Sab’s Eetoverzicht week #15-2020

Wat een heerlijkheid dat we weer een paar keer buiten hebben kunnen eten afgelopen week, vind je niet? Het eten smaakt dan toch net even iets lekkerder als je ervan kunt genieten terwijl je in de zon zit. Vind ik dan hè! Afgelopen week werden de boodschappen weer bezorgd maar tegelijkertijd kreeg ik ook van Homemade Chefs een maaltijdbox thuisgestuurd. Morgen zal ik daar in Week van OMF even iets meer over vertellen. In ieder geval had de bezorging van die box gevolgen voor de eetplanning want er moest plots het een en ander worden opgemaakt natuurlijk. Vandaar dat er in het eetoverzicht van deze week best wat improvisatie maaltjes zaten en er aardig wat werd verschoven en doorgeschoven. Geeft niet, kan allemaal prima en scheelt me aankomende week weer in de boodschappen gok ik.

zondag 1

Zondag

Zondag wipte ik even langs de Turkse supermarkt waar ik 2,5 kg lamsschouder mee nam. Had ik nog nooit bereid en ik had zin om een mooi stuk vlees te bereiden. Het vlees heeft 4 uur in de oven mogen garen en ’s avonds aten we het met zelfgemaakt flatbread, geroosterde groenten en zoetzure komkommer. Zálig was het. Natuurlijk hadden we enorm veel vlees over dus een deel stopte ik in de koelkast voor later en het andere deel ging de vriezer in.

maandag 1

Maandag

Met het vlees dat over was van zondag maakte ik maandag pasta, altijd een goed idee. Pasta met lamsvlees op een doordeweekse dag, zo decadent haha! Verder stopte ik er nog puntpaprika in, tomaatjes en de nodige andere ingrediënten die ik nog in huis had.

dinsdag 1

Dinsdag

Ik stond dinsdagochtend, terwijl de kindjes aan het spelen waren, in de keuken om vast het avondeten voor te bereiden. Dinsdagmiddag zou ik naar kantoor gaan en op zulke dagen vind ik het fijn als ik bij thuiskomst niet alles nog hoef te doen. Ik maakte Orzo-soep en batbots met gekruid gehakt en cheddar volgens het recept dat ik ooit met Fatima maakte. Van de batbots op mijn bord ging er een weer terug de koelkast in want pfoe, die dingen zijn zo vullend.

woensdag 1

Woensdag

De Homemade Chefs-box was binnengekomen en daar zat prachtig vlees in (steaks en Tomahawk) wat we op wilden maken. Het is altijd afwachten wat Vic gaat eten dus ik ben altijd een beetje aan het puzzelen met hoeveelheden vlees/vis etc. Uiteindelijk at hij een flink stuk van de Tomahawk dus het was maar goed dat ik alles had uitgehaald haha. Ik bakte er aardappeltjes bij die ook in de box zaten en maakte een salade van tomaat, mozzarella en veldsla.

donderdag 1

Donderdag

Een makkelijke maaltijd op donderdag! Ik maakte kip met groenten in kerriesaus volgens dit recept maar in plaats van mosterd en dille gebruikte ik dus kerrie en kurkuma. Blijft een hitje bij ons thuis, dit recept. Je flanst het ook echt in 20 minuten in elkaar, ideaal dus voor een doordeweekse dag.

vrijdag 1

Vrijdag

Onderweg naar huis (vanaf de apotheek) bedacht ik me dat ik het de perfecte dag vond om pizza te bestellen en deze lekker in de tuin op te eten. De mannen thuis hadden daar wel oren naar dus tadaaaa. Was ook wel erg lekker moet ik zeggen hoor, ultiem campinggevoel maar dan in de achtertuin.

zaterdag 1

Zaterdag

Gisteravond stond er pasta op de planning. Ik maakte deze klaar in de instant pot en hij was zó lekker. In de pasta o.a. truffelroomkaas, verschillende paddenstoelen, paprika, kippendijen en een Parmezaan-roomsaus. Ik denk dat ik dit recept nog eens ga maken en dan ga uitwerken voor jullie.

Eerste Paasdag vandaag! We brunchen uitgebreid en daarna duik ik de keuken in voor een Ottolenghi kookdagje waarvan alles vanavond op tafel komt. Morgen eten we vast een soort snackdiner aangezien ik er vanuit ga dat we van de brunch en van onze kookdag vandaag nog wel wat overhouden. Voor de rest van de week heb ik nog wel wat in de koelkast en vriezer liggen dus ik gok niet dat ik heel veel boodschappen hoef te doen deze week.

Fijn Pasen! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close