Sab’s Eetoverzicht week 3/2019

Zo jongens, wat een kou ineens hè! Ik heb zojuist een halve Noordpool van mijn auto moeten krabben zoveel ijs zat er op – bizar hoor. Dit weer vraagt om comfort food en dat hebben we dan ook best wel gegeten afgelopen week. Wel binnen mijn WW-programma natuurlijk, maar er stonden iets meer koolhydraten op het menu omdat ons lijf dat gewoon even nodig had. Tim werd ziek in de loop van de week, Vic is nog steeds aan het snotteren, ik kwakkel weer met een verkoudheid… Het wordt tijd voor zomers weer zodat we weer lekker buiten kunnen eten, barbecue aan, salades op tafel… Ik kan niet wachten.

sushi

Zondag

Van mijn ouders kregen we een kortingsbon voor een sushi-bestelrestaurant maar die bon was nog maar beperkt geldig. We besloten zondag dus maar sushi te bestellen. Deze keer liet ik de warme snacks liggen en koos ik voor edamame’s en komkommersalade, dat vind ik namelijk ook super lekker. We hadden véél te veel sushi besteld dus Tim kon er de volgende dag nog van lunchen. Ook geen straf. – 18 SP

nasi met kippendij

Maandag

Een kleine change of plans want we besloten allebei te willen trainen op maandagavond. Dit betekent dat we apart van elkaar eten en dat een van ons dus het eten weer moet opwarmen. Moet ik wel even zorgen dat er een gerecht op tafel staat waarbij dit kan. Ik maakte een simpele nasi met zilvervliesrijst en kippendijen in ketjapmarinade. Erbij at ik de edamame’s en komkommersalade die ik nog over had van de dag ervoor. – 9 SP

gegrilde groenten met zalm

Dinsdag

Een makkelijke maaltijd op dinsdag maar wel eentje die heel erg lekker is. Ik bouwde de bakplaat van de oven vol met krieltjes en verschillende groenten en roosterde deze met een aantal kruiden en specerijen tot alles lekker zacht was. 20 minuten voor het einde van de baktijd legde ik twee moten zalm op de bakplaat zodat die mee kon garen. Ik hou echt van dit soort simpele maaltjes! – 7 SP

linzensoep uit de slowcooker

Woensdag

Eén van mijn favoriete Amerikaanse foodblogs is Pinch of Yum, hun stijl van fotografie en de recepten die ze maken vind ik zo fantastisch. Lindsey deelde via Instagram laatst dit recept, de ‘detox linzensoep’ voor uit de slowcooker. Knettertje vol groenten en ik wilde de slowcooker graag weer eens aanzetten dus ik besloot dit recept woensdag te maken.Vette aanrader, zo vullend en zo gezond. Ik bakte wat SoFine Aziatisch gekruide tofu knapperig en strooide dit als laatste, samen met wat Parmezaan-schaafsel over de soep. Ik maakte zoveel dat ik er ook nog twee dagen van heb kunnen lunchen, zalig. – 7 SP (de soep zelf is 1 SP)

aardappeltjes met roodbaars

Donderdag

Nog een keertje vis op tafel deze week, ik ben daar zo dol op! Net als Vic trouwens, die eet zijn vingers er bijna bij op als ik hem vis voorschotel haha. Ik bakte roodbaars deze keer en maakte krokante aardappeltjes uit de Airfryer. Het was mijn bedoeling om er zelf witte bonen in tomatensaus bij te maken maar daar had ik uiteindelijk geen zin meer in. Wel had ik nog wat veldsla en groenten in de koelkast liggen en dus maakte ik er een simpele salade bij. – 5 SP

miyagi jones1

miyagi jones2

miyagi jones3

miyagi jones4

miyagi jones5

Vrijdag

Het eerste etentje van deze week! Eind vorig jaar werd ik door mijn favoriete Utrechtse restaurant Miyagi & Jones gemaild dat ze een nieuwe vestiging gingen openen in Arnhem en of ik, als het zover was, wilde komen eten. Ehhh, JA! Vrijdag was het dan eindelijk zover. We werden méga verwend en wat was het weer fantastisch lekker. Ik heb niet op mijn WW punten gelet maar schreef al mijn weekpunten en resterende dagpunten hiervoor weg. En dat was het waard. Een greep uit wat er op tafel kwam:

  • Coquilles met soja en glasnoedels
  • Picanha
  • Aziatische wraps met eend en hoisin
  • Gyoza
  • Geroosterd buikspek
  • Krokante mangosalade

En nog veel, veel meer. Ik nam Nanda mee en we hebben beide onwijs genoten. De service in het restaurant was top, net als in Utrecht, de ambiance is leuk… Echt een dikke vette aanrader. Reserveer een tafeltje voor Utrecht of Arnhem hier, doen hoor!

orange

Zaterdag

Tim en ik hadden gisteravond een datenight gepland maar die viel een klein beetje in duigen omdat we alle drie de longen uit ons lijf hoesten momenteel en gewoon niet topfit zijn. We zegden de oppas af die we eigenlijk hadden geregeld, gingen even snel een hapje eten bij wereldrestaurant Orange en daarna hingen we lekker relaxt op de bank met een filmpje. Kleine change of plans maar ach, het zij zo. Ik liet WW tijdens het eten overigens niet helemaal los. Punten tellen op zo’n avond gaat lastig maar ik koos vooral voor kip, vis en salades en liet ik de dessertbar voor wat het was. Wel nam ik één puntje pizza want daar had ik echt even zin in. Smaakt extra lekker op zo’n moment!

Zo dan, twee etentjes achter elkaar… Niet helemaal een normale eetweek wellicht. Aankomende week is iets normaler. Ik ga morgen weer high tea’en bij Waldorf Astoria in Amsterdam dus ik gok dat ik mijn avondeten die dag oversla. De rest van de week is het tamelijk rustig en ik heb de eetplanning al klaar, de boodschappen zijn al besteld dus daar hoef ik ook niet meer over na te denken. Ideaal!

Viv is momenteel in Lissabon, haar eetoverzicht wordt samengenomen met een Foodie in Lissabon binnenkort!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Restaurant orange is inderdaad top!!! Komen we graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close