Sab’s Eetoverzicht #35-2021

Ik zei het vorige week al even, maar deze week stond ik bijzonder weinig in de keuken op kantoor en was ik toch echt weer eens op mijn thuiskeuken aangewezen. Ook niet erg hoor! Hoe fijn het ook is om ’s avonds je eten alleen nog maar op te hoeven warmen, vers is alles vaak toch een stuk lekkerder. Er kwam van alles voorbij afgelopen week. Een paar, voor mij, nieuwe gerechten en een aantal klassiekers.

zondag

Zondag

Klassieker nummer 1! Ik maakte old school spaghetti met gehakt en champignons. Een flinke pan overigens, dus ik kon er later in de week nog een keertje mee lunchen. Dat vind ik altijd zo fijn hè, lunchen met warme kliekjes – yum.

maandag

Maandag

De boodschappen werden maandagavond laat bezorgd en dus moest ik even kijken wat er allemaal nog in huis was voor het avondeten. Op kantoor had ik nog wat leftovers en bovendien ook nog een stapel tonijnblikjes in de kast staan. Ik nam van kantoor specerijenpasta van Sorgh & Hoop mee naar huis en maakte daar een prutje mee met verder: veel paprika, aubergine, santen, ui en tonijn. Zulke mixjes klinken altijd een beetje gek, maar vallen wel altijd in de smaak!

dinsdag

Dinsdag

Tim was dinsdag laat thuis van werk dus ik stond er even alleen voor in het spitsuur. Ik besloot voor een makkelijke shoarmaschotel te zijn. Daarvoor mikte ik kipshoarma, zoete aardappel, prei en champignons in een pan en dat bakte ik samen op. In de keukenlade lagen nog pitabroodjes die echt op moesten en samen met een beetje knoflooksaus was het een heerlijk prutje.

woensdag

Woensdag

Favoriet van afgelopen week was toch wel de gebakken gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter. Het is een recept van Viv dat al een hele poos op OMF staat, maar ik had het zelf nog niet gegeten. Van de lunch was nog wat Turks brood over, dus dat scheurde ik in stukken en serveerde ik samen met de leftover avocadopesto. Echt een topper dit gerecht, zeker maken dus!

donderdag

Donderdag

Een, voor ons, echte klassieker kwam afgelopen donderdag bij ons op tafel: kip met groenten in mosterdsaus. Ik maakt dit gerecht al járen, maar nu was het een hele poos geleden dat we het hadden gegeten. Smaakte zoals altijd weer heel lekker.

vrijdag

Vrijdag

En toen werd het ineens heerlijk nazomerweer en besloten we de barbecue aan te steken. Dat hebben we echt te weinig gedaan afgelopen zomer, dus we namen het er nog even van vrijdag.

zaterdag

Zaterdag

Gisteren kwamen mijn ouders gezellig eten. Ik maakte Kip a la Normande met geroosterde aardappeltjes en sperzieboontjes. En we aten lekker buiten, uiteraard.

Aankomende week kook ik veel gerechten voor het avondeten en als ik het zo bekijk, hoef ik nauwelijks meer over de eetplanning na te denken. Weer iets heel anders dan afgelopen week dus, maar dat houdt de variatie er lekker in.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close