Sab’s Eetoverzicht week 22-2023

Ik voorspelde vorige week al even dat de eetweek een bij elkaar geraapt zooitje zou worden. Met Pinksteren, vrije dagen en een etentje was dit ook wel een beetje zo. Maar het is minder erg geworden dan ik dacht!

Ik dook de voorraadkasten en vriezer in, maakte veel dingen op en raapte ook veel dingen bij elkaar. We genoten van het buiten eten waar dit kon.

Ik sloot de werkweek af met een láng uitgesteld etentje met een vriendin en dat was heel gezellig.

IMG 7590

Zondag

Ik moest echt even in mijn telefoon kijken om te zien wat we vorige week zondag aten, maar toen ik de foto zag wist ik alweer waarom. Het was namelijk echt een scharrelmaatje met tal van kleine restjes. Ik maakte orzo met spekblokjes, gerookte makreel, prei en rode pesto. Ook ging er een restje slagroom door, want die moest af.

Klinkt allemaal als een gekke combinatie, maar het viel in de smaak en had iets weg van risotto.

IMG 7627

Maandag

Samen met de vader van de jongens gingen we Tweede Pinksterdag naar de Campina Open Boerderij dagen. Dat was zeer geslaagd en we sloten de dag af door met z’n allen te eten. We bestelden frietjes, als je de jongens laat kiezen weet je dat het daarop uitdraait. Dit deden we bij Kwalitaria, maar ik was niet héél erg onder de indruk moet ik zeggen.

Mijn kipburger was vrij droog; de kipstrips met Teriyaki saus waren ok, maar het was echt geen Teriyaki. Achja, je kan niet altijd geluk hebben.

IMG 7639

Dinsdag

Cody gaat tegenwoordig op dinsdag ook naar karate en dat betekent dat we nog een half uur vroeger weg moeten. Vreselijk dat haasten, maar vaak tover ik dan iets heel simpels op tafel. Afgelopen dinsdag hadden we taco’s met gekruide kip, ijsbergsla, komkommer en avocado.

IMG 7651

Woensdag

We aten héérlijk buiten woensdag. Vic had open training van hockey en reuze honger naderhand, wat ik goed kan begrijpen. Ik maakte pasta met rode pestosaus, gehakt en champignons. We topten het af met bolletjes buffelmozzarella, basilicum uit eigen tuin en extra vergine olijfolie.

IMG 7684

Donderdag

Het eten van donderdag was een mixje van hetgeen ik overdag kookte en een restje pasta. We aten grotendeels zelfgemaakt flatbread met vega kipburgers, frisse groenten en een yoghurtsausje.

Vrijdag

De vrijdag begon al vroeg op het terras in Apeldoorn en naderhand schoven we, vriendin en ik, zo door voor het avondeten. We besloten te eten op het terras bij Eetcafé Fijn. We deelden de plank met voorgerechten en als hoofdgerecht at ik de gerookte kipsalade met kerriemayonaise, met wat friet erbij.

IMG 7720

Zaterdag

Al toen ik opstond gisteren had ik besloten om naar de Toko te gaan en een recept uit Emma’s nieuwste boek NOEDELS te koken. Ik koos voor de Ho Fun met paddenstoelen. Een super simpel maaltje dat zo in elkaar is gedraaid, maar érg smaakvol was.

Aankomende week is het eindelijk weer een normale week – halleluja! We hebben de gekke weken met alle vrije dagen overleefd hoor.

Ik duik de keuken in voor de eerste recepten van juli dus ik gok dat onze eetweek vrij zomers gaat zijn. Geen straf!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close