Sab’s Eetoverzicht #10 – 2024

Ik denk dat ik deze intro vrij kort kan houden, want ik heb eigenlijk niet zoveel spannends te melden over het eetoverzicht. Het was een hele normale week met afspraken, kookmomenten en het reguliere ritme.

We begonnen de eetweek wel lekker, met een borrelplankje! De formule 1 is eindelijk weer gestart en met races rond het avondeten, maken wij het onszelf lekker makkelijk.

P.S: even een momentje voor de heerlijk lichte foto’s weer! Het is lang licht ’s avonds jongens en daar word ik me toch een partijtje gelukkig van. Eten ziet er ook weer een stuk smakelijker uit bij daglicht. Zaaaaalig.

IMG 2650

Zaterdag

Zoals gezegd begonnen we de eetweek met een borrelplankje. De kinderen vinden dat altijd een feest en ik vind het een heerlijke traditie tijdens het kijken van de F1. We hadden ’s ochtends samen lekkere dingen uitgekozen op de markt (die dipjes van ‘de Turk’ zijn zo ongelofelijk lekker) en er was nog een restje sushi van de dag ervoor. Genieten!

IMG 2654

Zondag

In de koelkast stond nog een restje romige orzo met courgette, die moest nog wel echt op. Wat ook op moest was het pakje gerookte zalm, dus die sneed ik erbij als topping. Vic is dól op gerookte zalm, dus nagenoeg het hele bakje ging bij hem op z’n bord – haha.

IMG 2660

Maandag

Ik zette maandag pas de slowcookers aan en aangezien de foto’s dinsdag nog gemaakt moesten worden, moest ik voor maandagavond even boodschappen doen. Ik liet de kinderen kiezen en het werd ‘iets met vlees, boontjes en rijst’. Ik maakte daar satéschotel met gehakt en sperzieboontjes van. Valt altijd in de smaak!

IMG 2669

Dinsdag

Soep met brood, perfect voor de altijd drukke dinsdag. We aten broccolisoep met cheddar en daarbij kozen de jongens, ja – ze hadden mazzel met kiezen deze week, voor een broodje hamburger. Dat hadden we al tijden niet meer gegeten, dus goed idee!

IMG 2688

Woensdag

Omdat er donderdag weer een flinke kookdag op de planning stond, wilde ik de koelkast zo leeg mogelijk maken. Er gingen dus twee restjes in de pan om op te warmen: zoete aardappelcurry en vega boboti. Ik schepte van allebei een beetje ook. Mini buffetje, heerlijk met wat gebakken uitjes erover.

IMG 2712

Donderdag

Ik at weer wat later donderdag omdat ik dan altijd voor het eten ga sporten. Van mijn kookdag stond er nog pasta met paddenstoelen stroganoff en die warmde ik lekker op. Niet de allerbeste keuze want ik kan niet zo goed tegen paddenstoelen (krijg er soms buikpijn en altijd jeuk van), maar ik wilde het niet weggooien, de kinderen eten het niet en ik vind het wél heel erg lekker. Gevalletje: deze keer was het ’t waard.

IMG 2731

Vrijdag

De héle middag heb ik zitten bedenken: ga ik pizza bestellen, patatjes halen of ga ik toch een vega maaltje opwarmen die nog in de koelkast stond. Zo langzaamaan word ik het namelijk een béétje zat dat er niet echt een vrije keuze in hetgeen we eten ’s avonds. Als in: ik MOET koken voor het boek.

Enfin, uiteindelijk uren later had ik besloten pizza te bestellen… Lag de website en de app eruit. Jaaaa hoor. Dus toch maar een bakkie uit de koelkast getrokken: Mexicaanse quinoa schotel. Opgewarmd in de pan en weer teruggedaan in het bakje, ik at namelijk op de bank voor de tv.

Pffrt, die pizza hou ik wel tegoed.

Ook aankomende week wordt weer een beetje van het zelfde. Ik sta in de keuken voor zowel het Vega Slowcookerboek als voor Ohmyfoodness, dus ik zal ongetwijfeld met een overschot aan eten komen te zitten en er de hele week op kunnen teren.

Vrijdag mag ik naar het boekenbal (mega eer en ik vind het ergens best een beetje spannend) dus wat die avond met het eten wordt gedaan… ik heb nog geen idee.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close