Fastfood Friday: Nutella Cruffins (croissantmuffins)

Cronuts, cruffins… eigenlijk kun je alle kanten op met croissantdeeg en ik vind het maar wat leuk om mee te experimenteren. Ik moet zeggen dat ik voor deze cruffins, muffins gemaakt van croissantdeeg, eigenlijk op zoek was naar écht croissantdeeg. Niet de Danerolles-variant maar het deeg voor echte Franse croissants. Maar het stomme is: dat kun je dus nergens in Nederland krijgen. Wellicht bij een bakker, maar dat maakt het voor jullie weer wat lastiger en ik houd alles het liefst zo toegankelijk mogelijk op Ohmyfoodness. Ik ben al blij dat we tegenwoordig diepgevroren croissants kunnen kopen die je thuis nog moet afbakken, maar ik zou het wel top vinden als daar later nog croissantdeeg aan toe wordt gevoegd. Hoe dan ook, voor deze muffins heb ik uiteindelijk Danerolles-deeg gebruikt. Van Albert Heijn eigen merk hoor, maar je snapt zo in ieder geval wel wat ik bedoel. Door croissantdeeg te gebruiken voor de muffins krijgen ze een heerlijk luchtige textuur. Zelf maakte ik Nutella cruffins en dat bleek een bijzonder goede keuze, maar je kunt ze natuurlijk vullen met dingen die jij lekker vindt. Of het nu zoet of hartig wordt: ze zijn in ieder geval super simpel om te maken en zien er heerlijk feestelijk uit. Ideaal voor een uitgebreid ontbijt of zelfs als gebakje bij de koffie.

Nutella cruffins

Nutella cruffins

No ratings yet

Nutella cruffins

Porties6 stuks

Ingrediënten

 • 1 blik croissantdeeg - voor 6 croissants
 • 50 gr Nutella
 • poedersuiker

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een muffinbakvorm goed in.
 • Rol het croissantdeeg uit en snijd in drieën. Druk de snijrand van de driehoekjes goed tegen elkaar zodat je drie rechthoekige plakken krijgt.
 • Smeer ieder plak deeg in met een dun laagje Nutella. Een dun laagje is meer dan genoeg. Als je een te dikke laag smeert, loopt de Nutella tijdens het bakken uit het deeg en zien de cruffins er niet mooi meer uit.
 • Rol de vellen croissantdeeg over de lange kant op zodat je drie lange, smalle rollen deeg krijgt met de Nutella aan de binnenkant. Druk de naden van het deeg dicht.
 • Snijd de deegrolletjes over de lengte doormidden.
 • Rol iedere streng deeg als een slakkenhuisje op en leg deze in de ingevette muffinvorm.
 • Bak de cruffins 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
 • Garneer vlak voor het serveren met poedersuiker.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreo Cruffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close