltijdsalades gehaald. Daar at ik er dus eentje van. Vliegensvlug want ik had precies een half uur de tijd om Senna uit te laten, te eten, me om te kleden en weer te gaan. Ik had een salade met gerookte kip, appel en honing-mosterddressing. Was prima!

pasta

Woensdag

Zowel Tim als ik waren laat thuis woensdag maar we moesten allebei nog eten. Gelukkig had Tim al een beginnetje gemaakt met het diner. We aten proteïnepasta (dat is wat we nog hadden liggen) met versgerookte zalm. Simpel, zo klaar en perfect als je om 20.30 uur nog moet eten haha.

aardappelsalade

Donderdag

Donderdag kwamen we allebei rond 19.00 uur thuis en hoewel de neiging na zo’n lange dag groot was om eten te bestellen, heb ik uiteindelijk nog braaf zoete aardappelsalade met gerookte makreel staan maken. En ach, al bij al ben je hier ook maar 30 minuten mee bezig dus zo lang hoefden we niet op ons eten te wachten.

vrijdag

Vrijdag

Hoewel de workshopweek was afgelopen en ik had gehoopt vrijdag iets rustiger aan te kunnen doen, was dit niet bepaald het geval haha. Ik moest video’s opnemen en er stond een training met Tobias op de planning. Ik heb mezelf beloofd om, tenzij het écht niet anders kan, werk niet de reden te laten zijn om een training niet door te laten gaan dus tja… dan moet je concessies doen. Uiteindelijk besloot ik het wat handiger aan te pakken en de gerechten die ik maakte voor de video’s ook te serveren als avondeten. We aten vrijdagavond dus een mooie mix van Aziatische kipwraps en plaattaart met groene asperges. Prima! Beide recepten komen nog online.

macaroni

Zaterdag

Naar het avondeten van gisteren keek ik al wéken uit. Al weken heb ik zin in oldschool macaroni maar Tim is er niet zo weg van. ‘Gelukkig’ at Tim gisteravond niet thuis en dus nam ik het ervan. Ik kookte een grote pan met macaroni voor mezelf. Heerlijk met een dot ketchup en goed veel strooikaas. Zo af en toe kan ik zó’n zin hebben in dit soort ouderwetse en makkelijke gerechten. En het beste: ik had nog een restje voor de lunch van vandaag. Woooho.

Zo, dat was een eetweek zoals jullie ze niet van me gewend zijn. Natuurlijk staat er wel vaker iets makkelijks hier op tafel, maar zo weinig in de keuken staan is niets voor mij haha. Aankomende week wordt ook best bijzonder. Tim heeft volgende week de clubkampioenschappen van onze CrossFit box en is van plan clean te eten. Hij gaat dus foodpreppen en eet veel rijst, kip, vis en groenten deze week. Kortom: hij eet anders dan ik. Ik moet dus voor mezelf koken deze week en dit betekent dat ik dingen kan maken waar hij niet zo gek op is. Ook wel eens lekker! Ik weet alleen nog niet wat ik ga maken dus daar moet ik nog even over nadenken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Marije says:

  Ondanks dat je het zelf een saaie eetweek vind ziet het er wel allemaal heel lekker uit! Zelfs de kant en klare salade :-) Die macaroni lijkt mij trouwens ook verrukkelijk! Love me some old school eten af en toe! Veel plezier met eten wat je anders nooit eet deze week :-)

 2. Eliane Iven says:

  Leuk! Komt er nog een artikel online over de OMF-workshopweek? Ik ben heel benieuwd wat jullie uiteindelijk allemaal hebben gedaan!

  1. Sabine Author says:

   Ja, zeker! Aankomende week :)

  2. Sabine Author says:

   Vanmiddag! :D

 3. Margot says:

  Hihi lekker zo’n avondje eten waar jij zin in hebt! Ik eet als ik alleen ben ook vaak dingen die mijn vriend minder lekker vindt.

 4. Heerlijke foto’s weer! :)
  Ik zelf zat in een wrap-fase. Een halve week geluncht met wraps. Ham, ijsbergsla en roomkaas is favoriet en een keer lekker luxe met gerookte zalm.

  1. Sabine Author says:

   Lekker he!

 5. Frederique says:

  Leuk die eetoverzichten. Ik volg je al heel lang op YT maar eigenlijk nog niet eerder op je site gekeken. Shame on me! Ben blij dat ik het nu wel heb gedaan, leuk om dit alles te lezen. En prachtige foto’s maak je ook!
  xx Frederique

  1. Sabine Author says:

   Ha, leuk dat je hier via YouTube bent gekomen. En dankje voor je complimentjes :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close