Video: Amandelmelk maken

Het heeft een hele poos geduurde voordat ik een beetje in die amandelmelk ‘hype’ meeging. Toen ik volgens het Paleo principe at had ik het vrijwel altijd in huis maar later stapte ik toch over op kokosmelk. Nu ik iedere ochtend met havermout ontbijt is amandelmelk een vast product in mijn koelkast, iedere week haal ik het in huis. Het nadeel vind ik alleen dat amandelmelk uit de supermarkt soms maar voor 2% uit amandel bestaat en vaak is er dan ook nog suiker aan toegevoegd. Nergens voor nodig vind ik en daarom ging aan de slag met het zelf maken van amandelmelk. Dat is kinderlijk eenvoudig, wel iets duurder maar je weet in ieder geval wel zeker dat je échte amandelmelk gebruikt. In de video hieronder laat ik je zien hoe je zelf ook amandelmelk kunt maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (1 liter melk)

 • 250 gram ongebrande, gepelde amandelen
 • 1 liter water
 • 1 theelepel vanille-aroma

1. Doe de amandelen in een kom en voeg hier 500 milliliter warm water aan toe. Laat de amandelen minstens een uurtje weken.

2. Doe vervolgens de geweekte amandelen met het water en 500 milliliter extra koud water in de blender. Voeg de vanille-aroma toe en laat de blender zo’n 5 minuten draaien tot alle amandelen zijn verpulverd.

3. Schenk de inhoud van de blender door een fijne bolzeef in een kan die groot genoeg is.

4. Vang de amandelmelk op en bewaar deze in de koelkast. De amandelmelk is blijft zeker 5 dagen goed. Wanneer je merkt dat de melk gaat scheiden hoef je het alleen even te schudden voor gebruik.

Amandelmelk maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

amandelmelk maken

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Ik heb het zelf nog nooit gedronken. Maar voor de mensen die groot fan zijn van deze melk is dit een fantastische manier om het zelf te maken!

 2. Margot says:

  Wat een handig recept! Zo moeilijk is het dus niet eens.

 3. Cheese and Chinese says:

  Leuk om een keer zelf te maken!

 4. Irene says:

  Zojuist gemaakt en het smaakt niet slecht, heel handig receot en eenvoudig te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close