Ei in bladerdeeg met kaas & kerriedip

Stop een goede vulling in bladerdeeg en je hebt een lekker hapje. Iets wat we vaak doen voor feestelijke dagen en daarom dacht ik, waarom stoppen we geen ei in bladerdeeg? Mét een plakje kaas, en nog wat kaas erover. Dat is toch hartstikke lekker, en een upgrade van een gewoon eitje? – al blijft dat natuurlijk ook altijd erg lekker, laten we wel wezen. Dus zodoende, ik ben aan de slag gegaan en heb het eens uitgeprobeerd. Op voorhand had ik al wel bedacht dat er een lekker sausje bij moest, want een sausje ergens bij is altijd lekker en zeker als je verder niet zoveel smeuïgs in het bladerdeeg hebt zitten. Zodoende hebben we hier een eitje met kaas in bladerdeeg en daarbij serveren we een kerriesausje. Lekker hoor! En helemaal niet ingewikkeld om te maken :-)

Van ontbijt naar lunch of diner

Mocht je dit hapje liever als lunch willen eten dan bij een uitgebreid ontbijt, dan kun je prima nog wat extra ingrediënten bij het ei in bladerdeeg stoppen. Denk bijvoorbeeld aan wat groenten zoals spinazie en tomaat of vleeswaren zoals ham. Eigenlijk kun je het zo goed niet bedenken, deze pakketjes zijn lekker makkelijk uit te breiden en om te toveren tot lunch of zelfs een licht diner.

Van te voren maken? Liever niet.

Het lekkerst is wel om dit ei in bladerdeeg met kaas warm te eten. Zo blijft de kaas lekker smeuïg en het bladerdeeg krokant, precies zoals het hoort! Van tevoren maken wordt dus een beetje lastig, maar de kerriedip kun je natuurlijk al wel vast maken. Die blijft wel een paar dagen goed, mits je hem in de koelkast bewaart.

Nieuwsgierig geworden naar meer? Al onze bladerdeegrecepten vind je op deze pagina.

Ei in bladerdeeg met kaas & kerriedip

No ratings yet

Ei in Bladerdeeg met kaas en kerriedip

Zet eens wat anders op de ontbijttafel, probeer eens Ei in bladerdeeg met kaas en kerriedip, succes gegarandeerd! En oja, mocht je ermee willen lunchen of (licht) dineren dan kan dat natuurlijk ook. Voeg gewoon wat groenten en/of vlees aan de bladerdeegpakketjes toe.
Porties5 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren In de koelkast, maar bij voorkeur direct serveren.
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Eieren in bladerdeeg

  • 5 eieren - hard gekookt
  • 5 vellen bladerdeeg
  • 5 plakken kaas - belegen of oud
  • 1 ei - losgeklopt
  • handje geraspte kaas

Kerriesausje

  • 3 flinke el mayonaise
  • 3 tl kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1 tl water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de bakplaat met een vel bakpapier. Leg hierop de vellen bladerdeeg.
  • Snijd de plakken kaas in vierkanten, nèt iets kleiner dan de vellen bladerdeeg. Leg de kaas op het bladerdeeg en leg op ieder duo een gepeld ei.
  • Vouw de punten naar elkaar toe (diagonaal) en druk goed aan. Zorg dat alle randen dicht zijn en leg het pakketje met de gladde kant naar boven. Herhaal dit voor alle eieren en smeer ze vervolgens allemaal in met het losgeklopte ei. Strooi er een beetje geraspte kaas over en schuif in de oven voor 25 minuten.

Kerriesausje

  • Terwijl het bladerdeeg mooi bakt, maak je het kerriesausje door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Serveer de eieren in bladerdeeg met het kerriesausje.
Gang: bijgerecht, ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: bladerdeeg, eieren, hapje, lunch, ontbijt, pasen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Ei in bladerdeeg met kaas & kerriedip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close