Verslag: Zintuigensafari Oosterse Bazaar

Afgelopen maandag waren Annebeth en ik samen met nog een gigantische groep foodbloggers uitgenodigd voor een zintuigensafari op de Oosterse Bazaar in Beverwijk. Dit allemaal ter ere van de lancering van het eerste kookboek van Sabina PosthumusKoken van de Bazaar. Onder leiding van tv-kok Pierre Wind raceten we de Bazaar over langs alle overweldigende kraampjes waar onze zintuigen flink aan het werk werden gezet. Gelukkig kwamen onze smaakpapillen ook niets tekort deze dag. Ik vertel je graag iets meer over de Oosterse Bazaar in Beverwijk en uiteraard gun ik je een kijkje in Koken van de Bazaar.

oosterse bazaar

oosterse bazaar

oosterse bazaar

De Bazaar
Nog nooit was ik naar de Oosterse Bazaar geweest maar wauw wat een walhalla. Zoveel geuren, zoveel kleuren en vooral zóveel smaken. Een zintuigensafari was zeker op zijn plek. Nu is de Zwarte Markt in Beverwijk altijd drukbezocht en zo ook 2e Pinksterdag. Tel daar een rondleiding van Pierre Wind bij op en je belandt geheid in een wereld van chaos. Tijdens de rondleiding heb ik getracht het een en ander te filmen en te fotograferen en hier zien jullie in dit artikel de beelden van.

Op de vraag Wat kun je dan vinden op de Oosterse Bazaar is amper antwoord te geven want wat kun je er niet vinden? Laat ik vooropstellen dat het niet zomaar een toko in het groot is. Olijven in tientallen soorten, zeeën van vers gebrande noten, bijzonder fruit en rijkelijk geurende kruiden.. je komt het allemaal tegen. Wanneer je fan bent van de Mediterraanse keuken ben je hier absoluut op je plek. Wij gingen onder andere naar huis met de beroemde Ras el Hanout, een prachtige tajine, Marrokaanse peper, pittig gemarineerde olijven en nog veel en veel meer.

oosterse bazaar

oosterse bazaar

oosterse bazaar

oosterse bazaar

Gelukkig mochten we bij het zien van al het moois ook veel proeven: Turkse pruim, verse granaatappel, gedroogde appel en niet te vergeten de heerlijke lunch die geserveerd werd met producten die verkrijgbaar zijn op de Bazaar maar ook gerechten gemaakt door Sabine herself. Falafelburgertjes, komkommersoep, Turks brood met verse humus, heerlijke salades. Teveel om op te noemen eigenlijk.

De Oosterse Bazaar in Beverwijk heeft mijn foodie hart snel, heel snel doen laten kloppen, wat een prachtige en bovenal heerlijke producten. En die prijzen! Als je de markt al goedkoop vindt, ga dan eens naar de Bazaar. Je gaat rustig met tassenvol lekkers naar huis zonder een fortuin kwijt te zijn, fijn! Voor ons was het een flink stuk rijden naar de Bazaar, maar het was iedere kilometer meer dan waard. Ik zou me er rustig een hele dag kunnen vermaken.

oosterse bazaar

oosterse bazaar

Sabina Posthumus – Koken van de Bazaar
Laat ik vooral de aanleiding van deze hele happening niet vergeten: het prachtige Koken van de Bazaar van Sabina Posthumus. Meer en meer kookboeken lijken vandaag de dag steeds meer op elkaar maar ik kan je garanderen dat dit pareltje er absoluut uitspringt. Geheel zelf gefinancierd en in samenwerking met Simone van den Berg –props voor de prachtige fotografie- is er een kookboek ontstaan dat een aanwinst is in iedere keuken.

koken van de bazaar

koken van de bazaar

Het boek staat tjokvol recepten die gemaakt zijn met producten van de Bazaar en die verkrijgbaar zijn bij Sabina’s favoriete kraampjes. En dat zijn er nog al wat, maar gelukkig worden ze allemaal beschreven. Hier en daar worden bovendien bijzondere ingrediënten nog eens extra toegelicht zodat je weet waarmee je aan het koken bent.

Eén van de grote pluspunten van dit boek is dat je kunt zoeken op ingrediënt. Zin om iets te koken met olijven, dan heb je de keuze uit drie recepten. Heb je gember liggen en wil je dit gebruiken? Uit het ingrediëntenregister blijkt al gauw dat acht recepten het gebruik gember vereisen.

koken van de bazaar

koken van de bazaar

Oh, en vergeet vooral de poster die om het boek heen gevouwen zit niet te bekijken. Je vindt er namelijk een plattegrond van de Bazaar en twee toegangskaarten voor De Bazaar op. Toch een leuk extraatje.

De Bazaar is iedere zaterdag en zondag geopend van 08.30 – 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.debazaar.nlHet boek Koken van de Bazaar van Sabina Posthumus is hier online te bestellen voor € 19,95. Zeker doen!

Join the Conversation

 1. Marita says:

  Ik ken de bazaar in Beverwijk alleen van alle goedkope jassen, make-up, parfums etc. Zit deze bazaar er naast? Ik ben nog niet zo in de speciale kruiden etc., dus wellicht nog te hoog gegrepen voor me!

  1. Sabine Author says:

   Min of meer. Het is natuurlijk een heel groot terrein en de Oosterse Bazaar zit hier ook. Stukje verder lopen dan de Zwarte Markt!

 2. Roxanne says:

  Wat een prachtige foto’s weer! Sommige dingen zijn zo enorm fotogeniek :) Peppadews zijn zo lekker :)

 3. Joyce says:

  OMG foodheaven! Zou er zo graag heen willen, maar beetje ver vanuit Nijmegen helaas

  1. Sabine Author says:

   Vanuit Apeldoorn is het ook anderhalf uur rijden :) Maar het is ’t wel waard zo af en toe!

 4. Simone says:

  Leuk stukje Sabina! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close