OMF’s Eetoverzicht week 18

Ik zit gewoon hardop te lachen terwijl ik dit stukje typ en de eetfoto’s bekijk van afgelopen week. Wat een schandálig fijne week was dit. Drie dagen buiten de deur eten, op een terras in de zon. Hoe fijn wil je het hebben. De eerste week van mei had niet beter kunnen verlopen. Ik was jarig en werd getrakteerd op heerlijk weer en omdat we op woensdagavond het weekend al inluidden (althans, Tim had een lang weekend, ik was vrijdag een paar uur aan het werk) leek het wel op een minivakantie. Dat, gecombineerd met het fantastische weer en de eindelijk weer zomerproof eetfoto’s maken dit mijn favoriete OMF’s Eetoverzicht tot nu toe. YES!

zondag

Zondag

Ik had een niet heel geslaagde eetplanning voor de eerste dagen van de week dus de maaltijden die we aten waren een soort van rommeltje. Zondag maakte ik een boel restjes op wat resulteerde in een diner met Potato Dipperz, witlof uit de oven met ham een kaas, een kalfsworstje en een Iberico burger. Echt een rommeltje op het bord maar wel lekker gelukkig.

caesar_salad

Maandag

We hadden enorm veel zin in een salade deze week en die maakte ik maandag. Caesar Salad welteverstaan met kip en avocado. Heerlijk! Dit soort eenvoudige salades zijn echt favoriet bij mij. Zolang de dressing maar goed op smaak is hoeft er verder helemaal niet veel aan worden toegevoegd. Het was een flink bord vol en een prima basis voor de CrossFit workout die avond.

agv

Dinsdag

Op dinsdag zette ik zowaar een AGV’tje op tafel! Het was de bedoeling om de slowcooker aan te zetten maar dat liep allemaal net even iets anders. Uiteindelijk aten we gebakken aardappeltjes met doperwtjes (kijk nou hoe groen ze zijn!) en een kippenpoot. Lekker simpel maar dat is helemaal niet erg met het vooruitzicht op de rest van de week.

lekkerburgerlijk

Woensdag

Woensdagavond begon Tim zijn weekend en we hadden zin om lekker een terrasje te pakken, een hapje te eten en daarna naar de bioscoop te gaan. Dus dat hebben we gedaan. We streken neer bij één van de nieuwe burgerrestaurants hier in Apeldoorn: Lekker Burgerlijk. EINDELIJK komen er wat leuke, hippe restaurants naar Apeldoorn. Dat heeft best een poosje geduurd. Ik koos voor de Chimichurri burger met chorizo, onionrings, gepofte knoflookmayonaise en cheddar. Zo lekker als het er op de foto uitziet was het ook in het echt. De frieten die erbij werden geserveerd ook trouwens, heerlijk.

stan&co

Donderdag

Donderdag was ik jarig en ik had een reservering gedaan bij Stan &Co in Arnhem. Omdat het zúlk mooi weer was gingen we een stuk eerder naar Arnhem en zaten we vanaf 15.30 uur al heerlijk op het terras. Daar maak je mij trouwens het gelukkigst mee: een wijntje, borrelhapjes en een terras in de zon. Ik kan er zo een hele dag zitten. We hebben bij Stan &Co overigens ook direct avondgegeten en ik koos voor het buikspek van de barbecue. Lekker en top van smaak, maar persoonlijk vond ik er iets teveel vet aan zitten. Ik vind buikspek het lekkerst met een dun vetrandje met daaronder het vlees, hier was het net andersom. Maar ach, het mocht de pret niet drukken hoor. De sfeer was goed, de borrelsnacks erg lekker (tip: neem de borrelplank!), het weer mooi… perfecte verjaardag!

loetje

Vrijdag

Eeeen nóg een keer uit eten. Drie dagen achter elkaar, that’s how I roll haha. Samen met vriendinnetje Nanda ging ik eten bij Loetje in Gorssel. Om het eetgeweld van de afgelopen dagen een beetje af te zwakken koos ik voor een maaltijdsalade met kip en bacon. Met zo’n berg kip, bacon en andere ingrediënten vraag ik me af of mijn doel wel echt slaagde, maar de salade was gelukkig erg lekker. Met warm weer houd ik echt van salades!

bbq

Zaterdag

Jaaaa, de barbecue mocht aan! Bij ons staat de barbecue ook wel eens aan wanneer het slecht weer is, om pulled pork te maken bijvoorbeeld, maar dat is toch minder leuk dan ook daadwerkelijk buiten zitten tijdens het barbecuen. Van BBQuality had ik een fantastische Picanha toegestuurd gekregen en die maakten we gisteren klaar op de barbecue. Mooiste stukje vlees ooit, zó onwijs lekker. Ik laat jullie binnenkort zien hoe je het klaarmaakt. Voor erbij hadden we een vers stokbroodje met homemade kruidenboter, meloen en serranoham en een salade van groene asperges, bacon, croutons, buffelmozzarella en een beetje truffelolie. Ultiem genieten dit.

Aankomende week belooft een rustige week te worden. Of nouja, ik werk het gros van de tijd thuis en dat is wel fijn na de drukke weken die ik heb gehad. Wat we vanavond met het eten gaan doen is nog een verrassing want wij zijn namelijk naar Ahoy Rotterdam voor een UFC event. Verder hoop ik van harte dat het mooie weer nog even doorzet want dan ben ik van plan vooral veel salades, verse vis en andere zomerse gerechten op tafel te zetten. Daar worden we blij van, woohoo!

Fijne ZONdag!

Join the Conversation

 1. Kelly says:

  Hmm wat een lekker eten allemaal!! Jij ook een fijne ZONdag :)

 2. Oeh lala, krijg enorm zin in lekker buiten in de tuin zitten met de barbecue =P

 3. Marije says:

  Oh lord, ik krijg gewoon water in mijn mond van al dat lekkere eten! Heerlijk hoor! Ik kan me voorstellen dat dit je favoriete overzicht tot nu toe is :-)

 4. Rachel Kromdijk says:

  Het ziet er allemaal zo goed uit heerlijk..

 5. Carmen says:

  Haha wat leuk dat je uit Apeldoorn komt, m’n vriend woont daar. Naar die burgertent moeten we snel zie ik al! En Stan & Co, altijd leuk.. (: Krijg er honger van, nu eerst maar even ontbijten haha!

 6. Jaimyskitchen says:

  Oke, het spelletje wat ik altijd doe is het lekkerste gerecht kiezen van jouw week.
  Deze week: het laatste gerecht en dan vooral de salade met de groene asperges :)

  1. Sabine Author says:

   Hahahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close